Maxime, Martien en Erica Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maxime, Martien en Erica Meiland

Chateau Meiland seizoen 6: Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

Het vijfde seizoen van Chateau Meiland was nog maar net afgelopen of de Meilandjes hadden alweer een contract getekend voor nieuwe afleveringen. Het zesde seizoen verschijnt op 30 augustus op SBS6 en wij zochten alvast uit waar dat over zal gaan.

Wie zijn de Meilandjes?

Je moet onder een steen hebben geleefd als je niet weet wie de familie Meiland is. Het hysterische gezin is sinds 2019 een grote hit op SBS6 met hun realityserie Chateau Meiland, waarin Martien, Erica en Maxime een Frans kasteel verbouwen tot Bed & Breakfast. Na twee seizoenen had het programma al een Gouden Televizier-Ring te pakken. In zijn overwinningsspeech benadrukte de flamboyante kasteelheer hoe belangrijk de show was voor de zender van John de Mol. "Wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken. Jáááh, want wij waren uiteindelijk het kijkcijferkanon. En het is sinds 2003 dat jullie hier stonden met zo'n ring. Dus het is fántastisch voor SBS!"

Bij SBS6 hebben ze heel goed door wat een hit Chateau Meiland is. Hun kip met gouden eieren telt nu al vijf seizoenen en twee kerstspecials. Martien duikt daarnaast regelmatig op als kandidaat in spelshows en presenteert meerdere programma's voor SBS6, zoals First and Last. Als presentator is hij echter nog geen kijkcijferhit. Hetzelfde geldt voor dochters Maxime en Montana, die weinig kijkers trekken met hun make-overprogramma Petit Chateau. Angela de Jong is geen fan van al deze manieren om de Meilandjes op de buis te houden en de tv-criticus vreest voor een overkill

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wat gebeurde er allemaal in het vijfde seizoen?

Voordat we uitzoeken wat er in het zesde seizoen gaat gebeuren, kijken we eerst even terug op het vijfde seizoen. Het gezin had Frankrijk ingeruild voor Hengelo, maar deze verhuizing was van korte duur. Terwijl ze op zoek gingen naar een nieuw huisje, dat ze uiteindelijk vonden in Noordwijk, kregen ze te maken met een aantal tegenslagen. Hond Bommel overleed en dochter Claire mocht niet meer zo vaak op tv verschijnen

Het was niet alleen kommer en kwel. Erica had een leuke man ontmoet en begon met hem te daten, al liep het op niks uit. Het grootste nieuws kwam van Maxime. Zij is in verwachting van haar grote liefde Leroy! Het stel is ook van plan om te gaan trouwen, maar voordat ze uitpakken met de ultieme droombruiloft moet wel eerst corona achter de rug zijn. 

Wat kunnen we verwachten van het zesde seizoen?

De camera's zijn niet gestopt met draaien en hebben alle avonturen van de Meilandjes vastgelegd. We hebben daardoor een goed idee van de gebeurtenissen die we in het komende seizoen zullen zien. De verhuizing naar Noordwijk zal een grote rol spelen. Erica en Martien hebben in het dorp een villa op de kop getikt en Maxime heeft daar al een paleisje samen met Leroy.  

Wat zijn de geruchten?

Wat we nog meer kunnen verwachten, is vooral giswerk. Er gaat geen dag voorbij zonder de Meilandjes op onze social media feed. Het is alleen de vraag welke gebeurtenissen langskomen in het zesde seizoen van Chateau Meiland. Maxime raakte recent haar telefoon kwijt en dat is voldoende hysterisch materiaal voor een complete aflevering. Ze kwam ook in opspraak omdat haar lippen wat voller leken dan normaal. Brengt ze dit seizoen een bezoekje aan de botox kliniek? Of komt het inderdaad door de zwangerschap? 

De Meilandjes waren recent in Italië en dat is voor Evert Santegoeds genoeg reden om te speculeren over hun toekomst. Het zou de roddelkoning niks verbazen als ze een kasteel kopen in Milaan of op zoek gaan naar hun roots. Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze een korte vakantie vierde of eventjes uitgebreid gingen shoppen. Dit reisje zal zonder twijfel een rol spelen in het zesde seizoen. Wij denken ook dat Martiens carrièreswitch voorbij zal komen. Hij heeft namelijk zijn eerste acteerklus te pakken! In een nieuwe Sinterklaasfilm is hij te zien als... kasteelheer. 

Ook heeft de fam - inclusief Montana en vriend Dirk - net een Curaçao-bezoek achter de rug en ongetwijfeld ging er ook een cameraploeg mee op reis.

Gaan de Meilandjes naar RTL?

Martien is een graag geziene gast in spelshows en dook regelmatig op in programma's van RTL - hij was het hoogtepunt van Ranking the Stars. Nu RTL en Talpa willen fuseren, is het vanzelfsprekend dat RTL de SBS-ster in huis wil halen. Misschien als vaste gast in spelshows of als presentator van een eigen programma. RTL 4 heeft in ieder geval voldoende programma's die perfect bij hem zouden passen. Denk aan Eigen Huis en Tuin, Kijken zonder Kopen en Voor Hetzelfde Geld. Hij zou ook heel geschikt zijn als presentator van Help, Mijn Man Is Klusser! (Sorry John...). Het is nu nog te vroeg om daarover te speculeren, maar als de fusie doorgaat, zullen de Meilandjes zonder twijfel belangrijk worden voor RTL. 

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland gaat van start op 30 augustus op SBS6. Kun je niet zo lang wachten? Bekijk dan deze 9 hilarische momenten nog eens terug. Of lees welke 11 spin-offs wij willen zien

Lees verder