Maxime en Claire Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maxime en Claire Meiland

Ministerie grijpt in bij Chateau Meiland: 'Claire moet eruit'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Vanaf 1 maart keren de Meilandjes terug op SBS6 met een gloednieuw (ramp)seizoen van Chateau Meiland. Eén familielid is noodgedwongen nog maar amper te zien: Maxime's dochtertje Claire Meiland. De inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid greep in.

Dat vertelt oma Erica Meiland in een interview met Veronica Magazine. De nieuwe editie van het magazine is nu verkrijgbaar. "Onze kleine Claire gaat er dit seizoen min of meer uit", onthult ze. Wat is er gebeurd?

Bankplakkers: dé podcast over films en series!meer

Inspectie steekt er een stokje voor

Het ministerie heeft paal en perk gesteld aan Claire's tv-'optredens'. "Van de Inspectie SWZ mag zij maar vijf keer per jaar op tv komen", legt Erica uit. "Erg jammer, ook voor de kijkers." Het is allemaal super onhandig, vindt ze. "Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld: Kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad – wat ze helemaal niet wil."

Ministerie grijpt in bij Chateau Meiland: 'Claire moet eruit'

De advocaat is al ingeschakeld

De familie laat het er trouwens niet bij zitten. Ze komt in actie. "De producent is met een advocaat bezig om te kijken of we er iets tegen kunnen doen, want het is niet werkbaar. De eerste drie afleveringen is ze waarschijnlijk nog wel te zien, maar ja, daarna kwamen er twee dames van de inspectie…"

Het nieuwe seizoen

Oké, minder Claire dus in het nieuwe Chateau Meiland-seizoen, maar er blijven genoeg verhaallijnen over. Zo zien we hoe de Meilandjes op huizenjacht gaan nadat ze erachter komen dat ze illegaal wonen op hun Hengelose boerderij. Ondertussen raakt bulldog Bommel steeds meer de weg kwijt en is er zelfs ruimte voor nieuwe liefdes. Lees hier alles over het nieuwe seizoen van Chateau Meiland.

Ministerie grijpt in bij Chateau Meiland: 'Claire moet eruit'
Foto: William Rutten

Chateau Meiland is vanaf maandag 1 maart weer wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl. Chateau Meiland is daarnaast ook exclusief en gratis vooruit te kijken op KIJK.nl.

Lees verder