Wat goéééd! De 9 meest hilarische momenten uit Chateau Meiland

Door Redactie
Nieuw seizoen Chateau Meiland op SBS6

De Meilandjes zijn terug voor een nieuw seizoen van Chateau Meiland, dus tijd voor een opfrisser. Trek die wijnfles maar open en geniet van de grappigste momenten tot nu toe!

Ben je helemaal niet in een vrolijke bui? Geen probleem: misschien is de lijst met 8 dingen waar Martien Meiland écht niet tegen kan meer jouw ding!

1. Martien vs. Erica

Erica zorgt voor het broodnodige nuchtere tegengas in huize Meiland. Voor Martien gaat dat soms nét effe te ver. zo baggert ze doodleuk een muurtje kapot terwijl Martien probeert te chillen. “Waarom bel jij mij nou?! Ik lig net bij het zwembad!

2. Dierengezeik

Chateau Meiland zou Chateau Meiland niet zijn zonder de huisdieren. De kat Mevrouw Janssen die een plakje worst van de borrelplank meeneemt, Bijoux die Martien laat schrikken met zijn geblaf en natuurlijk terrorhond Bommel die Martien regelmatig paniekerig maakt.

3. Chinees bestellen

Na een lange verhuizing van Frankrijk naar Hengelo hadden de Meilandjes wel zin in Chinees. Laat het bestellen maar aan Martien over! Hij is alleen nog niet zo gewend aan de Nederlandse taal. Hier en daar praat hij Frans en op de vraag of de familie nasi of bami wil, antwoordt Martien: “Nee wij komen met de auto!

4. Zingen in de kano

De familie gaat een dagje uit en wel op het water. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel gegil en kano’s die in struiken belanden. Als Martien eenmaal op z’n gemak is zingt hij een Songfestival liedje. “Say nanana!

5. Rattenkapsel

Iedereen heeft last van een coronakapsel en zo ook Martien. Hij liet Maxime zijn haar kort knippen, maar dit ging niet helemaal goed. “Oh wat erg! Alsof er ratten aan gevreten hebben! Hoe kan je nou gaten laten ontstaan?!” Tot overmaat van ramp neemt Claire het liedje ‘Ik heb een potje vet op de tafel gezet’ wel heel letterlijk en smeert de hele tafel eronder…

6. Wenkbrauwenavond

Martien liet Nederlanders kennis maken met een héél nieuw beauty-ritueel: de ‘wenkbrauwenavond’. Maxime ging lekker los en maakte de wenkies van Martien en Erica wat donkerder. Althans … dat was de bedoeling. Het liep al snel gierend uit de hand en zelfs de gasten konden hun lach niet meer inhouden.

7. Omgevallen boom

“JAAAAA!”, “OOOHHHHH” en “WAT GOÉÉÉÉÉÉD”; in dit fragment zie je de Meilandjes – compleet met de uit Nederland overgekomen Montana – volledig uit hun plaat gaan. Zelfs bij Erica kan er een lachje af! Waarom? Het gezin ruimde een omgevallen boom uit de weg. Wat een bazen zijn het toch!

8. Chateau ‘Weiland’

Erica wil graag koeien in de achtertuin, maar eerst wil de familie de beesten van dichterbij bekijken en ze knuffelen. Als echte boeren in overall gaan ze het weiland in. Koeien zijn niet Martiens favoriete beesten, maar hij gaat wel tegen de koe aanliggen! “Het is net een elektrisch deken.

9. Martiens ‘facelift’

Moeder natuur een handje helpen, daar is natuurlijk niets mis mee. Martien voelt de jaren tikken en wil het liefst zo snel mogelijk een facelift. Maxime bestelde speciaal voor haar vader een aantal ‘probeersels’. Maar … die schoten meerdere keren keihard terug in Martiens gezicht. “Mijn ogen doen helemaal raar. Het is vreselijk!

Chateau Meiland is iedere maandag- en donderdagavond om 20:30 uur te zien bij SBS6.