3 van de 10 beste romantische series op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de 10 beste romantische series op Netflix

De 10 beste romantische series op Netflix (augustus 2021)

|
|

Laatste update:

Op zoek naar leuke romantische series? Die hebben we voor je! Voor dit toplijstje speurden we de streamingdienst af op zoek naar de beste romantische series op Netflix. Met natuurlijk de love triangle in Jane the Virgin, het spannende kostuumdrama Bridgerton en een ultieme realityshow om het af te toeven.

10. Feel Good (2020 - 2021)

Liefde is er in alle soorten en maten, dat bewijst de heerlijk romantische serie Feel Good - die onze lijst met de beste romantische series op Netflix aftrapt - zeker wel. In deze semi-autobiografische reeks valt stand-upkomiek en voormalig drugsverslaafde Mae als een blok voor George. Eén probleempje: Georges familieleden en vrienden weten nog niet dat ze voor het vrouwelijke schoon gaat. Het paar begint al snel te daten, maar dan ontdekt George dat Mae een voormalig drugsverslaafde is. Dat neemt de nodige spanningen met zich mee voor hun opbloeiende liefde.

9. Sweet Magnolias (2020)

Heb je Virgin River al helemaal uit? Dan is het tijd voor wat nieuws, dus let's goSweet Magnolias is ook een van de beste romantische series op Netflix en zal je meeslepen naar het zuidelijke stadje Serenity waar drie vriendinnen dealen met van alles en nog wat. Maddie, Helen en Dana Sue proberen namelijk een balans te vinden in relaties, familie en carrière terwijl ze elkaar door dik en dun proberen te steunen. Het is alleen de vraag of ze daarin weten te slagen! Mocht je de tiendelige serie in rap tempo hebben afgekeken, is er goed nieuws: het tweede seizoen is namelijk al aangekondigd.

8. Jane the Virgin (2014 - 2019)

Het zal je maar gebeuren: je meldt je bij je gynaecoloog voor je jaarlijkse check-up en voordat je het weet, heeft ze je geïnsemineerd met het sperma van een compleet onbekende! Als hoofdrolspeelster Jane uiteindelijk echt zwanger blijkt te zijn (als maagd!) zet dat niet alleen de verhoudingen met haar huidige liefje Michael op het spel, maar brengt dat ook de knappe Raf in haar leven. En dat is slechts het begin van vijf seizoenen vol love triangles, familiebanden, spanning en bijzondere vriendschappen, oftewel een echte telenovela. Dat wordt genieten dus. Jane the Virgin mag echt niet ontbreken bij de beste romantische series op Netflix.

7. You Me Her (2016 - 2020)

We zeiden het net al, maar liefde is er in alle soorten en maten. Zelfs als liefde in drieën komt! Als yuppenstel Jack en Emma hun seksleven een nieuwe boost probeert te geven, huurt het een callgirl in om alles net even wat spannender te maken. Wat ze alleen niet hadden verwacht, is dat er liefde in het spel komt. Het begint namelijk met een impulsieve 'date', maar eindigt in een affaire die niemand meer zal vergeten. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. Love is Blind (2020)

We hadden je allerlei fictie-series voor kunnen stellen, maar soms heb je vast ook behoefte aan wat echte liefde! Dus wat dacht je van Love is Blind? Dit ultieme liefdesexperiment is de ideale mix tussen Married at First Sight en First Dates en past daarom perfect bij de beste romantische series op Netflix. Een groep mannelijke en een groep vrouwelijke singles leren elkaar kennen met een flinke muur ertussen. Als het klikt mogen, ze een aanzoek doen en dan begint het experiment pas echt. Ze gaan op huwelijksreis, leren elkaars familie kennen en gaan samenwonen. Maar in een spannende finale bij het altaar moet blijken of ze echt 'ja' tegen elkaar zeggen.

5. Ginny & Georgia (2021)

Dit is geen typische romantische serie, maar zeker het kijken waard! Georgia is een jonge, extraverte moeder die worstelt met haar verleden. Ginny is haar verlegen tienerdochter die voor het eerst aandacht krijgt van twee leuke jongens. Het lijkt misschien wat op Gilmore Girls, maar deze Netflix Original heeft meer diepgang. Ginny & Georgia is lekker eigenwijs met scherpe humor, maar tegelijkertijd ook heel realistisch en herkenbaar. Met tien afleveringen is deze serie perfect om te bingewatchen! Lees hier wat wij ervan vonden.

4. Love (2016 - 2018)

Je bent op zoek naar een romantische serie en komt uit bij Love! Klinkt logisch toch? Deze productie van regisseur Judd Apatow - absoluut een van de beste romantische series op Netflix - begint met de klassieke 'meet cute' in een café: Gus betaalt Micky's koffie omdat ze haar geld niet bij zich heeft. Is dit nu het begin van iets moois? Nou, niet als blijkt dat Micky in een ruzie is beland met de caissière en Gus haar redt uit plaatsvervangende schaamte. En dit is pas het begin van drie seizoenen vol hopeloze liefde met een realistisch sausje erop. Heerlijk om te kijken als je even je eigen liefdessores even wilt vergeten.

3. Virgin River (2019)

Je houdt van romantische series, maar hebt Virgin River nog niet gezien? Dan vragen we ons toch af onder welke steen je hebt gelegen. Sinds de release is deze reeks bijna niet meer uit het populaire lijstje verdwenen en de aankondiging voor seizoen drie liet dan ook niet lang op zich wachten. Massaal sloten kijkers kraamvrouw Melinda in het hart en dan hebben we het nog niet over de (iets oudere) hunk Jack gehad. De twee groeien sinds haar komst in het kleine dorpje steeds meer naar elkaar toe, maar Melinda is niet voor niets gevlucht uit haar geboortedorp. Wat verbergt deze eenzame vrouw eigenlijk? 

2. Crazy Ex-Girlfriend (2015 - 2019)

We hebben het over de ultieme romantische series en dan stellen we je voor aan je gekke ex. Tja, misschien niet het meest romantische wat we ooit hebben gedaan, maar we beloven je: deze reeks is gewoon de moeite waard! Als de succesvolle advocate Rebecca uit paniek het gebouw stormt, botst ze bijna tegen haar eerste echte liefde Josh op. Ze probeert hem te strikken voor een date, maar hij staat op het punt te verhuizen en is niet echt geïnteresseerd in haar. Dit heeft Rebecca echter niet door en ze grijpt de kans aan om haar eigen rotleven te ontvluchten en reist af naar het gat waar hij woont. Als dat maar goed gaat! 

1. Bridgerton (2020)

Was je jaren geleden ook helemaal in de ban van Serena, Blair, Dan en Chuck Bass uit Gossip Girl? Dan moet je nu toch even goed opletten, want Bridgerton is gewoon Gossip Girl met een historisch laagje eromheen. In het eerste seizoen van deze topper binnen 'de beste romantische series op Netflix'-lijst maakt Daphne Bridgerton haar debuut op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London. Ze hoopt hier haar ultieme match te vinden, maar zowel haar broer als de mysterieuze lady Whistledown maken het haar er niet gemakkelijker op. Ze wil al bijna opgeven tot de begeerlijke en rebelse hertog van Hastings zijn opwachting maakt. Nog niet overtuigd? Heb je dan al wat gehoord over de sexy scènes?

Wil je nog even die vlinders om je heen voelen? Klik dan maar snel door naar dit toplijstje met 25 romcoms van Nederlandse bodem. Klaar met al dat gezwijmel? Misschien zit je dan beter met de top-25 beste comedyseries. Veel kijkplezier!

Win het weekend van je dromen in Disneyland Paris

Lees verder