De 10 beste romantische series op Netflix

Niets is zo lekker als op de bank wegdromen bij een fijne zwijmelserie. Veronica Superguide’s recensent Ruben Praster heeft een selectie gemaakt van de beste romantische series op Netflix.

Door Ruben Praster
From Scratch

10. Chesapeake Shores

Hallmark Channel is de hofleverancier van romantische films, maar maakt ook prima series om bij weg te zwijmelen, zoals Chesapeake Shores. In de dramaserie verhuist Abby (Meghan Ory) van New York naar haar oude woonplaats Chesapeake Shores om haar zus een handje te helpen. De terugkeer brengt allerlei nostalgische gevoelens naar boven en brengt Abby weer in contact met haar ex Trace (Jesse Mettcalfe).

9. She’s Gotta Have It

Spike Lee bewerkte zijn film She’s Gotta Have It tot een Netflix-serie en het verhaal is actueler dan ooit. Kunstenares Nola Darling (Dewanda Wise) is een vrijgevochten, moderne vrouw, die zich door niemand laat beperken. Monogame relaties zijn niks voor haar en ze date met drie totaal verschillende mannen, maar niet iedereen is even openminded en ze krijgt regelmatig te maken met allerlei vooroordelen.

8. Anne+

Anne+ begon als een webserie van BNNVARA, maar wist de wereld te veroveren met realistische verhaallijnen en herkenbare personages, waardoor de romantische dramaserie uiteindelijk belandde bij Netflix. Het verhaal draait om de lesbische twintiger Anne (Hanna van Vliet) die zichzelf ontdekt in Amsterdam en in ieder aflevering staat een scharrel, date of ex van haar centraal.

7. Young Royals

Prins Wilhelm (Edvin Ryding) is de Prins Harry van tienerserie Young Royals. Hij is het jongere broertje van de kroonprins en na een vechtpartij wordt de tiener naar een kostschool gestuurd om op het rechte pad te blijven. Dat plan gaat helemaal fout, want op de school leert hij de lieve Simon (Omar Rudberg) kennen. De jongen, die niet van adel is, wordt Wilhelms eerste liefde en daar is het koninklijk huis niet blij mee.  

6. Outlander

Een goede romantische serie heeft een knappe hunk in de hoofdrol en het wordt niet veel knapper dan Jamie (Sam Heughan) uit Outlander. Wanneer verpleegster Claire (Caitriona Balfe) op mysterieuze wijze door de tijd reist, is het de ruige Schot die zich over haar ontfermt en zijn best doet om de vrijgevochten vrouw te beschermen. En ook al is Claire in haar tijdperk getrouwd, wordt ze smoorverliefd op Jamie.

5.Heartstopper

Heartstopper is dé romantische tienerserie van het moment. De jonge Charlie (Joe Locke) heeft een crush op Nick (Kit Connor), de meest heteroseksuele jongen die hij kent. Charlie weet zeker dat hij geen kans maakt bij deze populaire rugbyspeler, maar wanneer ze naast elkaar komen te zitten in de klas begint er iets moois op te bloeien tussen de twee. Is het alleen vriendschap of toch meer?

4. Emily in Paris

Parijs is de stad van de liefde en romantiek, maar de Amerikaanse Emily (Lily Collins) voelt zich hier helemaal niet thuis. Voor haar werk moet de fashionista verhuizen en ze botst gelijk met haar Franse collega’s en snapt niks van de taal of de cultuur. Pas wanneer Emily haar knappe buurman Gabriel (Lucas Bravo) leert kennen, begint zij zich op haar plek te voelen en wordt de romantische serie zo zoet en luchtig als de lekkerste croissant.

3. Virgin River

Virgin River is een warme deken in de vorm van een nostalgische dramaserie. Verpleegster Melinda (Alexandra Breckenridge) laat het drukke leven in Los Angeles achter zich en verhuist naar het piepkleine dorpje Virgin River. Het huisje dat ze heeft gekocht, blijkt een krot te zijn, maar wanneer het is opgeknapt en ze de knappe barman Jack (Martin Henderson) leert kennen, is zij klaar voor een nieuw begin.

2. From Scratch

Houd een doosje tissues bij de hand, want bij het hartverscheurende From Scratch is een potje janken gegarandeerd. De Amerikaanse Amy (Zoë Saldana) wordt in Italië verliefd op de kok Lino (Eugenio Mastrandrea) en de twee besluiten samen een leven op te bouwen in Amerika. Wat begint als een mooi liefdesverhaal verandert in een tragedie wanneer Lino ernstig ziek wordt.

1. Bridgerton

Bridgerton heeft alles wat een goede romantische dramaserie moet hebben: een historische setting, mooie mensen, prachtige kostuums, intriges, stomende seksscènes en een opbloeiende liefde tussen twee tegenpolen. In 1813 houdt de anonieme Lady Whistledown de aristocratische gemeenschap in de ban en haar roddels hebben grote gevolgen voor de familie Bridgerton.