Netflix series La Casa de Papel, Umbrella Academy, Peaky Blinders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix series La Casa de Papel, Umbrella Academy, Peaky Blinders

De 20 beste series nu op Netflix (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix zit stampensvol toffe series en je verdwaalt bijna in al die content. Maar heb jij het allerbeste eigenlijk al van je watchlist kunnen strepen? Om je een handje te helpen, hebben wij de beste series op Netflix voor je op een rij gezet. 

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

20. Lucifer

Lucifer is een heerlijk hybride serie. Drama, thriller, misdaad, fantasy - het zit er állemaal in. En in Tom Ellis, waar we het regelmatig heet van krijgen, heeft de serie een haast perfecte lead gevonden. Hij speelt de op aarde neergedaalde duivel die een nachtclub runt. Ondertussen helpt hij detective Chloe Decker (Lauren German) om misdaden te ontrafelen en zijn mysterieuze krachten helpen daar enorm bij. 

19. Daredevil

Van de ene duivel naar de andere. Daredevil was de eerste, en de beste, superheldenserie die Marvel maakte voor Netflix. Het maakte de weg vrij voor topseries als Luke Cage en Jessica Jones, maar jammer genoeg ook voor het teleurstellende Iron Fist. Door het verhaal over de blinde wreker zo realistisch en rauw mogelijk te houden, is Daredevil ook een bingewatchwaardige serie voor iedereen die niks heeft met superhelden.

18. Narcos

Pablo Escobar is de bekendste drugsbaron en zijn levensverhaal is al talloze keren verteld. Toch weet Narcos daar een frisse draai aan te geven door hem neer te zetten als een mens van vlees en bloed. Hij is een brute misdadiger, maar hij is ook een liefhebbende familieman en door de focus vooral te leggen op de mannen die op hem jagen, wordt Pablo ook niet te veel geromantiseerd.

17. Ozark

Jason Bateman kennen we voornamelijk uit filmkomedies zoals Horrible Bosses, Office Christmas Party en de legendarische cultserie Arrested Development. Hij weet ook raad met serieuze rollen en bewijst dat met de intense misdaadserie Ozark. Hij speelt een financieel adviseur die betrokken raakt bij een drugskartel en steeds dieper in deze gevaarlijke wereld wordt gezogen.

16. Rick and Morty

Vanaf de allereerste aflevering is duidelijk dat Rick and Morty een volkomen unieke serie is. De held is een geniale, maar uiterst onaardige wetenschapper die het universum doorkruist met zijn suffe neefje en samen beleven ze de meest bizarre avonturen. De animatieserie zit volgepropt met verwijzingen naar films, tv, popcultuur en wetenschap. De uitgesproken Rick neemt ook zelden een blad voor de mond.

15. Bojack Horseman

We blijven nog even bij de volwassen animatieseries. De mislukte acteur Bojack Horseman probeert in de gelijknamige serie weer een succesvolle superster te worden, maar hij is zijn eigen grootste vijand. Wat begint als een absurde satire op Hollywood verandert halverwege het eerste seizoen in een diepgaand commentaar op de slechte keuzes die we maken en de grote gevolgen daarvan.  Dankzij de vele grappen en gekke personages wordt de serie gelukkig nooit té zwaar.

14. The Witcher

Verfilmingen van videogames zijn zelden een succes, maar Netflix heeft goud in handen met fantasyserie The Witcher. Een episch verhaal dat zich afspeelt in verschillende periodes met een drietal enorm sterke leads. Monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill), prinses Ciri (Freya Allan) en de oppermachtige magiër Yennefer (Anya Chalotra) proberen alledrie te overleven in een adembenemende maar dodelijke wereld. Dit is de verfilming waar gamers én boekenlezers van The Witcher al die jaren op wachtten. Het tweede seizoen volgt in december en er is ook een animatiefilm.

13. Vikings

Om nog even bij stoere langharige mannen te blijven: Vikings! De vele verhalen over Lagnar Rothbrok vormen de basis van deze historische serie vol indrukwekkende veldslagen. Naast de dappere held, gespeeld door Travis Fimmel, zit de serie vol aansprekende personages die ook allemaal een grote groei doormaken. Daardoor wordt de serie per seizoen alleen maar beter en beter.

12. La Casa de Papel

Deze verslavende Spaanse monsterhit is zó populair; alleen daarom moeten we ‘m wel op deze beste series op Netflix-lijst zetten. La Casa de Papel is misschien geen diep doordacht meesterwerk, maar wat boeit dat? Meesterbrein El Professor en zijn team getalenteerde criminelen zorgden voor loeispannende scènes die hun weerga niet kennen. We zien die (vele) plotgaten dan ook graag door de vingers. Lees hier alles dat je moet weten over La Casa de Papel seizoen 5 en check hier de recensie van het slotseizoen.

11. Black Mirror

De wereld van Black Mirror lijkt op de onze, maar in iedere inktzwarte aflevering is er wel een nieuwe vorm van technologie die het leven van het hoofdpersoon op z’n kop zet. De ijzersterke verhalen staan op zichzelf en hebben altijd wel een geniale plotwending waardoor je na afloop even bij moet komen. Dit is geen serie om even gezellig te bingewatchen, maar wie op zoek is naar topkwaliteit mag deze Netflix Original niet missen.    

10. Peaky Blinders

Peaky Blinders is de immens populaire BBC-serie die je meeneemt in de wereld van een beruchte gangsterfamilie. Deze Britse bazen staan onder leiding van de ambitieuze en charismatische Tommy Shelby (Cillian Murphy) en kunnen niet ontbreken bij de beste series op Netflix. Gebaseerd op een echte gang die vanaf de 19e eeuw (1890-1930) Birmingham onveilig maakte, maar met een eigen moderne draai vol heerlijke rockmuziek en stijlvolle outfits.

9. Modern Family

Modern Family is geen Netflix Original en wordt regelmatig herhaald op Comedy Central, maar je kunt wel alle elf seizoenen van de hilarische comedyserie op de streamingdienst terugkijken. De sitcom over een uiteenlopende familie wordt gefilmd alsof het een documentaire is en door dat ongepolijste randje is alles net een stukje grappiger. Als het aan ons had gelegen, had er nog wel een twaalfde seizoen bij mogen komen. Of in ieder geval een spin-off voor de hilarische vader Phil.

8. After Life

Als je van plan bent After Life te kijken, moet je alvast een doos tissues bij de hand houden. Deze komische dramaserie laat je janken als een klein kind om je gelijk daarna te troosten met vlijmscherpe grappen. Ricky Gervais speelt een man wiens vrouw is overleden en daardoor is hij al zijn levenslust verloren. Als een cynische eikel schopt hij tegen alles en iedereen aan, totdat hij langzaam beseft dat er nog voldoende is om voor te leven.

7. The Umbrella Academy

Dé Netflix-serie waarbij je niet op je telefoon gaat kijken: The Umbrella Academy. Deze op een comic gebaseerde superheldenshow is nooit saai, houdt het tempo gigantisch hoog en zit vol bijzondere, kleurrijke, knotsgekke, spannende en emotionele momenten. Dat laatste slaat vooral op de band tussen de geadopteerde Hargreeves-kinderen (inmiddels volwassenen) die worstelen met zichzelf, elkaar én hun superkrachten. De complexe familiegeschiedenis ettert door in elke scène en dat bedoelen we op een positieve manier. The Umbrella Academy laat zelden een steek vallen en is je tijd meer dan waard.

6. Better Call Saul

Je moet het maar aandurven om een spin-off te maken van een van de beste series ooit gemaakt. Toch is Better Call Saul bijna net zo goed als grote broer Breaking Bad, al zijn er ook fans die de serie rondom louche advocaat Jimmy McGill toch een tandje beter vinden. Omdat de serie zich zes jaar voor Breaking Bad afspeelt, zie je ook veel bekende gezichten voorbij komen en ontdek je hoe de suffe Jimmy McGill langzaam veranderde in de gehaaide Saul Goodman.

5. The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit is een fictief drama over de eerste vrouwelijke schaakgrootmeester Beth Harmon (Anya Taylor-Joy). Ze groeit op als wees en raakt verslaafd aan verdovende middelen. Tegelijkertijd is ze griezelig goed in schaken en neemt ze het als tiener al op tegen de beste schakers ter wereld. Je hoeft de regels van het spel niet te snappen om de spanning te voelen tijdens deze schaakpartijen! Absoluut een van de beste series op Netflix.

4. Friends

Friends is de koning van de sitcoms en deze klassieker staat in z’n totaliteit op Netflix. En laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal de mooiste films en series in onze kijklijsten staan, maar we kijken liever nogmaals een oude aflevering van Friends die we al tientallen keren hebben gezien. En het maakt niet uit hoe vaak we de grappen al hebben gehoord, ze blijven leuk.

3. The Walking Dead

The Walking Dead knalt al 11 seizoen door alsof het niets is (het laatste seizoen is te zien op Star van Disney+). Wat begon als een survival-serie met sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln) en zijn familie, groeide uit tot een epische post-apocalyptische oorlog tussen verschillende groepen overlevers. Die zombies zijn al lang geen issue meer want het echte kwaad zit in de mens!

2. Breaking Bad

Alles wat hier gaan zeggen over Breaking Bad, weet je waarschijnlijk al. Deze misdaadserie behoort zonder twijfel tot de beste series op Netflix. En dat is door alles en iedereen al talloze keren gezegd. Als je Walter ‘Heisenberg’ White’s weg van treurige docent naar keiharde drugsbaas nu nog steeds niet gezien hebt, raden we je aan NU alles opzij te zetten en gewoon maar te beginnen. Je kunt daarna gelijk door met Netflix-film El Camino: A Breaking Bad Movie en prequel Better Call Saul.

1. Stranger Things

Huh? Breaking Bad – ‘de beste serie EVER’ – niet op één? Inderdaad, we gaan toch echt voor Stranger Things als beste Netflix serie ooit. Een compleet nieuw idee uit de grond stampen is altijd tricky. Wat de makers van Stranger Things deden, is ongeëvenaard. Een toffe 80’s-setting, nieuwe acteurs die uitgroeiden tot iconen, slimme verwijzingen naar klassieke films én een cast met alleen maar toppers; werkelijk álles klopt aan dit meesterwerk.

Dit zijn de beste series op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan verse content? Bekijk hier het nieuwe Netflix-aanbod van deze maand

Lees verder