Caroline van Eeden en  Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Caroline van Eeden en  Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Wat vervelend! 8 dingen waar Martien Meiland écht niet tegen kan

|
|

Laatste update:

Martien Meiland is zo langzamerhand een wandelende catchphrase-machine geworden die er regelmatig bekende oneliners uitgooit. ‘Wat vervelend!’ blijft toch wel een hoogtepunt. Hij zegt het wel érg vaak dus wij vroegen ons af: waar ergert Martien zich allemaal aan?

1. Maximé!

Valt het je ook wel eens op dat Martien de naam van zijn dochter wel eens anders uitspreekt? Als hij in een goede bui is, zegt ‘ie gewoon Maxime. Maar… als ze niet snel genoeg antwoordt op zijn orders, krijgt ze een keiharde ‘Maximé!’ naar zich toe geschreeuwd. Dat verschil in klemtoon geeft aan dat het menens is. Dan zit de kasteelheer zich kapot te ergeren.

2. ‘Erica!’

Vrouw des huizes Erica regeert met een ijzeren hand over Chateau Marillaux. Ze probeert haar huishouden aan een (broodnodig) strak regime te houden, maar soms gaat ze – volgens Martien – véél te ver. Die keer dat ‘ie even lekker wilde chillen bij het zwembad en Erica voor onrust zorgde? Daar kan Martien dus echt niet tegen. 

3. Honden

De Meilandjes zijn de trotse eigenaars van twee honden, Bommel en Bijoux. Vooral die eerste schopt nogal veel herrie en hapt naar alles wat los en vast zit. Martien moet vaak ingrijpen en begint dan te schreeuwen naar “die hond”. Maar andermans honden? Daar moet Martien al helemáál niets van hebben. “Oh, wat eng!”, zei hij in de nieuwste aflevering, waarin mega-hond Bibi hem belaagde.

4. Katten

Je zou bijna vergeten dat er ook nog een kat rondtrippelt in het Chateau. Maar goed, Martien en Erica lijken dat zelf ook wel eens te vergeten. Hun poes ‘mevrouw Jansen’ begon laatst zomaar te snoepen van een borrelplankje dat Martien zorgvuldig aan het bereiden was. Zijn gezicht sloeg om naar pure haat. 

5. De taal

Martien snapt eigenlijk vrij weinig van de Franse taal, maar dat houdt hem niet tegen om gewoon te lullen als brugman. Gewoon wat Engelse en Nederlandse woordjes door elkaar flikkeren – geen probleem. Als mensen hem dan nóg niet begrijpen, moeten ze het maar uitzoeken hoor. Hier heeft Martien toch helemaal geen tijd voor?Martien die in het Frans uit zijn woorden probeert te komen; het blijft genieten.

6. Franse wegen

Wie naast Martien plaatsneemt in de auto, weet dat ‘ie gevaar loopt. Misschien dat huisvriendin Caroline daardoor een burn-out kreeg? Martien ergert zich sowieso aan alles wat met auto’s te maken heeft. Het is ook nooit goed. We kunnen ons deze rampenrit nog héél goed herinneren.

7. Gekke Fransen

Martien sprong zowat uit zijn vel toen hij samen met Erica naar een ‘kutwinkel’ moest. “Veel te druk.” En hoe kwam dat? “Er was korting in die kutwinkel. Gekke Fransen. Draait allemaal om geld.” Hij is dus niet zo’n fan van zijn landgenoten. Sacrebleu!

8. BN’ers

Gewoon normaal doen! De Meilandjes zijn ondanks alle fame gewoon hun heerlijke zelf gebleven. Van sterallures moeten ze dan ook niets hebben. Toen Marco Borsato laatst aangaf dat ‘ie graag naar het Chateau wilde komen, sloeg Martien dat keihard af. “Dit kan toch niet”, zie hij furieus. “Nee, hier beginnen we niet aan.”

Lees verder