The Shawshank Redemption

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Shawshank Redemption

De 10 beste films op Netflix (juli 2022)

|
|

Laatste update:

Geef toe: niet alles dat Netflix online zet, is ook echt goed. En om er voor te zorgen dat je zeker weten géén bagger begint te bingen, hebben wij de beste films op Netflix voor je op een rij gezet. Zo kan het nooit meer misgaan. Ook fan van series? Check dan hier de beste series op Netflix

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

10. Uncut Gems (2019)

Dat Adam Sandler kan acteren, heeft de komiek laten zien met dramafilms als Punch-Drunk Love en Funny People. In Netflix Original Uncut Gems doet hij er nog een schepje bovenop en speelt de Sandman iedereen van het scherm als gokverslaafde juwelier Howard Ratner. Wanneer de man een edelsteen in handen krijgt, ziet hij dat als een manier om snel rijk te worden, maar door zijn gewaagde acties werkt hij zich alleen maar dieper in de problemen. 

9. Gladiator (2000)

Geweldige filmsets, uitmuntend acteerwerk en spannende gevechten; wij weten wel wat we binnenkort – voor de zoveelste keer - gaan kijken: Gladiator, absoluut een van de beste films op Netflix. Deze film uit 2000 neemt ons mee naar de tijd van het Romeinse Rijk. Als de Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe) door de nieuwe leider Commodus ter dood wordt veroordeeld, laat hij het daar niet zomaar bij zitten. Hij vlucht en zint - als nieuwe held van het volk - op wraak. Alleen krijgt hij die wel?  

8. The Irishman

Martin Scorsese's gangster-epos The Irishman gooide hoge ogen. Reviewers buitelden over elkaar heen om te zeggen hoe tof deze nieuwe maffia-film wel niet is en als we alleen al naar de cast kijken, is dat natuurlijk niet gek. Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel; wát een namen. The Irishman vertelt het beruchte (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro) over een periode van tientallen jaren. Het is een lange rit, maar die is meer dan de moeite waard. Makkelijk een van de beste films op Netflix!

7. Fight Club (1999)

Eén van de regels van de vechtclub is dat je er niet over mag praten. Maar wie Fight Club heeft gezien, raakt niet uitgepraat over het inktzwarte meesterwerk van David Fincher. Edward Norton speelt een man die aan slapeloosheid leidt en op een dag de mysterieuze Tyler Durden (Brad Pitt) ontmoet. Tyler helpt hem om zijn saaie leven weer zin te geven door knokpartijen te organiseren. Wat begint als een vechtclub verandert langzaam in een revolutie. Beide acteurs zijn op hun best en de plotwending aan het einde is geniaal.

6. Spirited Away (2001)

Bijna alle legendarische animatiefilms van de Japanse filmstudio Ghibli staan op Netflix. Eigenlijk verdienen ze allemáál een plekje in deze beste films op Netflix lijst, maar als we dan toch moeten kiezen, en omdat we al een Ghibli-lijstje hadden, gaan we voor veruit de bekendste productie: Spirited Away. In deze wonderschone, mysterieuze animatiefilm komt het 10-jarige meisje Chihiro per ongeluk terecht in de geestenwereld. Hier regeert de onverbiddelijke heks Yubaba. Kan Chihiro ooit nog ontsnappen uit deze fabelachtige, maar enge wereld?

5. Heat (1995)

Robert De Niro en Al Pacino hadden al talloze klassiekers gemaakt voordat ze eindelijk tegenover elkaar stonden in misdaadepos Heat. De Niro speelt de meesterdief Neil McCauley, die een grote bankoverval wil plegen en Pacino is de gedreven rechercheur Vincent Hanna, die achter McCauley aangaat. Het kat-en-muisspel wordt door regisseur Michael Mann op een realistische manier in beeld gebracht en de shoot-out tijdens de bankoverval is één van de beste actiescènes uit de 90's. 

4. Paddington 2 (2017)

Wat is nóg beter dan Paddington? Paddington 2 natuurlijk! Het vervolg op de moderne klassieker gooit er nog een schepje bovenop en is in alle opzichten sterker dan het toch al zo indrukwekkende origineel. Paddington - inmiddels heerlijk gesetteld bij de Brown-family - heeft zijn oog laten vallen op een pop-up-boek, maar... dat wordt gejat. Hij zet alles op alles om het boek te bemachtigen. Hugh Grant schittert als de manipulatieve acteur Phoenix Buchanan, de bad guy van de film.

3. Mad Max: Fury Road (2015)

Max Rockatansky (Tom Hardy) is terug! En de roadwarrior wordt gelijk gevangengenomen door de stam van Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne). Wanneer de slavinnen van de brute dictator weten te ontsnappen met de hulp van Imperiator Furiosa (Charlize Theron) raakt Max betrokken bij een meedogenloze achtervolging door de barre woestenij. Na een reeks heftige actiescènes sluit Max zich aan bij Furiosa en besluiten de twee terug te vechten. Mad Max: Fury Road doet z'n naam eer aan en is één lange adrenalinestoot waar je na afloop flink van bij moet komen. 

2. The Shawshank Redemption (1994)

Bij Stephen King-films denk je automatisch aan creepy thrillers vol bovennatuurlijke gebeurtenissen, onze top 20 met beste horrorfilms staat er zelfs vol mee, maar The Shawshank Redemption is óók van King's hand. Het verhaal gaat over Andy Dufresne (Tim Robbins), een man die een levenslange gevangenisstraf uitzit en ondanks alles toch hoop blijft houden. Deze hartverwarmende insteek voorkomt dat de gevangenisfilm te duister wordt, waardoor het ijzersterke einde de gevoelige snaar weet te raken. De hypnotiserende voice-over van Morgan Freeman is daarnaast de kers op de taart.

1. Schindler's List (1993)

In 1993 regisseerde Steven Spielberg eventjes twee tijdloze klassiekers alsof het niets was. Hij maakte naast de luidruchtige kaskraker Jurassic Park ook het subtiele oorlogsdrama Schindler's List. Het waargebeurde verhaal draait om zakenman Oskar Schindler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend Joden redde. Liam Neeson zet een prachtrol neer en Ralph Fiennes zorgt voor kippenvel als sadistische SS'er. De keuze om alles in zwart/wit te filmen, maakt het onbetwiste meesterwerk nog intenser. 

Lees verder