Dit zijn de beste films van februari 2023

Iedere maand overstromen de streamingdiensten en bioscopen met talloze nieuwe films. Maar welke titels zijn de moeite waard en mag je echt niet missen? Veronica Superguide's recensent Ruben Praster heeft een overzicht voor je gemaakt.

Klem

Films op Netflix

True Spirit (2022)

Het waargebeurde verhaal van zeilmeisje Jessica Watson is verfilmd met de Australische actrice Teagan Croft in de hoofdrol. Jessica wil een record vestigen door als jongste persoon de wereld rond te zeilen. Vanwege haar jonge leeftijd denkt niemand dat de tiener het zal lukken, maar ze zet door en beleeft een groot avontuur.

True Spirit is vanaf 3 februari te zien op Netflix.

Your Place or Mine (2023)

Debbie (Reese Witherspoon) woont in Los Angeles en Peter (Ashton Kutcher) in New York, maar ondanks de afstand zijn de twee al twintig jaar lang beste vrienden. Wanneer alleenstaande moeder Debbie het zwaar heeft, stelt Peter voor om van huis te wisselen. Hij zorgt voor haar zoontje en zij kan een weekje tot rust komen. Tijdens deze huizenwissel leren ze veel meer over elkaar en hun gevoelens.

Your Place or Mine is vanaf 10 februari te zien op Netflix.

Films in de bioscoop

The Fabelmans (2022)

De jonge Sammy (Gabriel Labelle, The Predator) ontwikkelt een passie voor film en ontpopt zich toch regisseur van amateurfilms, met vrienden en familieleden in de hoofdrol. Zijn moeder (Michelle Williams, All the Money in the World) is enthousiast, maar zijn vader (Paul Dano, There Will Be Blood) ziet het meer als hobby.

The Fabelmans is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop.

Klem (2023)

In dit vervolg op de tv-serie kopen Marius (Jacob Derwig, Het diner) en Kitty (Georgina Verbaan, De surprise) een Italiaanse wijngaard. Marius heeft zijn leven gebeterd, maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop. Hugo (Barry Atsma, Loft) is nauwelijks bij het stel aangekomen of alles escaleert en dan begint weer een strijd op leven en dood.

Klem is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop.

Knock at the Cabin (2023)

Tijdens een vakantie in een afgelegen huisje worden een meisje en haar vaders Andrew (Ben Aldrigde, Fleabag) en Eric (Jonathan Groff, MindhunterGlee) gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen. Het kwartet kondigt het einde van de wereld aan en eist dat het gezinnetje een ondenkbare keuze maakt om dit te voorkomen.

Knock at the Cabin is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop.

Magic Mike’s Last Dance (2023)

Stripper Mike Lane (Channing Tatum, Step Up) gaat het podium weer op, omdat hij door een mislukte zakendeal blut is geraakt en de rijke Maxandra (Salma Hayek, Hitman’s Wife’s Bodyguard) hem een lucratief aanbod doet dat hij niet kan weigeren. Als Mike erachter komt wat haar werkelijke bedoeling is, blijkt er veel op het spel te staan.

Magic Mike's Last Dance is vanaf 9 februari te zien in de bioscoop.

A Man Called Otto (2022)

Otto (Tom Hanks, Elvis) is een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte, hoogzwangere Marisol (Mariana Treviño, Overboard). Uiteindelijk ontstaat er een vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zal zetten. De film is gebaseerd op de Zweedse bestseller Een Man Die Ove Heet van Fredrik Backman.

A Man Called Otto is vanaf 9 februari te zien in de bioscoop.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

Superhelden Scott (Paul Rudd, Ant-Man) en Hope (Evangeline Lilly, Lost) zetten hun avonturen voort. Samen met haar ouders Hank (Michael Douglas, Wall Street) en Janet (Michelle Pfeiffer, Stardust) verkennen ze de Quantum Realm, waarbij vreemde wezens op hun pad komen, waaronder superschurk Kang (Jonathan Majors, Devotion).

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf 15 februari te zien in de bioscoop.

The Whale (2022)

Charlie (Brendan Fraser, The Mummy) heeft ernstig overgewicht en leeft teruggetrokken. Hij probeert het contact met zijn tienerdochter Ellie (Sadie Sink, Stranger Things) te herstellen, maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaam ontdekken we hoe Charlie de man is geworden die we nu zien. The Whale is één van de grote kanshebbers tijdens de Oscars dankzij een uitstekende hoofdrol van Brendan Fraser

The Whale is vanaf 16 februari te zien in de bioscoop.