Persuasion

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Persuasion

Dit zijn de beste films van juli 2022

|
|

Laatste update:

Iedere maand overstromen de streamingdiensten en bioscopen met talloze nieuwe films. Maar welke titels zijn de moeite waard en mag je echt niet missen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt.

Films op Netflix

Hello, Goodbye, And Everything In Between (2022)

Op de avond voordat ze gaan studeren en een einde maken aan hun relatie, hebben Clare (Talia Ryder) en Aidan (Jordan Fisher) nog één laatste perfecte date. Ze kijken terug op hun tijd samen, van de eerste kus tot de eerste ruzie, maar daardoor begint het koppel ook steeds meer te twijfelen aan de afspraak om uit elkaar te gaan.

Hello, Goodbye, And Everything In Between is vanaf 6 juli te zien op Netflix.

 

Girl in the Picture (2022)

Een simpele foto van een jong meisje en haar vader brengt de politie op het spoor van een bizarre zaak. Het meisje blijkt Sharon Marshall te zijn, maar wie is zij eigenlijk? Is het meisje echt de dochter van beroepscrimineel Franklin Floyd of is er iets anders aan de hand? Deze documentaire onthult de schokkende waarheid.

Girl in the Picture is vanaf 6 juli te zien op Netflix.

 

Het Zeebeest (2022)

In animatiefilm The Sea Beast, in het Nederlands Het Zeebeest, maken monsters de zeeën onveilig. Het is de taak van monsterjagers om hen te verslaan en er is geen grotere held dan Jacob Holland (Karl Urban). Het jonge meisje Maisie (Zaris-Angel Hator) wil ook een beroemde jager worden en sluipt aan boord Jacobs schip om avonturen met hem te beleven, maar daar is hij niet blij mee.

Het Zeebeest is vanaf 8 juli te zien op Netflix.

 

Les Liaisons Dangereuses (2022)

Deze moderne verfilming van het gelijknamige boek uit 1782 speelt zich af op een Franse school, waar nieuwkomer Célène (Paola Locatelli) in de ban raakt van de populaire Tristan (Simon Rérolle). Hij heeft een weddenschap afgesloten met influencer Vanessa (Ella Pellegrini) om Célène te verleiden en haar relatie kapot te maken.

Les Liaisons Dangereuses is vanaf 8 juli te zien op Netflix.

 

Persuasion (2022)

De eigenzinnige Anne Elliot (Dakota Johnson) verbrak jaren geleden de verloving met haar droomman Frederik Wentworth (Cosmo Jarvis). Wanneer hij opeens weer in haar leven opduikt, moet zij besluiten of ze hem nog een tweede kans geeft of dat ze haar blik richt op de toekomst en kiest voor de knappe aristocraat Mr. Elliot (Henry Golding).

Persuasion is vanaf 15 juli te zien op Netflix.

 

The Gray Man (2022)

In de nieuwste actieknaller van The Russo Brothers (Captain America: Civil WarAvengers: Endgame) speelt Ryan Gosling de rol van een mysterieuze CIA-agent, die geheime informatie ontdekt en daarna zijn leven niet meer zeker is. Deze Gray Man wordt achterna gezeten door een psychopathische huurmoordenaar (Chris Evans), die heel ver gaat om zijn doel te bereiken.

The Gray Man is vanaf 22 juli te zien op Netflix.

 

Films op Videoland

Remco vs. Pharma (2022)

De 41-jarige ondernemer Remco was altijd een actieve sportman en schrok zich kapot toen hij de diagnose MS kreeg. Met de kennis dat zijn lichaam langzaam aftakelt, komt Remco in actie en gaat hij op zoek naar een medicijn. Tot zijn grote verrassing krijgt de ondernemer de farmaceutische industrie tegen zich. Deze documentaire vertelt over zijn strijd tegen 'big pharma'.

De documentaire Remco vs. Pharma is vanaf 6 juli te zien op Videoland.

 

Films in de bioscoop

Thor: Love and Thunder (2022)

Thor (Chris Hemsworth) is met pensioen als superheld en zoekt naar innerlijke vrede. Aan deze zoektocht komt plotseling een einde wanneer een galactische moordenaar genaamd Gorr the Godbutcher van plan is om alle goden uit te roeien. Thor moet opnieuw in actie komen en wordt daarbij geholpen door zijn vrienden, waaronder zijn ex-vriendin Jane Foster (Natalie Portman), die een vrouwelijke versie van Thor is geworden.

Thor: Love and Thunder is vanaf 6 juli te zien in de bioscoop.

 

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel (2022)

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel is de nieuwste documentaire van filmmaker Ruben Smit, die eerder al WAD en De Nieuwe Wildernis maakte. Dit keer vertelt Smit het verhaal van de grutto, deze oer-Hollandse vogel is steeds minder vaak in Nederland te vinden. Wat vertelt dit over het veranderende landschap? En hoe ziet de reis van grutto er eigenlijk uit?

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel is vanaf 7 juli te zien in de bioscoop.

 

Speak No Evil (2022)  

Tijdens een vakantie leren een Deens en een Nederlands gezin elkaar kennen. Ze raken direct bevriend en de Nederlanders nodigen de Denen uit om eens langs te komen. Wanneer zij ingaan op deze uitnodiging blijkt al snel dat het Nederlandse echtpaar zich anders heeft voorgedaan en de reünie neemt een duistere wending.

Speak No Evil is vanaf 21 juli te zien in de bioscoop.

Lees verder