Dit zijn de beste films van juni 2023

Iedere maand overstromen de streamingdiensten en bioscopen met talloze nieuwe films. Maar welke titels zijn de moeite waard en mag je echt niet missen? Veronica Superguide's recensent Ruben Praster heeft een overzicht voor je gemaakt.

EXTRACTION 2 - Chris Hemsworth as Tyler Rake. Cr: Jasin Boland/Netflix © 2023
© Jasin Boland/Netflix

Films op Netflix

A Beautiful Life

De jonge visser Elliott (Christopher) blijkt een geweldige zanger te zijn en muziekmanager Suzanne (Christine Albeck Børge) wil van hem een grote ster maken. Haar dochter Lilly (Inga Ibsdotter Lilleaas) is producer en krijgt de taak om hem klaar te stomen voor een succesvolle carrière, maar dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht.

A Beautiful Life is vanaf 1 juni te zien op Netflix.

Oei, Ik Groei!

Deze romantische comedy gebaseerd op het geliefde opvoedingsboek volgt verschillende koppels die worstelen met het opvoeden van hun kinderen. De succesvolle advocate Anne (Sallie Harmsen) ontdekt bijvoorbeeld dat een carrière en baby niet heel goed samengaan. Om daar een oplossing voor te vinden, sluit ze zich aan bij een club voor moeders.

Oei, Ik Groei! is vanaf 9 juni te zien op Netflix.

Extraction 2

In dit vervolg op actieknaller Extraction keert Chris Hemsworth terug als huurling Tyler Rake. Hij krijgt de opdracht om het gezin van een meedogenloze gangster te redden uit een zwaarbewaakte gevangenis. De opdracht is gevaarlijker dan gedacht en Tyler moet alles op alles zetten om het gezin te beschermen.

Extraction 2 is vanaf 16 juni te zien op Netflix.

A traves del mar

Terwijl Ares (Julio Peña) in Stockholm studeert en Raquel (Clara Galle) in Spanje woont, is het verliefde koppel nog steeds samen, maar ze hebben allebei veel moeite met de langeafstandsrelatie. Tijdens een vakantie kunnen ze elkaar eindelijk weer zien, maar de twee merken ook dat er veel is veranderd en ze moeten werken aan hun relatie.

A traves del mar is vanaf 23 juni te zien op Netflix.

Films in de bioscoop

Spider-Man: Across the Spider-Verse

In dit vervolg op Oscar-winnaar Spider-Man: Into the Spider-Verse keert Miles Morales terug in een nieuw avontuur, dat de vriendelijke buurtspin dwars door het multiversum leidt. Daar moet hij het, met Gwen Stacy en een nieuwe Spidey-groep, opnemen tegen de sterkste vijand die ze ooit zijn tegen gekomen.

Spider-Man: Across the Spider-Verse is vanaf 1 juni te zien in de bioscoop.

Transformers: Rise of the Beasts

Dit zevende Transformers- deel speelt zich af in de jaren negentig en ook dan zijn er aardige Autobots en gemene Decepticons op onze planeet, die elkaar richting de schroothoop proberen te knokken. Er duikt ook een nieuw soort Transformers op, de Maximals, en het is even de vraag aan welke kant zij staan.

Transformers: Rise of the Beasts is vanaf 8 juni te zien in de bioscoop.

The Flash

Barry Allen (Ezra Miller) gaat terug in de tijd, maar komt vast te zitten in een wereld waarin generaal Zod de wereld wil verwoesten. Er zijn geen superhelden meer om dat tegen te gaan, zodat Barry’s enige hoop een gepensioneerde Batman (Michael Keaton) is, die hij moet overtuigen in actie te komen.

The Flash is vanaf 15 juni te zien in de bioscoop.

No Hard Feelings

Wanneer ze op het punt staat haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie (Jennifer Lawrence) een opmerkelijke vacature: rijke ouders zoeken iemand die met hun introverte tienerzoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Maddie denkt dat het geld makkelijk verdiend is, maar dat valt tegen.

No Hard Feelings is vanaf 22 juni te zien in de bioscoop.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

In 1944 neemt Indiana Jones het op tegen de nazi Voller (Mads Mikkelsen), die probeert een mysterieus artefact te pakken te krijgen. Een kwart eeuw later is Indy verbitterd omdat zijn vrouw wil scheiden en de Amerikaanse regering samenwerkt met Voller om de Russen te verslaan in de ruimtewedloop.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop.