• Bioscoop

Nieuw in de bioscoop in februari 2023

In aanloop naar de Oscar-uitreiking in maart komen een aantal kanshebbers in de bioscoop, zoals Steven Spielbergs blik op zijn eigen jeugd en de comeback van acteur Brendan Fraser in The Whale en natuurlijk de nieuwe superheldenfilm Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

The Fabelmans (2022)

De jonge Sammy (Gabriel Labelle, The Predator) ontwikkelt een passie voor film en ontpopt zich toch regisseur van amateurfilms, met vrienden en familieleden in de hoofdrol. Zijn moeder (Michelle Williams, All the Money in the World) is enthousiast, maar zijn vader (Paul Dano, There Will Be Blood) ziet het meer als hobby.

The Fabelmans is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop.

Klem (2023)

In dit vervolg op de tv-serie kopen Marius (Jacob Derwig, Het diner) en Kitty (Georgina Verbaan, De surprise) een Italiaanse wijngaard. Marius heeft zijn leven gebeterd, maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop. Hugo (Barry Atsma, Loft) is nauwelijks bij het stel aangekomen of alles escaleert en dan begint weer een strijd op leven en dood.

Klem is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop.

Knock at the Cabin (2023)

Tijdens een vakantie in een afgelegen huisje worden een meisje en haar vaders Andrew (Ben Aldrigde, Fleabag) en Eric (Jonathan Groff, Mindhunter, Glee) gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen. Het kwartet kondigt het einde van de wereld aan en eist dat het gezinnetje een ondenkbare keuze maakt om dit te voorkomen.

Knock at the Cabin is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop.

Magic Mike’s Last Dance (2023)

Stripper Mike Lane (Channing Tatum, Step Up) gaat het podium weer op, omdat hij door een mislukte zakendeal blut is geraakt en de rijke Maxandra (Salma Hayek, Hitman’s Wife’s Bodyguard) hem een lucratief aanbod doet dat hij niet kan weigeren. Als Mike erachter komt wat haar werkelijke bedoeling is, blijkt er veel op het spel te staan.

Magic Mike's Last Dance is vanaf 9 februari te zien in de bioscoop.

A Man Called Otto (2022)

Otto (Tom Hanks, Elvis) is een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte, hoogzwangere Marisol (Mariana Treviño, Overboard). Uiteindelijk ontstaat er een vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zal zetten. De film is gebaseerd op de Zweedse bestseller Een Man Die Ove Heet van Fredrik Backman.

A Man Called Otto is vanaf 9 februari te zien in de bioscoop.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

Superhelden Scott (Paul Rudd, Ant-Man) en Hope (Evangeline Lilly, Lost) zetten hun avonturen voort. Samen met haar ouders Hank (Michael Douglas, Wall Street) en Janet (Michelle Pfeiffer, Stardust) verkennen ze de Quantum Realm, waarbij vreemde wezens op hun pad komen, waaronder superschurk Kang (Jonathan Majors, Devotion).

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf 15 februari te zien in de bioscoop.

The Whale (2022)

Charlie (Brendan Fraser, The Mummy) heeft ernstig overgewicht en leeft teruggetrokken. Hij probeert het contact met zijn tienerdochter Ellie (Sadie Sink, Stranger Things) te herstellen, maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaam ontdekken we hoe Charlie de man is geworden die we nu zien.

The Whale is vanaf 16 februari te zien in de bioscoop.

Dit komt ook in de bioscoop in februari:

2 februari

L’innocent

Mascotte

Plane

White Balls on Walls

8 februari

Almost Love

Fien & Teun gaan kamperen

9 februari

Bed Rest

Falcon Lake

De koninklijke republiek

No Bears

Nostalgia

The Proof of the Pudding

15 februari

Asterix & Obelix in het Middenrijk

Boonie Bears

Winnie the Pooh: Blood and Honey

16 februari

Godland

Kleine All

Kung Fu leeuw

Vera

A Way to B

Women Talking

22 februari

Mummies

23 februari

Aftersun

Cocaine Bear

The Inspection

Missing

Sword Art Online the Movie