Nieuw in de bioscoop in juni 2023

Na vijftien jaar wachten, krijgen we eindelijk weer een Indiana Jones-film. En we hebben twee keer zo lang moeten wachten om Michael Keaton weer in het Batman-pak te zien. Dat én veel meer vind je in ons overzicht met de nieuwe bioscoopfilms van juni 2023!

Indiana Jones and the Dial of Destiny
© The Walt Disney Company Benelux

Spider-Man: Across the Spider-Verse

In dit vervolg op Oscar-winnaar Spider-Man: Into the Spider-Verse keert Miles Morales terug in een nieuw avontuur, dat de vriendelijke buurtspin dwars door het multiversum leidt. Daar moet hij het, met Gwen Stacy en een nieuwe Spidey-groep, opnemen tegen de sterkste vijand die ze ooit zijn tegen gekomen.

Spider-Man: Across the Spider-Verse is vanaf 1 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

Kandahar

CIA-agent Tom Harris (Gerard Butler, Plane) is de meest gezochte man in Afghanistan. Als de CIA hen laat vallen, zitten hij en zijn Afghaanse vertaler Mohammed vast in vijandelijk gebied. Op de vlucht voor zowel ISIS als de Taliban moeten ze 650 kilometer afleggen naar het veilige extractiepunt bij de stad Kandahar.

Kandahar is vanaf 8 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

Transformers: Rise of the Beasts

Dit zevende Transformers- deel speelt zich af in de jaren negentig en ook dan zijn er aardige Autobots en gemene Decepticons op onze planeet, die elkaar richting de schroothoop proberen te knokken. Er duikt ook een nieuw soort Transformers op, de Maximals, en het is even de vraag voor welk kant die kiezen.

Transformers: Rise of the Beasts is vanaf 8 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

The Flash

Barry Allen (Ezra Miller, Justice League) gaat terug in de tijd, maar komt vast te zitten in een wereld waarin generaal Zod de wereld wil verwoesten. Er zijn geen superhelden meer om dat tegen te gaan, zodat Barry’s enige hoop een gepensioneerde Batman (Michael Keaton, Birdman) is, die hij moet overtuigen in actie te komen.

The Flash is vanaf 15 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

No Hard Feelings

Wanneer ze op het punt staat haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie (Jennifer Lawrence, The Hunger Games) een opmerkelijke vacature: rijke ouders zoeken iemand die met hun introverte tienerzoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Maddie denkt dat het geld makkelijk verdiend is, maar dat valt tegen.

No Hard Feelings is vanaf 22 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

Indiana Jones and the Dial of Destiny

In 1944 neemt Indiana Jones het op tegen de nazi Voller (Mads Mikkelsen, Riders of Justice), die probeert een mysterieus artefact te pakken te krijgen. Een kwart eeuw later is Indy verbitterd omdat zijn vrouw wil scheiden en de Amerikaanse regering samenwerkt met Voller om de Russen te verslaan in de ruimtewedloop.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

Ruby Gillman, Teenage Kraken

Ruby (Lana Condor, Alita) doet haar best erbij te horen op school, maar kan niet met de rest mee naar het strand, omdat haar moeder haar verbiedt het water in te gaan. Als ze dat toch doet, ontdekt Ruby dat ze van waterwezens afstamt. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar oma, de koningin van de krijgers der zeven zeeën.

Ruby Gillman, Teenage Kraken is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop

De tekst gaat verder onder de trailer

Dit komt ook in juni in de bioscoop:

1 juni

Cesária Évora

Munch

Pacifiction

Petit mal

Tax Me If You Can

The Boogeyman

Trois nuits par semaine

Umami

Un petit frère

8 juni

Allelujah

Stars at Noon

The Dmitriev Affair

Utama

Werner Herzog: Radical Dreamer

15 juni

Exodus

L’origine du mal

Sparta

To Catch a Killer

22 juni

Asteroid City

Hypnotic

La ragazza del futuro

29 juni

A Matter of Trust

Les cyclades

Les pires

Maggie Moore(s)

The Eternal Daughter