Nieuw op HBO Max in januari 2023

In januari verschijnen een aantal documentaireseries van Discovery+ op HBO Max, zoals Jomanda: Lady of the Light en Johnny vs. Amber. Maar HBO komt zelf ook met nieuwe series, zoals Velma en het nieuwe zombiedrama The Last of Us.

The Last of Us

Nieuwe Series op HBO Max

Jomanda: Lady of the Light (seizoen 1)

In de jaren negentig raakte Nederland in de ban van medium Jomanda. Zij beweerde paranormale krachten te hebben en trok volle zalen met haar healings. Ze kreeg ook veel kritiek en dat werd nog erger toen presentatrice Sylvia Millecam overleed na haar medisch advies. Deze documentaireserie toont Jomanda’s opkomst en ondergang.

Jomanda: Lady of the Light is vanaf 5 januari te zien op HBO Max.

Velma (seizoen 1)

Sinds 1969 is Velma Dinkley een belangrijk onderdeel van Mystery Inc., de groep tieners die samen met Scooby-Doo allerlei misdaden oplost. Dit jaar krijgt ze haar eigen spin-off en een complete make-over. Mindy Kalling uit The Office leent haar stem en looks voor deze nieuwe animatieserie met een dikke knipoog.

Velma is vanaf 12 januari te zien op HBO Max.

The Last of Us (seizoen 1)

Na elf seizoenen kwam er een einde aan The Walking Dead, maar liefhebbers van sterk zombiedrama kunnen gelijk door met The Last of Us. In deze serie gebaseerd op de gelijknamige videogame verandert een virus mensen in hersenloze monsters, maar de tiener Ellie (Bella Ramsey) blijkt immuun te zijn en is de sleutel voor een vaccin. De ruige smokkelaar Joel (Pedro Pascal) krijgt de taak om haar te beschermen.

The Last of Us is vanaf 16 januari te zien op HBO Max.

Johnny vs. Amber (seizoen 1)

Het grootste showbizzverhaal van 2022 was zonder twijfel de rechtszaak van Johnny Depp en Amber Heard. Zij beschuldigde hem van huiselijk geweld en dat koste hem zijn carrière. In de documentaireserie Johnny vs. Amber is te zien hoe de relatie begon als een sprookje en eindigde als een grote nachtmerrie.

Johnny vs. Amber is vanaf 18 januari te zien op HBO Max.

Johnny vs. Amber: The U.S. Trial (seizoen 1)

Naast Johnny vs. Amber zie je vanaf 18 januari op HBO Max ook Johnny vs. Amber: The U.S. Trial. Deze documentaireserie toont hoe Johnny Depp zijn ex Amber Heard aanklaagde wegens smaad en laat zien hoe het er achter de schermen van de spraakmakende rechtszaak aan toe ging.

Johnny vs. Amber: The U.S. Trial is vanaf 18 januari te zien op HBO Max.

Nieuwe films op HBO Max

Nowhere Special (2022)

De alleenstaande vader John (James Norton) krijgt te horen dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij maakt zich grote zorgen over de toekomst van zijn jonge zoontje Michael (Daniel Lamont) en doet zijn best om een geschikte familie voor de jongen te vinden. Samen gaan ze langs bij verschillende adoptieouders en wordt John steeds meer geconfronteerd met zijn naderde einde.  

Nowhere Special is vanaf 22 januari te zien op HBO Max.

Dit is ook te zien op HBO Max in januari:

1 januari

Lizzo: Live in Concert (2022)

7 januari

Say Yes to the Dress: Benelux (seizoen 5 en 6)

13 januari

I Don’t Like Driving (seizoen 1)

The Auschwitz Report (2021)

21 januari

Real Time with Bill Maher

29 januari

Wrong Turn (2021)

Zonder datum

The Mauritanian (2021)

Exit (seizoen 1 en 2)

Wahl Street (seizoen 5)

This Is Luna (seizoen 1)

Game Theory with Bomani Jones (seizoen 2)

Yolo: Crystal Fantasy (seizoen 2)

De Moord op Marianne Vaatstra (seizoen 1)

Gordon, Gino and Fred’s Road Trip (seizoen 2)