Dit zijn de beste series van februari 2023

Maandelijks komen er meer series uit dan jij kunt kijken. Veronica Superguide's recensent Ruben Praster heeft daarom een selectie gemaakt van de titels die jij deze februari echt niet mag missen.

You seizoen 4

Series op Netflix

Gunther’s Millions (seizoen 1)

Met een dikke 400 miljoen dollar op de bank is herdershond Gunther de rijkste hond ter wereld. Dat gigantische bedrag heeft hij gekregen van een mysterieuze gravin, die hem al haar bezittingen heeft nagelaten. Tenminste, dat is het officiële verhaal. De documentaireserie Gunther’s Millions onderzoekt of dit nou wel of niet waar is.

Gunther’s Millions is vanaf 1 februari te zien op Netflix.

Freeridge (seizoen 1)

De makers van On My Block zijn terug met een nieuwe comedyserie die zich afspeelt in dezelfde wijk als de Netflix Original. In spin-off Freeridge komt een groepje tieners in het bezit van een mysterieuze doos en ze raken overtuigd dat er vanaf dat moment een vloek op hen rust. Dat maakt het opgroeien in een gevaarlijke buurt nog ingewikkelder.

Freeridge is vanaf 2 februari te zien op Netflix.

You (seizoen 4, deel 1)

In het vierde seizoen van You, dat in twee delen is opgesplitst, heeft seriemoordenaar Joe (Penn Badgley) een nieuw leven opgebouwd als leraar in Londen. Niemand kent zijn verleden, totdat er een moord wordt gepleegd en de dader contact opneemt met Joe. Het lijkt erop dat iemand Joe’s echte identiteit kent en dit keer is hij zelf een doelwit.  

Het vierde seizoen van You is vanaf 9 februari te zien op Netflix.

Perfect Match (seizoen 1)

Netflix heeft zó veel realityseries dat een crossover onvermijdelijk was. In Perfect Match worden sterren uit onder andere Too Hot to HandleLove is BlindThe Circle en The Mole op een tropisch eiland gezet om de liefde te vinden. De singles moeten daar opdrachten uitvoeren met elkaar en het meest succesvolle koppel wordt de Matchmaker en bepaalt het lot van de andere deelnemers.

Perfect Match is vanaf 14 februari te zien op Netflix.

Full Swing (seizoen 1)

De makers van Formula 1: Drive to Survive nemen in Full Swing de golfsport onder de loep. De beste golfers van Amerika worden gevolgd terwijl zij zich voorbereiden op de belangrijkste wedstrijden. De camera’s geven een uniek kijkje achter de schermen en volgen de sportmannen tijdens diverse hoogte- en dieptepunten.

Full Swing is vanaf 15 februari te zien op Netflix.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal (seizoen 1)

Sinds 1920 maakt de familie Murdaugh de dienst uit in South Carolina. Daar komt verandering in wanneer de jonge Paul Murdaugh in een dronken bui zorgt voor een dodelijk ongeluk. Deze documentaireserie toont de val van het corrupte gezin, dat letterlijk over lijken ging om aan de macht te blijven. 

Murdaugh Murders: A Southern Scandal is vanaf 22 februari te zien op Netflix.

Outer Banks (seizoen 3)

In het derde seizoen van de populaire Netflix Original zijn de vrienden aangespoeld op een verlaten eiland. Het duurt niet lang voordat ze daar hun eigen paradijs van maken, maar het geluk is van korte duur. Hun vijanden komen steeds dichterbij en de vriendengroep slaat opnieuw op de vlucht.

Het derde seizoen van Outer Banks is vanaf 23 februari te zien op Netflix.

Nieuw op Disney+

Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence (seizoen 1)

Een groepje studenten aan het Sarah Lawrence College raakt in de ban van oplichter Larry Ray. Met zijn charme en mooie verhalen weet hij de studenten voor zich te winnen en hij misbruikt zijn invloed om een sekte op te richten. Deze documentaireserie vertelt het verhaal van de slachtoffers aan de hand van unieke video- en geluidsopnames.

Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence is vanaf 9 februari te zien op Disney+.

Fleishman is in Trouble (seizoen 1)

Toby Fleishman (Jesse Eisenberg) is een succesvolle arts, maar zijn privéleven is een puinhoop na zijn scheiding. Juist wanneer het beter gaat met de man, verdwijnt zijn ex-vrouw Rachel (Claire Danes) en laat zij hun kinderen bij hem achter. Toby moet proberen zijn werk, kinderen en datingleven te balanceren, terwijl hij uit probeert te vogelen waar zijn ex is gebleven. Daarvoor moet hij eerst zijn verleden onder ogen komen.

Fleishman is in Trouble is vanaf 22 februari te zien op Disney+.

Series op Prime Video

Carnival Row (seizoen 2)

In het tweede en laatste seizoen van Carnival Row nemen de spanningen tussen de mensen en feeën toe. Vignette (Cara Delevigne) wil wraak nemen op de menselijke leiders die haar volk in The Burgue onderdrukken en verzamelt een leger om de strijd aan te gaan. Voormalig inspecteur Philo (Orlando Bloom) keert terug om onderzoek te doen naar een reeks gruwelijke moorden.

Het tweede seizoen van Carnival Row is vanaf 17 februari te zien op Prime Video.

The Consultant (seizoen 1)

De eigenzinnige consultant Regus Patoff (Christoph Waltz) wordt ingehuurd om het bedrijf CompWare te verbeteren. Hij neemt zijn werk bijzonder serieus en zet de werknemers onder grote druk. Dat zorgt voor veel onderlinge spanningen en het wordt langzaam duidelijk dat Regus heel ver gaat om zijn doel te bereiken.

The Consultant is vanaf 24 februari te zien op Prime Video.

Series op Videoland

De Bachelorette (seizoen 2)

Nadat Gaby Blaaser in het eerste seizoen van De Bachelorette op zoek ging naar een man, is het nu de beurt aan model Sylvia Geerssen om de ware te vinden via het datingprogramma. Op een droomlocatie in Zuid-Afrika probeert een groep single mannen haar hart te winnen. Tijdens de rozenceremonie bepaalt Sylvia wie er uiteindelijk overblijft.

Het tweede seizoen van De Bachelorette is vanaf 2 februari wekelijks te zien op Videoland.

Incognito (seizoen 1)

Na het fenomenale Sleepers draait ook misdaadserie Incognito om een man die zich anders voordoet. Undercoveragent Felix (Dragan Bakema) doet onderzoek naar de mysterieuze Lize (Melody Klaver) om belangrijke informatie in handen te krijgen. Zij doet haar best dit te verbergen en dat mondt uit in een bloedstollende strijd op leven en dood.

Incognito is vanaf 17 februari te zien op Videoland.

Series op HBO Max

C.B. Strike: Troubled Blood (seizoen 5)

Privédetective Cormoran Strike (Tom Burke) is in Cornwall om familie te bezoeken, maar tijd om te ontspannen, heeft hij niet. De speurneus wordt benaderd om onderzoek te doen naar een verdwenen vrouw. In de jaren zeventig raakte zij vermist en Strike gaat op zoek naar antwoorden.