Martien, Erica en Maxime Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien, Erica en Maxime Meiland

11 Chateau Meiland-spin-offs die we nú willen zien!

|
|

Laatste update:

Hier en daar gaan er geluiden dat de populaire familie Meiland té vaak op tv is. Wat een onzin! We schudden zó een paar spin-offs met Martien en Erica uit de mouw die we nú willen zien. Nú!

11. The Masked Meiland

Verschillende BN’ers kijken naar gemaskerde zangers en zangeressen. Elke week zit er één lid van de familie Meiland in een kostuum verstopt en de jury moet raden welke kandidaat het is.

10. Camping Meiland

Erica en (vooral) Martien houden wel een beetje van luxe én hard werken. Een bed & breakfast bestieren lukt ze makkelijk, maar hoe doen ze het op… een camping? Koud douchewater, omwaaiende tenten, haperende elektriciteit: hoe gaat de familie Meiland om met al deze ellende?

9. Nadège

De populaire huishoudster van de familie Meiland is afwisselend blij én ongelukkig met haar rol in Chateau Meiland. Na een slepende ruzie met Martien en Erica lijkt er op dit moment weer sprake van vriendschap.

De nieuwe realityserie Nadège toont het leven van Nadège in Frankrijk: hoe gaat het tegenwoordig met haar (en haar seksdrang, bijvoorbeeld)? Heeft ze inmiddels een nieuw appartementje gevonden? Gaat ze met de Thalys bij Martien en Erica op bezoek?

8. MRTN!

Splinter Chabot had vlak na zijn Wie Is De Mol?-deelname een heel aardige talkshow op NPO3: SPLNTR!

Martien Meiland zou met zijn magnetische persoonlijkheid ook best een talkshow kunnen dragen. Elk praatprogramma waar hij in zit draait tóch al om hem, en een luchtige talkshow als Linda’s Zomerweek zou goed bij Martien passen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

7. Chateau Oranje

Het Europees kampioenschap voetbal komt er weer aan en stiekem zien we hier best een rol weggelegd voor… Martien Meiland! Welke tenues kleden het beste af? Martien die gilletjes slaakt als er een harde tackle gemaakt wordt. “Oh, wat vreselijk!”

Dit zouden we absoluut wel eens willen zien ("Ik houd helemaal niet van sport!"), ook al zijn we waarschijnlijk de enigen!

6. De slechtste Chauffeur van Nederland, feat. Erica Meiland

Martien en Maxime Meiland zitten regelmatig met doodsangst bij Erica in de auto. Ze rijdt véél te hard waar ze langzaam moet, en te langzaam als er vaart nodig is.

We volgen Erica terwijl ze in een auto ingewikkelde manoeuvres uitvoert: ze gaat op slipcursus en racet op het circuit van Zandvoort. Deze spannende realityshow eindigt met Erica als stuntvrouw, die voor een actiefilm met een brandende auto over een afgrond springt.

5. Kamp Meiland

Martien en Erica melden zich aan bij het Korps Mariniers en doorlopen samen de basistraining. Martien moet enorm wennen aan de weinig flatteuze uniformen en het kruipen door de modder: “Wat een gezeik!” Stiekem heeft hij een oogje op de stoere instructeur.

Erica blijkt uitstekend geschikt als marinier en doorloopt de basistraining op haar sloffen. Ze mag blijven bij het Korps, maar daar heeft ze geen zin in: “Daar heb ik toch allemaal geen tijd voor, joh!”

4. Meiland in Space

In deze spannende spin-off krijgen Martien en Erica een maand lang de leiding over het Internationaal Ruimtestation. De Meilandjes zweven ondersteboven en Martien klaagt dat hij zijn kleren niet kan wassen én een maand niet in bad kan.

3. Chateau voor een Prikkie

Helaas gaat het met het duo Frank en Rogier even niet zo goed. De twee gingen uit elkaar en de toekomst van hun tv-optredens is een beetje onduidelijk. De kibbelende stylisten kregen zelfs een spreekverbod van RTL! Tegelijkertijd was er veel kritiek op de nieuwe presentatoren van Paleis voor een Prikkie: Brian en Peer.

Als er één iemand verstand heeft van inrichting is het natuurlijk Martien Meiland. Hij zou dit programma makkelijk met Erica kunnen overnemen. We weten niet of Martien Meiland zichzelf populair zou maken met zo’n stap, maar Paleis voor een Prikkie is hem op het lijf geschreven.

Aangezien het tussen Frank, Rogier en Martien helemaal niet botert (niemand weet waarom!) zou het een ultieme wraakactie zijn.

2. Bed & Breakfast: The Battle

Nu we het toch over Frank en Rogier hebben: hoe gaaf zou het zijn om de Meilandjes en dit duo tegenover elkaar te zetten? Wekelijks renoveren de teams een bed & breakfast en een onafhankelijke jury bepaalt wie dat het beste heeft gedaan.

Frank en Rogier zitten momenteel nog bij RTL4 dus de kans op zo’n all-star-battle is niet zo heel groot. Het lijkt ons wel een ontzettend leuk idee!

1. Meiland at First Sight

Martien heeft wel eens gezegd dat hij graag mee zou willen doen aan Married at First Sight, als Erica en Maxime het goed vinden tenminste. We zien een soort The Bachelor voor ons, waarin tien Viktor Brand-lookalikes strijden om een huwelijk met Martien.

Lees verder