WIDM-kandidaat Splinter Chabot in SPLNTR!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
WIDM-kandidaat Splinter Chabot in SPLNTR!

Splinter Chabot over talkshow SPLNTR!: ‘Jong, fris en zonder taboes’

|
|

Laatste update:

De nieuwe talkshow van Splinter Chabot gaat vanavond van start. De WIDM-kandidaat laat weten dat SPLNTR! “jong, fris en zonder taboes” wordt. Ook onthult hij alvast welke gasten we in de eerste uitzending mogen verwachten!

Vanavond de eerste SPLNTR!

Vanavond is de eerste uitzending van SPLNTR! te zien, de talkshow van Splinter Chabot. Hij vertelt aan ANP dat hij de komende weken stappen hoopt te maken als programmamaker. "Ik ga misschien wel een keer een fout maken. Maar het is helemaal niet erg dat iedereen dat ziet. Dat hoort er ook bij", zegt hij. "Het is leren terwijl de camera er op staat."

"Een shotje inspiratie"

Ondanks dat het talkshowavontuur nieuw is voor Splinter, weet hij wel goed wat hij wil! SPLNTR! wordt geen mainstream talkshow: "Het wordt jong, fris en zonder taboes. Het moet overal over kunnen gaan met ook werelden waar je als kijker misschien niet iedere dag mee bezig bent. Ik noem het ook wel ‘een shotje inspiratie voor het slapen gaan’." De actualiteit is daarbij minder belangrijk, vindt Splinter. Hij wil liever gasten die vertellen over hun passie. Vanavond zijn dat bijvoorbeeld actrice Joy Delima, zangeres Froukje en kickbokser Levi Rigters.

Bankplakkers: dé podcast over films en series! meer

Het toetje na Zondag met Lubach

Dat klinkt tot dusver allemaal best interessant! De grote vraag is echter hoe de talkshow het gaat doen. SPLNTR! staat geprogrammeerd na kijkcijferkanon Zondag met Lubach. Alhoewel Splinter aangeeft zich weinig te interesseren voor kijkcijfers vindt hij dat tijdsslot toch wel een beetje gevaarlijk. Een groot deel zal immers wegzappen, stelt hij. "Lubach is de absolute top. Als hij het hoofdgerecht is, hoop ik dat ik een heel bescheiden toetje voor sommige kijkers mag zijn."

SPLNTR! bestaat uit zes afleveringen en is op zondagavond om 21.45 uur te zien op NPO3.

Lees verder