Arjen Lubach is binnenkort weer terug met Zondag met Lubach

Veronica Superguide logo
Arjen Lubach is binnenkort weer terug met Zondag met Lubach

7 keer dat Arjen Lubach het Internet won

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Op 7 februari begint het nieuwe seizoen van de satirische show Zondag met Lubach. Om alvast in de stemming te komen checken we een paar van Arjen Lubachs greatest hits!

Arjen Lubach scoorde lang vóór Zondag met Lubach al een hit met Jelle, een parodie op Stan van Eminem waarin een fan van Syb van der Ploeg zijn cavia verdrinkt in het Tjeukemeer. In de clip zien we ook Janine Abbring, waar Lubach het nummer mee schreef.

Daarnaast scoorde Lubach een wereldhit, ook al kreeg hij daar de credits niet voor. Hij werkte (waarschijnlijk!) mee aan het nummer Firestone, waar Kygo een dikke hit mee scoorde. In zijn boek Stoorzender vertelt Lubach hoe de hit ineens aan zijn eigen neus voorbijging.

Met zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach scoorde hij een paar dikke viral hits: in Nederland, maar ook vér daarbuiten! We zetten de gaafste filmpjes voor je op een rijtje.

7. UEFA Nations League

Oefenwedstrijden van nationale voetbalteams leefden nooit echt bij voetbalfans. Ja, tuurlijk is het leuk om Oranje te zien spelen, maar het resultaat ging eigenlijk nergens over. In 2018 startte daarom de Nations League: een competitie waarin landen tegen elkaar strijden om zich te plaatsen voor het WK of EK. Ofzo...

Door goed te presteren in het toernooi kunnen landen zich plaatsen, óók als ze in het kwalificatietoernooi zélf weinig indruk maken. De competitie moest oefenwedstrijden weer spannender maken, maar het zorgde vooral voor héél veel verwarring, óók bij Lubach zelf!

6. RUMAG.

Het bedrijf RUMAG, dat grappige tekstjes van het internet jat en doorverkoopt op T-shirts lag aan het begin van de coronacrisis flink onder vuur. Dat ze geld verdienden met jatwerk was tot daar aan toe, maar Quote ontdekte dat het bedrijf binnenliep door een actie voor het Rode Kruis.

Dat was voor Lubach aanleiding om RUMAG. eens flink te grazen te nemen, en zélf een liefdadigheidsactie te starten.

5. Nonsensical Rifle Addiction

Nog niet zo lang geleden waren wilde schietpartijen in de VS een hot topic. Als weirdo’s zomaar mensen neerschieten op straat, moeten er dan geen maatregelen genomen worden? In de Verenigde Staten peinzen ze er niet over. Door een sterke wapenlobby is de oplossing tegen vuurwapengeweld daar… nóg meer vuurwapens!

Europeanen kijken meewarig naar het continent aan de andere kant van de oceaan. Wat is dat toch met hun ‘Nonsensical Rifle Addiction’?

De NRA-video werd een behoorlijk grote hit in de Verenigde Staten. Niet in de laatste plaats omdat Samuel L. Jackson de video óók onder de aandacht bracht.

4. Kamergotchi

Bij elke verkiezing is het weer moeilijk te bepalen welke politieke partij je stem verdient. Vanzelfsprekend leest iedereen in Nederland elk partijprogramma minstens twee keer door, maar dan nóg kun je twijfelen. Zondag met Lubach gaf ons in 2017 een nóg betere manier: de Kamergotchi!

De lijsttrekker woonde in je telefoon, en net als een Tamagotchi moest je deze kleine zeikerd in leven zien te houden. Het leek een grap, maar het spelletje bleek echt te bestaan en werd honderdduizenden keren gedownload!

Op basis van de downloads maakte Zondag met Lubach ook een grote politieke ‘peiling’. Daar klopte uiteindelijk niet zo veel van, maar grappig was het wel!

3. Farao der Nederlanden

In 2015 maakte Arjen Lubach bekend niet veel op te hebben met de monarchie. “If you can’t beat them, join them!”, dacht hij, dus riep hij zichzelf uit tot Farao Arjen Henrik. Hij vroeg kijkers van Zondag met Lubach om zijn burgerinitiatief te steunen, zodat zijn voorstel besproken zou worden in de Tweede Kamer.

Lubach behaalde (ruim) voldoende steun, maar tóch werd hij niet uitgeroepen tot de Farao der Nederlanden. Het voorstel werd uiteindelijk niet besproken in de Tweede Kamer. Er werd wél onderzoek naar gedaan door een commissie, maar die concludeerde dat de titel ‘farao’ niet in de grondwet staat. Oftewel: Lubach mag zichzelf farao noemen, maar daardoor is hij niet meteen de goddelijke leider van ons land!

2. Westeros

In 2017 verscheen een video die het hele internet over ging: een teaser van de serie… Westeros. Niemand wist waar het over ging, maar het leek een politieke thriller over Game of Thrones in een moderne setting! De trailer zag er lekker spannend en bombastisch uit, maar niemand wist waar dit ineens vandaan kwam.

Het bleek een mysterieuze teaser te zijn voor het nieuwe seizoen van… Zondag met Lubach! “Hee, het lijkt wel alsof ik helemaal in de verkeerde serie zit, ofzo!”

1. America First, Netherlands Second

Terwijl de wereld nog aan het bijkomen was van de komst van president Donald Trump, had Zondag met Lubach het antwoord al klaar. Lieve president, we begrijpen dat het "America First" wordt, maar wat denk u van "The Netherlands Second"?

De video was een hit in Nederland en in de VS werd hij ook met een mix van humor en afgrijzen bekeken. Verschillende Europese landen kopieerden Lubachs huzarenstukje om zélf de nummer twee te worden. De video won een Europese Lovie Award (net als de video over de UEFA Nations League én de Nonsensical Rifle Addiction) en in 2017 ontving Zondag met Lubach óók de Gouden Televizier-Ring.

Zondag met Lubach

Als je jaar in, jaar uit zulke knallers maakt begrijpen we waarom Arjen Lubach gaat stoppen met zijn satirische show. Gelukkig hebben we nog één seizoen te gaan: we zijn benieuwd waarmee we dít keer verrast worden.

Lees verder