Maxime Meiland in Petit Chateau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maxime Meiland in Petit Chateau

Kijkers enorm verdeeld over Petit Chateau

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren trapte SBS6 af met Petit Chateau, een nieuw klusprogramma van Meiland-zusjes Maxime en Montana. Kijkers zaten er natuurlijk helemaal klaar voor. Was het een gevalletje 'wat goéééd' of 'wat een gezeik'? Nou, een beetje van allebei, zo blijkt!

Laten we beginnen met de kijkcijfers. Volgens Stichting KijkOnderzoek keken er 783.000 mensen naar de eerste Petit Chateau. Absoluut geen miljoenensucces zoals Chateau Meiland, maar het zijn alsnog prima cijfers voor een SBS6-programma, zeker tegenover de I Can See Your Voice-concurrentie van RTL 4.

Wat vinden kijkers van Petit Chateau

In de eerste aflevering maakten we kennis met Lisanne en Ricardo, die binnenkort een tweeling verwachten, maar hun babykamer was nog niet klaar. Lisanne kreeg de diagnose borstkanker en ook kampte het stel met financiële problemen. Maxime en Montana schoten op zijn Meilands te hulp: niet alles ging direct goed, maar het eindresultaat was verbluffend en Chateau-waardig. Dat vond een deel van de kijkers ook!

Niet iedereen is enthousiast over Petit Chateau

Hier tegenover staan - niet verrassend op twitter - heel veel negative nancy's die het programma veel minder goed trokken. "Mij niet bellen voor Petit Chateau", klinkt het. Een ander vond het format wel oké, maar miste de traditionele Meiland-madness. "Ik wil drama, gillende meiden, dingen die mis gaan, iemand die wegloopt..." Hieronder een greep uit al het 'gezeik'.

Petit Chateau is elke donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder