Doutzen Kroes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Doutzen Kroes

De 8 domste celeb-reacties op het coronavirus

|
|

Laatste update:

Anderhalve meter afstand houden, thuisblijven als je verkouden bent en géén jaarvoorraad wc-papier kopen; als we ons allemaal gedragen voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus. Sommige sterren lijken hierdoor een beetje… in de war.

We horen en lezen graag over (film)sterren, maar als de crisis met het coronavirus één ding duidelijk maakt is het dat we voor advies beter ergens anders kunnen aankloppen. Het advies van déze celebs laten we even voor wat het is: dom en in de ergste gevallen gevaarlijk!

8. Gers Pardoel

Blijf knuffelen!

Gers, bekend van hits als Ik Neem Je Mee en Bagagedrager, opperde aan het begin van de coronacrisis dat "iedereen gewoon lekker moest blijven knuffelen". Vooraanstaande epidemiologen waren het daar pertinent mee oneens, en half Nederland meldde zich om Gers op social media een domoor te noemen.

Bij RTL Boulevard kreeg Gers de kans om zijn advies in te trekken of toe te lichten, en dat deed hij met verve! Of nee, wacht… een allerminst heldere Gers bleef erbij dat de wereld liefde nodig had en dat hij gewoon hugs bleef uitdelen. Premier Mark Rutte noemde hij ook nog even "ongeloofwaardig", omdat hij na de oproep om geen handen meer te schudden de RIVM-chef de hand reikte.

7. André Hazes

Blijven feesten!

Toen nog niet helemaal duidelijk was hoe link de situatie met het coronavirus zou worden, vond André Hazes het allemaal nogal overtrokken. De zanger noemde het "een griepje" en vond dat iedereen gewoon "lekker moest blijven feesten". Klinkt vergelijkbaar met Gers, met het belangrijke verschil dat André wél inzag dat zijn uitspraak niet zo handig was.

Hazes kwam in contact met iemand met het virus, en werd door een oproep op Instagram tóch overtuigd van de ernst van de situatie. Uiteindelijk waarschuwde de zanger al zijn volgers om toch goed op te letten. Goede comeback!

6. Evangeline Lilly

Niet je vrijheid beknotten!

Door rollen als Kate in LOST, The Wasp in het Marvel Cinematic Universe… en ehm boegbeeld van sexy telefoonlijnen is Evangeline Lilly op dit moment een behoorlijk bekend gezicht. Zo jammer dus dat de actrice trots vertelde dat ze haar kinderen naar een zomerkamp stuurt, ondanks de coronacrisis.

De kids thuishouden is volgens de Canadese een "inbreuk op haar vrijheid". Let wel: de actrice heeft naar eigen zeggen een verminderde weerstand en als klap op de vuurpijl woont haar doodzieke vader (met leukemie) bij haar in.

We hadden een enorme ‘girl crush’ op de actrice, maar die is in één klap voorbij.

5. Gerard Joling

Wijnen! Wijnen!

Gerard Joling vertelde in Veronica Inside dat hij nog regelmatig met zijn vrienden een wijntje drinkt. De zanger / presentator en zijn vriendenkring denken geen COVID-19 te krijgen, "omdat alcohol het lichaam van binnen reinigt!" Ten eerste is dat onzin en ten tweede gaan veel virussen pas kapot als je ontsmettingsmiddel gebruikt met 60% alcohol. Water en zeep werken trouwens ook goed tegen het coronavirus, dus was regelmatig je handen!

4. Doutzen Kroes

Dank u, corona!

Topmodel Doutzen Kroes maakt niet echt een lekkere indruk tijdens de corona-epidemie. Het model postte op Instagram dat ze "dankbaar was voor het coronavirus". U leest het goed!

Waarom de Friezin de kant van het coronavirus koos (hoopte ze een wit voetje te halen?) zal wel nooit duidelijk worden. Nadat een internetmeute Kroes belachelijk maakte verwijderde ze de post snel en bood ze haar excuses aan. Het model beweerde dat "ze altijd van iets negatiefs iets positiefs wil maken". Nou, dat is niet helemaal gelukt; ze maakte van iets negatiefs iets... doms.

3. Gal Gadot & Friends

Imagine kapotmaken

‘Wonder Woman’ herself, Gal Gadot, is wél onder de indruk van het coronavirus en trommelde een paar celebs op om samen Imagine van John Lennon te zingen. Het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar door de multimiljonairs die een prachtige klassieker wurgen sprongen de tranen ons in de ogen, en niet van ontroering!

Aan de andere kant van het spectrum vinden we popsterren als Katy Perry en Cheryl, die geloofden dat een stel Italianen hún liedjes zongen vanaf hun balkon. Perry plakte er zelfs nog een Hongaarse(!) vlag achter.

2. Marc van der Linden

Wat vertellen ze ons niet?

In RTL Boulevard vertelde royalty-deskundige Marc van der Linden dat hij "het gevoel kreeg dat de overheid informatie achterhoudt over het coronavirus". Dit omdat de ministers hadden aangegeven dat het asociaal en dom was om met grote groepen natuur- en recreatiegebieden op te zoeken, waar het onmogelijk is om afstand te bewaren.

"Zou het virus eigenlijk veel gevaarlijker zijn dan de overheid ons vertelt?" Nou nee, maar dat wordt het wél als het virus heel hard verspreid wordt door mensen in grote groepen. En als je eerder al hebt aangegeven dat het niet de bedoeling is om elkaar op te zoeken, dan is het chagrijn best te begrijpen, toch? Overvolle ziekenhuizen zijn geen grapje, Marc!

1. Madonna

?????

Terwijl iedereen in zak en as op de bank zit, zat Madonna te klagen over het coronavirus in een bad vol met rozenblaadjes. Onder begeleiding van stemmige harpmuziek vertelt de zangeres dat COVID-19 de ‘grote gelijkmaker’ is. Het maakt volgens Madonna niet uit hoe rijk je bent, of hoe oud… We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Technisch gezien heeft Madonna gelijk: een virus geeft nergens om, want het is… een virus. Het kan niet denken, of zo. Op elk ander gebied heeft ze ongelijk, wat op zich ook wel weer een prestatie is! De risico’s voor ouderen en zwakkere mensen zijn véél hoger (daarom moeten we ook afstand houden: om hén niet bloot te stellen). Nadat de halve wereld met open mond zat te kijken naar de Queen of Pop werd de video verwijderd van haar Instagram.

Wat overbleef was een video waarin ze zong over het eten van… gebakken vis, omdat… alle pasta in de supermarkt is gehamsterd. Is dit… is dit écht de superster Madonna, jongens?

Hou je veilig!

Hoewel alle evenementen nog tot 1 juni zijn afgelast, de bioscopen dicht zijn en talloze series stilliggen door het coronavirus, hoef je je voorlopig niet druk te maken om een tekort aan entertainment. Netflix biedt heel wat vette films en series, Disney+ staat ook ramvol kijktips, en hetzelfde geldt voor Amazon Prime Video.

Gelukkig kunnen we in deze barre tijden altijd rekenen op Henny Huisman; de held die we niet verdienen, maar wel nodig hebben!

Lees verder