8 genante rollen waarvan acteurs willen dat je ze vergeet!

Robert Pattinson als Edward Cullen in Twilight

Acteurs hebben het niet altijd makkelijk. Als je nog niet zo bekend bent is het behoorlijk sappelen en heb je de schitterende filmrollen niet voor het uitkiezen. Van deze ‘moetjes’ hopen de acteurs en actrices dat je ze zo snel mogelijk vergeet!

Het is makkelijk om rollen te vinden waar acteurs zélf niet zo blij mee zijn. Dan gaat het niet eens om slechte films, maar rollen die de acteurs niet erg interessant vonden. Beroemde voorbeelden zijn Harrison Ford (Han Solo) en Alex Guinness (Obi-Wan Kenobi) uit Star Wars, die de film van George Lucas eigenlijk maar rare onzin vonden. Nog vóór de prequels en The Rise Of Skywalker; wat een vooruitziende blik!

Dit lijstje bestaat níet uit dit soort films: beroemde acteurs spelen soms belabberde rollen, in oerslechte films en series die bijna iedereen eigenlijk wil vergeten!

8. Halle Berry

Catwoman

Weinig superheldenfilms zijn zó afgebrand als dit Halle Berry-vehikel. In Catwoman verandert Berry op magische wijze in een superheldin met ‘kattenpowers’. Ze gebruikt deze om een samenzwering in de internationale make-upwereld bloot te leggen. Het was de bedoeling dat deze film vrij snel na Batman Forever (1995) zou verschijnen, maar dit Batman-avontuur deed het een stuk minder goed dan gehoopt.

Toen het Warner Bros. maar niet lukte om een Batman/Superman-film van de grond te krijgen, werd Catwoman snel opgenomen. De film won maar liefst vier ‘Razzies’: Slechtste Film, Slechtste Actrice, Slechtste Regisseur en Slechtste Script. Auw! Sommige recensenten grapten dat Berry haar Oscar voor Monster’s Ball voor straf moest inleveren.

Slim was dat Berry haar ‘prijzen’ zelf kwam ophalen. Tijdens de uitreiking zei ze: "Ik wil Warner Bros. bedanken omdat ze me in deze klotefilm hebben gestopt. Dit was precies wat mijn carrière nodig had!" Later keek ze toch een beetje anders terug op haar rol in Catwoman. "Ik heb héél veel geld verdiend met die rol, en ik heb een paar belangrijke lessen geleerd wat betreft het uitkiezen van mijn rollen."

7. Bill Murray

Garfield

Legendarisch acteur / komiek Bill Murray verbaasde vriend en vijand toen hij ineens de stem van de stripkat Garfield (2004) insprak. Wat was hier aan de hand? Naar eigen zeggen kreeg Murray het script van de film opgestuurd en bladerde hij het even door. Toen hij op de voorkant zag dat Joel Coen de film geschreven had, besloot hij de rol meteen te accepteren. De schrijver van Fargo, The Big Lebowski, Raising Arizona… Dat kón haast niet slecht zijn, toch?

Helaas bleek de film geschreven door Joel Cohen bekend van o.a. Toy Story, Cheaper By The Dozen, Evan Almighty en Daddy Day Camp… Zelfs hij kon van Garfield niet veel meer maken dan opgewarmde lasagna. In Zombieland maakte Murray nog een grap over zijn foutje. Hij keerde trouwens wél terug voor de Garfield-sequel.

Het probleem van Garfield was volgens Murray dat alle scènes al opgenomen waren toen hij de stemmen insprak. De acteur besefte al snel dat veel grappen helemaal niet zo leuk waren, maar er was dus geen enkele ruimte meer voor hem om wat leukers te bedenken. Binnenkort zien we Murray weer terug in de nieuwe Ghostbusters-film.

6. KISS

KISS Meets The Phantom Of The Park

Sommige muzikanten kunnen stiekem best aardig acteren, maar de mannen van KISS behoren niet tot deze club. Om jongere fans te trekken maakten ze een avonturenfilm (met kungfu-gevechten!) genaamd KISS Meets The Phantom Of The Park. De band had er eigenlijk al niet zo veel zin in, en was de hele tijd wel onder invloed van verboden middelen. Dat zie je eerlijk gezegd er ook wel aan af.

KISS moest tussen de opnames door vaak lang wachten, en dat was een vrijbrief voor de muzikanten om zich de hele tijd kapot te zuipen. De film werd zó serieus genomen dat Ace Frehley in sommige scènes helemaal werd vervangen door zijn stuntdubbel: een donkere(!) acteur. In Amerika had men niet eens de moeite genomen om KISS’ eigen muziek in de film te stoppen, in Europa wel. Gelukkig maar!

Paul Stanley en Gene Simmons vonden het resultaat zó verschrikkelijk dat het personeel van KISS níet over The Phantom Of The Park mocht praten, op straffe van ontslag. Ace Frehley zei later dat de opnames ‘hilarisch’ waren en dat zijn collega’s het allemaal veel te serieus namen.

5. Channing Tatum

G.I. Joe

Channing Tatums carrière begon op vrij jonge leeftijd in Coach Carter (2005). Door rollen in Step Up en Public Enemies werd de jonge acteur al snel bekend én geliefd. Filmmaatschappij Paramount bood Tatum daarom een contract voor drie films, wat voor een jonge acteur een enorm grote kans is. Helaas betekende dit dat Tatum de rollen niet kon weigeren en kreeg hij hoofdrollen in… de G.I. Joe-films.

Hoewel deze films best leuk popcornvermaak zijn, haat Tatum ze fanatiek omdat hij ze min of meer onder dwang maakte. In het tweede deel wordt zijn personage al vrij snel over de kling gejaagd omdat hij met zware tegenzin speelde. Binnenkort verschijnt er trouwens een spin-off van deze films, die draait om de ninja Snake Eyes.

4. Christopher Ecclestone

Thor: The Dark World

Ecclestone speelde zowel in G.I. Joe als in de tweede Thor-film: The Dark World. Dit is één van de zwakste films uit het Marvel-universum, en dat weet Ecclestone zelf maar al te goed. De acteur zat elke dag zes á zeven uur in de make-up en betreurde het dat er geen enkele humor in de film te vinden was. Of zoals hij zelf zei: ‘G.I. Joe was verschrikkelijk… Ik wilde er elke dag een einde aan maken. En Thor? Afschuwelijk: alsof er de hele tijd een pistool op je gericht was. Ik voelde me een enorme filmhoer.’

Ecclestone verbaasde wel vriend en vijand toen hij zei dat hij best terug zou willen keren als de schurk Malekith. De acteur vond Thor: Ragnarok fenomenaal en zou in zo’n film wel willen spelen, mits Taika Waititi ‘m schrijft! Het zou zomaar kunnen...

3. Evangeline Lilly

‘Sexy’ reclames

Evangeline Lilly werd een wereldster met LOST, en speelt tegenwoordig een grote rol in het Marvel Cinematic Universe als The Wasp. Haar carrière begon heel wat minder succesvol: ze maakte commercials voor schimmige telefoondatingservices. Geloof je het niet? Het is écht waar!

LOST-collega Josh Holloway (Colony, Yellowstone) begon ook erg bescheiden. Hoewel deze rare kledingcommercial met Fran Drescher niet echt een schandvlek is, willen we hem toch even showen.

2. Robert Pattinson

Twilight

De Twilight-boeken en -films waren een tijd lang gigantisch populair, vooral onder tienermeiden. Robert Pattinson speelde de sexy, glimmende vampier Robert Cullen, maar eigenlijk háátte Pattinson zijn werk.

In interviews maakte hij de films regelmatig belachelijk, en dan met name het verhaal over de vampieren, weerwolven en verliefde tieners. "Twilight lijkt me eigenlijk een boek dat nooit had moeten verschijnen. Als je het leest is het alleen maar: ‘Edward was zó sexy dat ik spontaan klaarkwam. Serieus, die boeken staan vol met dit soort taal! Hoe vaker ik het script las, des te groter werd mijn hekel aan Edward."

Later zou Pattinson een beetje bijdraaien wat betreft zijn Twilight-haat. "Destijds was er een verpletterende druk. Mensen vonden de films bagger óf ze waren erdoor geobsedeerd. Achteraf gezien heb ik veel plezier gehad tijdens het maken van de films." Hopelijk wordt Pattinsons rol van Batman nét zo gedenkwaardig!

1. Idris Elba

Space Precinct

Luther, The Wire, het Marvel Cinematic Universe… Idris Elba is momenteel erg bekend én geliefd! Eén van zijn eerste rollen speelde hij echter in Space Precinct. Het was een serieuze sciencefiction / misdaadshow, hoewel de serie er totaal wappie uitzag… Daarom sloeg het uiteindelijk nooit echt helemaal aan.

Elba’s rol was die van een pizzabezorger, maar om een of andere reden werd zijn zwoele baritonstem vervangen door… wat eigenlijk? "Sublight Pizza! Eyyyy!"

Rollen die kijkers en acteurs liever vergeten

Zo zie je maar dat (vooral) aanstormende acteurs het meestal niet voor het uitkiezen hebben! Natuurlijk zijn er nog véél meer voorbeelden te bedenken. Welke flaters staan jullie nog bij?