Na het succes van The Rise Of Cobra en Retaliation komt er nog een G.I. Joe-spin-off

Veronica Superguide logo
Na het succes van The Rise Of Cobra en Retaliation komt er nog een G.I. Joe-spin-off

Yo Joe! Nóg een G.I. Joe-film in de maak

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Er gebeurde een tijdje weinig met de films over de geliefde G.I. Joe-action-figures uit de jaren 80. We weten dat er al een tijdje gewerkt aan een film over de ninja Snake Eyes, en daar komt nu een tweede spin-off bij.

Volgens The Hollywood Reporter is Paramount begonnen aan de voorbereidingen voor nóg een G.I. Joe-film. Deze actiefilms, die zijn gebaseerd op de speelfiguren, zijn tot nu toe behoorlijk redelijk succesvol. Ze trekken geen bezoekers zoals de Transformers-films in hun hoogtijdagen, maar zijn behoorlijk winstgevend én lopen inmiddels alweer tien jaar.

Filmtechnisch zijn de Joe-films geen hoogvliegers, maar met hoofdrolspelers als Channing Tatum, Dwayne Johnson en Bruce Willis zijn de films altijd wel amusante popcornknallers. Het zijn niet De Snorkels, maar we doen het er maar mee!

Volgens vroege informatie is een belangrijke rol weggelegd voor het personage Chuckles, een soort spion/undercoverspecialist. In de tekenfilm speelde hij geen bijzonder grote rol, maar in oud artwork zou hij een (slechtgeklede) broer van Ryan Reynolds kunnen zijn.

De bekende Canadese acteur is momenteel in bloedvorm, en maakt zowat elke film waarin hij speelt kijkbaar, dus het zou gaaf zijn als hij in de film te zien is. Voorlopig is daar helemaal geen sprake van, maar goed: hij duikt wel vaker op als je ‘m niet verwacht!

GI Joe

Volgens The Hollywood Reporter draait de film trouwens niet helemaal om Chuckles: de cast is best groot, en zal verschillende grote rollen (en acteurs) bevatten. De inhoud van de film staat tegelijkertijd nog niet helemaal vast; het is nog erg vroeg in het ontwikkelingstraject.

Wat wél zeker lijkt te zijn is dat Josh Appelbaum en Andre Nemec de film schrijven. Dit duo schreef onder anderen afleveringen van Alias, Zoo én Mission: Impossible - Ghost Protocol. Als je het werk van de schrijvers koppelt aan het profiel van Chuckles, dan ligt een spionagethriller voor de hand.

Wanneer de nieuwe G.I. Joe-film precies gepland staat is nog niet bekend. De ninja-spin-off rond Snake Eyes zou eind 2020 in de bioscoop moeten draaien. Deze levensgevaarlijke ninja wordt waarschijnlijk weer vertolkt door Ray Park, die bekend werd als Darth Maul in Star Wars: Episode I.

Lees verder