Van deze jeugdseries zien we graag (weer) een mooie speelfilm!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Van deze jeugdseries zien we graag (weer) een mooie speelfilm!

6 jeugdseries die een film verdienen!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De entertainmentindustrie is keihard, en series die niet scoren worden rücksichtsloos afgekapt, terwijl megasuccessen worden uitgemolken tot en met. Déze favoriete series uit onze (en jullie!) jeugd verdienen wat ons betreft absoluut een speelfilm!

Populaire series als Bassie En Adriaan, Floris, Pipo De Clown en tekenfilms als GI Joe maakten járen geleden al de stap naar het grote scherm. Deze favorieten niet; of wel, maar op hilarisch slechte wijze!

He-Man

He-Man And The Masters Of The Universe was enige tijd de gaafste tekenfilm van de jaren 80. De laffe prins Adam strijdt als de stoere He-Man tegen de boosaardige Skeletor en zijn team van booswichten.

Er werd al eens een film gemaakt over He-Man, met Dolph Lundgren in de hoofdrol, maar deze film was niet zo best. Hij was gebaseerd op de speelgoedfiguren van Masters Of The Universe, en had eigenlijk weinig te maken met de bekende tekenfilm! Verwarring volgde, en al vrij snel na deze film werd het speelgoed minder populair.

He-Man verdient eigenlijk wel een serieuze speelfilm, en het lijkt erop dat hij deze ook krijgt! Noah Centineo maakte onlangs bekend dat hij He-Man speelt in een reboot, die volgend jaar verschijnt. De opnames beginnen deze maand al!

Het Huis Anubis

Het Huis Anubis was een jeugdserie die bedoeld was voor kids vanaf acht jaar, maar eigenlijk veel te spannend was! Een hele generatie jongeren groeide dus op met een serie over occulte voorwerpen en spannende speurtochten. En de intromuziek die tien jaar later nog steeds op de lachspieren werkt.

Van Het Huis Anubis werden eerder al twee films gemaakt: Het Pad Der Zeven Zonden (2008) en De Wraak van Arghus (2009). Recent werden alle seizoenen van de serie herhaald op Nickelodeon, waardoor er wéér heel wat kinderen kennismaakten met de magische club. Tijd voor een reboot misschien? Helemaal nu de dierentuinsoap ZOOP ook een vervolg lijkt te krijgen!

Poesjes

Poesjes op de VPRO weet zowel kinderen als volwassenen te boeien. De jonge kijkers vergapen zich aan de ‘acterende’ katten, terwijl de ouders gniffelen om zuipschuit Boudewijn, de arme schildpad Ed die al het werk moet opknappen, en de vele (vele!) dubbele bodems van de Kattenlaan nummer 9!

Hoe je precies een boeiende speelfilm maakt over dronken katten? Geen idee! Willen we ‘m zien? Zeker weten!

Ibbeltje

In dit verhaal van Annie M.G. Schmidt is de kleine Ibbeltje nergens bang voor. Haar ouders (Annette Malherbe en Kees Hulst) zijn daarentegen bang voor bijna alles! Daarnaast is Ibbeltjes moeder vroeger een kat geweest, en kan ze daarom met dieren praten.

Hoewel heel veel geliefde series inmiddels al eens verfilmd zijn, of ingekort in de bios vertoond zoals Floris, Pipo De Clown en Q En Q, is er van Ibbeltje tot nu toe alleen een serie gemaakt. Annie M.G. Schmidt vond Minoes het betere verhaal over mensen die in katten veranderen (of andersom), en misschien lijken de twee verhalen ook wel (te veel) op elkaar.

De Snorkels

De Smurfen krijgen tegenwoordig alle eer, en het is niet dat we deze blauwe dwergen niets gunnen; integendeel! De speelfilms die over deze miniatuurboscommunisten gemaakt zijn, zijn helaas niet echt om over naar huis te schrijven. De Snorkels werden bedacht om de concurrentie met de Smurfen aan te smurfen, maar smurfde hier in de jaren 80 niet echt in.

In Nederland en België was de serie echter wél populair onder de jeugd. En wie kent er niet de ongelooflijk gare, maar legendarische intro?

M.A.S.K.

Nu we het toch even over de jaren 80 hebben: het is niet te geloven dat er nog geen speelfilm is gemaakt over M.A.S.K: de tekenfilmserie die elke jongen in de jaren 80 kon dromen. Auto’s die veranderden in vliegtuigen, boten en andere exotische voertuigen. De serie kende per aflevering ongeveer een miljoen explosies en een miljard laserstralen. Dat M.A.S.K. nog steeds niet verfilmd is (men is er schijnbaar al wel jarenlang mee bezig) is alleen maar meer bewijs dat deze cartoon gewoon niet te overtreffen is.

Welke serie uit jullie jeugd verdient wel een filmrevival?

Lees verder