Na G.I. Joe en Transformers nu ook M.A.S.K.-film op komst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Na G.I. Joe en Transformers nu ook M.A.S.K.-film op komst

Na G.I. Joe en Transformers nu ook M.A.S.K.-film op komst

|
|

Laatste update:

Na het oorverdovende box office geweld van de Transformers-films en het ook best wel aardige succes van de G.I. Joe-films gaan speelgoedfabrikant Hasbro en filmstudio Paramount wederom een nieuwe franchise lanceren rond jaren tachtig-speelgoed: M.A.S.K! Geruchten hierover gingen al, maar nu is het officieel want de M.A.S.K.-film heeft een regisseur. Dit is F. Gary Gray, bekend van The Fast & The Furious 8 en Straight Outta Compton.

Wat was M.A.S.K. ook alweer?

M.A.S.K. (de afkorting stond voor Mobile Armored Strike Kommand, beetje gezocht) was een animatie-serie waarin auto's in al dan niet vliegende strijdvoertuigen veranderden. Deze werden bestuurd door de geheime leden van M.A.S.K, die allemaal gemaskerd waren door grote helmen met speciale krachten. Het M.A.S.K.-team vocht tegen V.E.N.O.M. (Vicious Evil Network Of Mayhem, misschien iets te gezocht?). De serie viste in de jaren tachtig in dezelfde vijver als gelijksoortige op speelgoed gebaseerde succes-series als G.I. Joe en Transformers. Aangezien die zich op het witte doek bewezen hebben is het nu tijd voor M.A.S.K. om haar bioscoopdebuut te maken.

Film laat nog even op zich wachten

Het zal nog even duren voordat deze film vol geweldige jaren tachtig-nostalgie een feit is, want de agenda van F. Gary Gray staat goed vol na het overdonderende succes van The Fat & The Furious 8 (goed voor 1.2 miljard dollar wereldwijd). De regisseur gaat eerst een reboot van Men in Black regisseren met in de hoofdrollen Chris “Thor” Hemsworth en Tessa “Valkyrie” Thompson. Deze film moet in 2019 al te zien zijn.

Lees verder