Ghostbusters originele cast 1984

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ghostbusters originele cast 1984

Yes! Alle klassieke Ghostbusters keren terug in nieuwe film

|
|

Laatste update:

De nieuwe Ghostbusters-film heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen. Alle (nog levende) hoofdrolspelers uit Ghostbusters I en II doen mee! Who you gonna call?

Dan Aykroyd bevestigde dit in een interview in de radioshow van Greg Hill. Volgens Dan Aykroyd doen alle klassieke Ghostbusters weer mee in de sequel. Hij bedoelt niet dat ze gezegd hebben ‘oh ja joh, is goed’, maar ze hebben hun scènes al allemaal opgenomen! Het gaat om Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson, Annie Potter én Sigourney Weaver.

De twee uitzonderingen zijn Rick Moranis en Harold Ramis. Moranis stopte in 1997 met acteren nadat zijn vrouw overleed; de acteur kon het vele gereis niet combineren met de zorg voor zijn kinderen. Harold Ramis overleed in 2014, dus hij kan hooguit terugkeren als spook. Dat klinkt cru, maar na het nieuws over een nieuwe film met James Dean kijken we nergens meer van op.

Ghostbusters 2020

In het vierde deel van de reeks (hoewel de versie uit 2016 wordt genegeerd) zien ween nieuwe generatie Ghostbusters: de tieners McKenna Grace (Annabelle) en Finn Wolfhard (Stranger Things). Carrie Coon (Fargo, The Leftovers) speelt hun alleenstaande moeder en Paul Rudd (Ant-Man) heeft een andere hoofdrol.

Het oude team Ghostbusters komt dus zeker voorbij in de nieuwe film maar de focus ligt op de avonturen van de jonge garde. Toch erg leuk dat de oude club weer meewerkt, al is het alleen maar om hun steun te betuigen aan het nieuwe project. In de teaser van Ghostbusters zien we de auto van het team al in een verlaten boerenschuur staan. Zijn de Ghostbusters New York ontvlucht nadat één van hun experimenten verkeerd is gegaan?

De nieuwe Ghostbusters verschijnt in de zomer van 2020, waarschijnlijk in juli.

Lees verder