James Dean maakt binnenkort een comeback, ruim 60 jaar na zijn overlijden.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Dean maakt binnenkort een comeback, ruim 60 jaar na zijn overlijden.

WTF!? Nieuwe film cast James Dean in een hoofdrol!

|
|

Laatste update:

Steracteur en sekssymbool James Dean is al ruim 60 jaar dood, maar hij verschijnt binnenkort tóch in een oorlogsfilm. De makers van het drama Finding Jack willen Dean met computergraphics weer tot leven wekken.

Filmicoon James Dean overleed in 1955 na een zwaar auto-ongeluk, tijdens de opnames van de derde film waarin hij de hoofdrol speelde: Giant. Zijn eerste hoofdrol in East Of Eden leverde hem meteen een Oscar-nominatie op voor beste acteur. Echt onsterfelijk werd Dean met zijn hoofdrol in Rebel Without A Cause. De vroege dood van de talentvolle acteur kwam als een schokgolf; wat voor moois had deze jongen nog kunnen maken?

De makers van de nieuwe film Finding Jack hebben toestemming gekregen van Deans familie om zijn beeltenis gebruiken. De computerbeelden, gebaseerd op oude footage en foto’s zullen bovenop een andere acteur worden geprojecteerd. De stem van James Dean zal door een imitator worden ingesproken.

Finding Jack

Finding Jack is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gareth Crocker. De Amerikaan Fletcher Carson besluit het leger in te gaan nadat zijn familie is overleden bij een tragisch ongeluk. In de nadagen van de Vietnam-oorlog hoopt hij in de strijd te sneuvelen.

Tijdens een verkenningsmissie redt hij een zwaargewond hondje: Jack. Tijdens het verzorgen van de viervoeter herpakt Fletcher zich, en besluit hij dat hij toch liever blijft leven. Het Amerikaanse leger besluit tot het terugtrekken van de militairen, maar is van plan om de legerhonden in Vietnam achter te laten. Om Jack én zichzelf te redden besluit Fletcher er met zijn trouwe vriend vandoor te gaan.

De hoofdrol van Fletcher is nog niet gecast, maar het is al wél duidelijk dat James Dean postuum een grote rol krijgt. Het is zeker niet de eerste keer dat een overleden acteur op een ander wordt geprojecteerd, vrij recent gebeurde hetzelfde met Peter Cushing in Rogue One, maar het blijft toch een beetje luguber. De makers van Finding Jack hebben in elk geval wél meteen een hoop gratis PR te pakken met deze stunt. Hey, negatieve publiciteit is óók publiciteit!

De voorbereiding van Finding Jack begint zéér binnenkort: de makers hopen dat de film al op 11 november 2020 in de bioscoop te zien is.

Lees verder