“Avengers 4 gaat de kant van Lost op”

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
“Avengers 4 gaat de kant van Lost op”

“Avengers 4 gaat de kant van Lost op”

|
|

Laatste update:

Evangeline Lilly heeft in een interview rond de binnenkort te verschijnen Marvel-film Ant-Man and The Wasp verteld dat vierde Avengers-film, die volgend jaar uitkomt, de kant van Lost op gaat. Toen ze het verhaal van de film hoorde kreeg de actrice spontaan flashbacks naar de serie waarmee ze bekend werd.

Tijdreizen

Zoals bekend waren Ant-Man en Wasp niet te zien in Avengers: Infinity War, terwijl fans verwacht hadden dat de twee mini-Avengers hun opwachting zouden maken in dit avontuur. Alle flauwe “ze zaten er wel in maar ze waren zo klein dat je ze niet zag”-grapjes terzijde is er een reden voor dat het minuscule duo niet meedeed, die in Ant-Man and The Wasp duidelijk zal worden. Wel doen Paul Rudd en Evangeline Lilly mee in de vierde Avengers-film, en zoals te verwachten wordt het een verhaal met tijdreizen.

Spoiler Alert!

We weten niet waarom iemand die Infinity War niet gezien heeft dit zou lezen, maar toch maar even voor de zekerheid zeggen we SPOILER ALERT! Tal van personages worden aan het eind van Infinity War uitgeroeid door Thanos, waaronder enkele van de meest winstgevende Marvelhelden. Van sommige zijn al nieuwe films aangekondigd. Het is dus nu al zo goed als zeker dat deze Avengers niet echt dood zijn, of dat dit in elk geval in deel vier teruggedraaid gaat worden. Dat betekent dus tijdreizen en laat Evangeline daar nou net volop ervaring mee hebben dankzij haar rol als Kate uit Lost.

Déjà vu naar Lost

“Toen ik hoorde over de kant die ze met Avengers 4 op zouden gaan was dat voor mij een beetje een déjà vu naar Lost”, zo vertelt Evangeline. “Alles gaat veranderen en je raakt de vaste grond onder je voeten kwijt. En Ant-Man and the Wasp gaat daar een rol in spelen”.

Heen-en-weer gereis door de tijd

Vanaf het vierde seizoen gooiden de schrijvers van Lost er steeds meer tijdreiselementen tegenaan. Zeker het vijfde en zesde seizoen riepen mede hierdoor vooral steeds meer vragen op, maar gaven uiteindelijk weinig antwoorden. Waar het bij Lost in de loop van het zesde seizoen steeds duidelijker werd dat de makers eigenlijk geen idee meer hadden hoe ze er nog een eind aan konden breien, hoeven we ons bij Avengers minder zorgen te maken om een soortgelijk gebrek aan voorbereiding. Bij Marvel lijken ze al negentien films lang te weten waar ze mee bezig zijn, dus dat zal ook voor deze vierde Avengers-film het geval zijn - zelfs al gaan ze ons gek maken met flashbacks en heen-en-weer gereis door de tijd.

Twee weken later dankzij het WK

Ant-Man and the Wasp gaat op 18 juli in première, net als in bijna alle andere Europese landen twee weken later dan de rest van de wereld vanwege het WK. Disney wist duidelijk niet dat Nederland niet meedoet.

Lees verder