Doctor Who was bijna het einde van Christopher Ecclestons carrière

Veronica Superguide logo
Doctor Who was bijna het einde van Christopher Ecclestons carrière

Doctor Who was bijna het einde van Christopher Ecclestons carrière

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Christopher Eccleston blies nieuw leven in het personage Doctor Who, maar dit kostte hem bijna zijn carrière! De Brit genoot bepaald niet van zijn rollen in GI Joe en Thor: The Dark World.

Eccleston speelde één seizoen de rol van The Doctor, toen Doctor Who in 2005 een reboot kreeg.  De BBC twijfelde over de revival van de sciencefictionserie, en gaf Eccleston een contract voor één seizoen. De acteur had van tevoren ook aangegeven dat het bij die ene serie zou blijven. Eccleston meldde later dat de cast en crew niet goed behandeld werden, maar dat hij trots was om The Doctor gespeeld te hebben.

Gedwongen vertrek

Volgens Eccleston kwam hij na deze aanvaring met de BBC op een soort zwarte lijst terecht, waardoor hij nauwelijks meer televisierollen kreeg. Waar de rol in Doctor Who voor David Tennant (Jessica Jones) en Matt Smith (Terminator, The Crown) de brug was naar een carrière in de VS, kón Eccleston niet anders dan buitenlandse rollen accepteren.

De acteur was lang boos dat hij naar de Verenigde Staten moest vertrekken. Tegenover The Guardian meldt hij: ‘Ik gaf ze een hit, vertrok waardig en als dank kwam ik op een lijstje te staan.’

Verschrikkelijk

Eccleston, een vrij serieus (toneel)acteur, speelde ineens de schurk in GI Joe: The Rise Of Cobra (‘verschrikkelijk’) en Thor: The Dark World (‘Ik dacht elke dag: ik maak er een eind aan’). ‘Dat krijg je ervan als je rollen accepteert voor het geld.’ Gelukkig voor de acteur had hij nog een mooie rol in de HBO-serie The Leftovers.

Het elfde seizoen van de vernieuwde Doctor Who is dit najaar te zien bij de BBC. Inmiddels is de serie alweer toe aan de vijfde hoofdrolspeler: Jodie Whittaker. De actrice is de eerste vrouwelijke Doctor in de 55-jarige historie van de show

Lees verder