Eerste vrouwelijke Doctor Who laat zich zien

Veronica Superguide logo
Eerste vrouwelijke Doctor Who laat zich zien

Eerste vrouwelijke Doctor Who laat zich zien

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zorgde deze zomer voor behoorlijk wat fronsende wenkbrauwen toen de BBC bekendmaakte dat Doctor Who voor het eerst sinds het bestaan in 1963 door een vrouw gespeeld zou gaan worden. Jodie Whittaker werd de afgelopen maanden klaargestoomd om de iconische rol van Peter Capaldi over te nemen. Tijdens de kerstspecial van dit jaar was het moment ein-de-lijk daar.

2018

Mocht je de smaak van deze vrouwelijke Doctor Who na het zien van dit fragment helemaal te pakken hebben, dan moet je helaas nog wat geduld hebben. De nieuwe reeks afleveringen is pas in het najaar van 2018 via de BBC te volgen. 

Tijd

Whittaker zegt het ondertussen een eer te vinden de hoofdrol te mogen vertolken in de legendarische Britse tv-serie. "Niet alleen als acteur, maar ook als feminist, vrouw en iemand die zich graag laat uitdagen om juist dat te worden waarvan anderen zeggen dat dat niet kan", zei ze. "Dat Doctor Who nu een vrouw is, is geen enge verandering. Het is er eentje die past in deze tijd."

De BBC zond Doctor Who van 1963 tot en met 1989 uit. De serie over The Doctor die met zijn TARDIS door tijd en ruimte kan reizen werd daarmee de langstlopende sciencefictionserie. In 2005 pakte de Britse omroep Doctor Who opnieuw op. Met het elfde seizoen nu dus in aantocht.

Lees verder