Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Peter R. de Vries vindt kritiek op strandgangers onterecht

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren sprong misdaadverslaggever - en sinds kort: exclusief RTL-ster - Peter R. de Vries in RTL Boulevard in de bres voor mensen die afgelopen weekend massaal hutjemutje naar stranden en bossen gingen. Die moeten we niet zomaar afkraken, vindt Peter.

Kleine disclaimer: Peter deed zijn uitspraken net vóór het kabinet met zijn nieuwe, aangescherpte corona-maatregelen kwam.

Aan de desk van Boulevard uit Peter zijn ongenoegen over de berichtgeving rond de groep mensen die de 1,5 meter-afstand regel aan hun laars lapte. "Ik vind het een beetje bezwaarlijk hoe media hierover berichten. Ik sta namelijk op het standpunt dat we eigenlijk, in twee weken, best heel veel hebben bereikt."

Niet aso

Het polariserende mediafiguur vindt deze groep mensen niet per se aso. "Ik verzet me er toch een klein beetje tegen dat mensen die een strandwandeling willen gaan maken, of met hun kinderen naar het bos gaan, worden afgeschilderd als ’onverschillige asocialen’", gaat hij verder.

Strandgangers

Peter denkt dat deze mensen zeker de intentie hebben om regels na te leven, 'maar denken dat ze met hun kinderen best even naar het strand kunnen gaan'. "Waarbij ze dan over het hoofd zien, en dat is dan misschien een vorm van naïviteit die je ze zou kunnen verwijten, dat je in een soort flessenhals terechtkomt, in een trechter, en dat je dan toch weer met een hoop mensen op elkaar zit. Maar de mensen die op zich in het bos willen wandelen, willen sporten of naar het strand gaan, zijn in mijn ogen niet asociaal."

Saamhorigheid

Om het toch gezellig af te sluiten, besluit Peter nog een tip te geven wanneer we met zijn allen meer saamhorigheid willen creëren. En die tip luidt: blijf lief voor elkaar! Ga elkaar niet uitkafferen! "Dan zullen we ook moeten zeggen van: ’Jongens, het moet anders.’ Maar als je iemand meteen gaat uitmaken voor een asociaal en noem maar op, dan denk ik niet dat je dat doel bereikt." Inmiddels gelden er overigens strengere regels voor social distancing: lees hier meer over de aangescherpte corona-maatregelen.

Lees verder