De 10 beste Prime Video series

Prime Video heeft niet alleen heel veel topfilms in de aanbieding, zoals deze 10 beste films op Prime Video, maar de streamingdienst heeft ook talloze geweldige series. Wij hebben een overzicht gemaakt!

Door Redactie
The Boys
© Prime Video

10. Undone

We starten de lijst van beste series op Prime Video met Undone, een enorm bijzondere animatieserie met een unieke stijl! De tekenaars hebben over live-action-beelden heen getekend. Dat geeft de serie een enorm dromerige sfeer, die uitstekend bij het verhaal past! Undone vertelt over Alma, die na een auto-ongeluk door de tijd kan reizen én kan communiceren met haar overleden vader. En dat komt goed uit: hij heeft namelijk hulp nodig om een mysterie op te lossen.

9. Star Trek: Picard

Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), waarschijnlijk dé geliefdste Starfleet-kapitein uit het Star Trek-universum, mag ook niet ontbreken bij de beste series op Prime Video. Picard is in deze serie al lang en breed met pensioen, en behoorlijk gedesillusioneerd wat betreft Starfleet. Toch kiest hij opnieuw voor een reis tussen de sterren, als hij hoort dat Data, de briljante androïde en één van zijn beste vrienden, mogelijk kinderen heeft. Picard doet zijn uiterste best om zijn oude kameraad nog één keer te helpen. 

8. Homecoming

Deze thrillerserie met Julia Robert is een echte verborgen parel. Homecoming draait om Heidi Bergman (Julia Roberts), een therapeut in een instelling waar veteranen geholpen worden bij hun transitie naar het burgerleven. Of nou ja, dat denkt Heidi in ieder geval… Het verhaal in Homecoming wordt verteld middels tijdssprongen. Inmiddels woont Heidi namelijk bij haar moeder, heeft ze een baantje als serveerster en kan ze haar tijd bij Homecoming enkel nog vaag herinneren.

7. American Gods

In American Gods komt gevangene Shadow Moon (Ricky Whittle) vervroegd vrij om de begrafenis van zijn vrouw te kunnen bijwonen. Tijdens zijn reis naar huis komt hij de mysterieuze Mr. Wednesday (Ian McShane) tegen, die hem een baantje als assistent aanbiedt. Nietsvermoedend accepteert Shadow Moon zijn aanbod. Hij weet dan echter nog niet dat Wednesday eigenlijk een van de Old Gods is… Deze visueel verbluffende serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman en is een must see voor fans van Netflix Original The Sandman.

6. Mr. Robot

Voordat Rami Malek schitterde als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody fascineerde hij in Mr. Robot. Rami speelt Elliot: een IT-beveiligingsspecialist die de nodige problemen heeft. Hij wordt benaderd door de mysterieuze 'Mr. Robot' (Christian Slater) die het plan heeft om mensen te bevrijden van al hun schulden. Spionage, riskante hacks en geestelijke problemen lopen kriskras door elkaar heen in deze spannende cyberthriller. 

5. The Office

The Office staat nog altijd overeind als een van de allerbeste workplace-comedy's ooit en daarmee ook een van de beste series op Prime Video. Michael Scott (Steve Carell) - regionaal manager van een papierbedrijfje - is de irritantste, meest ongemakkelijke baas die je maar kan bedenken en zijn kantoorcollega's zijn ook allemaal typetjes op zich. Maak je klaar om 9 seizoenen lang te genieten van hysterische situaties vol pijnlijk ongemak met af en toe ook héle mooie, oprecht emotionele momentjes tussendoor. 

4. The Man In The High Castle

The Man In The High Castle speelt zich af in een alternatieve realiteit, waarin nazi-Duitsland en het Japanse keizerrijk de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. En dat levert zijn eigen problemen op… Zo is de band tussen de landen niet al te best. Wat heet: er ontstaat eigenlijk een nieuwe Koude Oorlog! Tegelijkertijd probeert het Amerikaanse verzet de macht van de nazi’s te breken, geholpen door een mysterieus figuur dat films verspreidt over een wereld zónder het Derde Rijk.

3. The Expanse

Nóg een verborgen parel van Prime Video. In de verre toekomst heeft de mensheid het hele zonnestelsel gekoloniseerd. Er breekt een tijd aan van vrede, en... oh nee: de verschillende koloniën vertrouwen elkaar voor geen meter! In de ruimte speelt zich een soort Koude Oorlog af: verschillende groeperingen proberen de machtigste te worden in het universum van The Expanse. Sciencefiction is niet voor iedereen weggelegd, maar de serie is complex, spannend én verrassend realistisch!

2. The Marvelous Mrs. Maisel

Midge Maisel (Rachel Brosnahan) wordt verlaten door haar man, de grappenjattende comedian Joel (Michael Zegen). Opgeruimd staat netjes! Maar dat betekent wel dat Midge ineens moet gaan werken voor haar geld… Ze besluit zelf óók standup-komiek te worden. In tegenstelling tot haar ex-man heeft Midge gelukkig wel talent. Toch is het als vrouw bijzonder moeilijk om aan de bak te komen… Fun fact: The Marvelous Mrs. Maisel is van de hand van Gilmore Girls-maker Amy Sherman-Palladino.

1. The Boys

De superhelden in The Boys wijken nogal af van de norm… Het zijn namelijk enorme eikels! We kunnen ze nog het best omschrijven als supersterren die normale mensen minachten, en flink misbruik maken van hun powers. Als de vriendin van Hughie (Jack Quaid) wordt gedood door een superheld, wordt hij benaderd door een vreemd figuur: Billy Butcher (Karl Urban). Samen besluiten ze bloederige wraak te nemen op het superheldenteam The Seven. Het resultaat behoort niet alleen tot de beste Prime Video series maar ook tot de beste superheldenseries van het moment.