Gers Pardoel

Veronica Superguide logo
Gers Pardoel

Gers Pardoel blijft bij domme corona-boodschap

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Gers Pardoel werd vandaag het mikpunt van spot omdat hij het coronavirus wilde bestrijden door mensen te knuffelen en handen te schudden. Protip: dit is precies het tegenoverstelde van wat je tijdens een epidemie hoort te doen. RTL Boulevard gaf Gers de kans om de keutel in te trekken, maar dat deed hij niet: integendeel!

RTL Boulevard vroeg Gers Pardoel wat hij nou precies bedoelde met zijn rare boodschap. Gers bedoelde gewoon dat hij zijn dierbaren wél een knuffel en hand geeft, want ‘de wereld heeft echt liefde nodig’. De flater van minister-president Mark Rutte, die mensen eerst aanmoedigde om wat afstand te houden en vervolgens per ongeluk tóch een hand gaf, maakt de boodschap volgens Pardoel ‘ongeloofwaardig’.

In een (toch wat onsamenhangend) betoog meent Gers dat ‘ouderen beschermd moeten worden’, maar eigenlijk dat iedereen gewoon moet doen wat hij wil.

Gers Pardoel vs. corona

Volgens het RIVM kun je beter regelmatig je handen wassen, geen contact maken met andere mensen, hoesten en niezen in je elleboog of een papieren zakdoekje én thuisblijven als je verkoudheidsklachten hebt. En niet al het wc-papier kopen dat je ziet; serieus, doe normaal! Die laatste tip is overigens niet van het RIVM.

Het coronavirus doet overigens met meer mensen gekke dingen: columniste Angela de Jong noemde het virus aanvankelijk 'gezellig' en later 'onheilspellend'; hoewel er ook voordelen waren, zoals de kijkcijfers.

Lees verder