Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Angela de Jong: ‘corona geeft gevoel van gezelligheid’

|
|

Laatste update:

Normaal schrijft tv-columniste Angela de Jong vooral over alles dat met tv te maken heeft, maar ze kan gewoonweg niet om de uitbraak van COVID-19 heen. "Het geeft gek genoeg ook een gevoel van saamhorigheid en gezelligheid."

Van AD-Angela zijn we vooral gewend dat ze keihard tv-advies geeft, bijvoorbeeld aan de 'sneue' Henny Huisman en Ladies Night, dat volgens haar beter de stekker eruit kan trekken. Vandaag verscheen echter een heuse (controversiële) corona-column in het AD en hierin doet ze een... best wel opmerkelijke uitspraak, mogen we toch wel stellen.

Gezellig!

"Het geeft gek genoeg ook een gevoel van saamhorigheid en gezelligheid, alsof Oranje moet spelen en Covid-19 de tegenstander is die we met z’n allen in de pan gaan hakken", schrijft ze over de houding van Nederlanders nu corona ook ons land in zijn greep houdt. Ook stipt ze de tv-optredens van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff aan, die stond verschillende shows te woord terwijl hij met een verkoudheid thuis zat. "De nuchtere, lichtvoetige houding van Dijkhoff is exemplarisch voor de huidige sfeer in ons land. We doen met z’n allen graag een beetje lacherig om de hele coronagekte, maar ondertussen. Iedereen herkent dat kleine stemmetje in zijn hoofd dat fluistert: ja maar, wat als… (vul zelf maar in)."

BN'ers en corona

Goed: zoals je ziet heeft iedereen een mening over corona. En dus ook de BN'ers. Dit zorgde eerder vandaag nog voor een kleine fittie. Voetbalverslaggever Jack van Gelder haalde namelijk even flink uit naar André Hazes, die het coronavirus eerder nogal bagatelliseerde door het een 'griepje' te noemen.

De hele column van Angela kun je hier teruglezen.

Lees verder