‘Linda de Mol, stop met Ladies Night’

Ladies Night seizoen 2

Het begon eind vorig jaar nog zo veelbelovend, maar inmiddels is er kijkcijfer-wise nog maar erg weinig over van vrouwentalkshow Ladies Night op Net5. Eerder deze week trapte het tweede seizoen af met bagger-cijfers en opiniediva Angela de Jong adviseert dan ook keihard: kappen met die handel!

De AD-recensente - die eerder nog genadeloos opriep tot Bridget Maaslands ontslag bij RTL Boulevard - geeft nu wéér een hard, ongevraagd advies. Ze richt zich in haar nieuwste column rechtstreeks tot bedenkster, producente én vaste gast van de show, Linda de Mol. "Kap met Ladies Night", kopt Angela. Oef...

Kijkcijfers

Ladies Night's tweede seizoen ging afgelopen woensdag van start. Het praatprogramma van Merel Westrik kwam op prime-time niet verder dan zo'n 250.000 kijkers. "Ik denk niet dat het gaat lukken met Ladies Night", vreest Angela. "Hoe leuk ik sommige types op de bank ook vind, hoe zeer ik het toejuich dat er méér vrouwen hun mening dúrven geven op tv - dit wordt niks."

Boude stelling

Angela geeft overigens meteen toe dat 'dit wordt niks' een boude stelling is. "Maar als je als makers na twee maanden koortsachtig brainstormen niets beters kunt bedenken voor de opening van seizoen 2 dan het volledig uitgekauwde ‘goh wat is het fijn dat er tegenwoordig ook volle vrouwen en mannen met sproeten op de catwalk lopen’, dan is pijnlijk duidelijk dat je weinig toe te voegen hebt aan het bestaande aanbod op tv."

Wat nu?

Mogelijk ligt er een duo-show met de felle heren van VI in het verschiet, dan zullen de kijkcijfers wel wat opkrikken. Toch denkt Angela dat het hoe dan ook gaat falen. Volgens haar komt dat door een combi van factoren. Dat de doelgroep van Ladies Night veel dingen die besproken worden al weet, of dat de VI-heren tenminste nog 'voetbal' hebben om hun verhalen aan op te hangen. "Ik wil hier graag een suggestie aandragen, maar ik kan ook niet verzinnen wat dat zou moeten zijn", zegt Angela heel eerlijk. "Als het op de bank bij Merel ineens elke week over politiek of tennis gaat, kijkt er nog niemand, vrees ik. De enige conclusie is dat een vrouwentalkshow volkomen overbodig is in Nederland. En dat is eigenlijk best positief."

Ladies Night is elke woensdag om 20:30 uur te zien op Net5.