The Neighborhood op Comedy Central

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Neighborhood op Comedy Central

Lachen! 10 nieuwe sitcoms om in 2021 te checken

|
|

Laatste update:

Een wijs man zei ooit: “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!” Met deze comedyseries, die je sinds kort (of binnenkort!) kunt zien, is dat geen enkel probleem.

1. The Crew

In de nieuwe sitcom van Kevin James speelt hij de crewbaas van een zéér matig NASCAR-team. De oude eigenaar liet zijn team maar een beetje aanrommelen, maar als zijn dochter het overneemt moet er gepresteerd worden! Kevin en zijn team verbazen zich steeds meer over nieuwe regels en technische snufjes die ze moeten gebruiken.

Het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. De recensies waren nog niet meteen extatisch, maar het is ook erg moeilijk om een comedyserie vanaf seizoen 1 te laten knallen. We zijn benieuwd of The Crew een tweede seizoen krijgt.

2. Home Economics

Topher Grace (That 70’s Show) speelt binnenkort de hoofdrol in de nieuwe comedyserie Home Economics. Zijn personage Tom heeft een gezin en met zijn vrouw verdient hij een gemiddeld inkomen. Zijn broer Connor is megarijk, terwijl zijn zus Marina geen cent heeft om aan haar kont te krabben. Als Connors vrouw vreemdgaat woont hij alleen in zijn reuzenvilla, en mogen Tom en Marina er óók komen wonen.

Home Economics verschijnt op 7 april in de Verenigde Staten. De volgende dag is de nieuwe aflevering te streamen op Hulu, waardoor we hopen dat Home Economics binnenkort op Disney+ (Star) verschijnt.

3. Call your Mother

Kyra Sedgwick (The Closer, Brooklyn 99) zit alleen thuis in Iowa. Haar man is overleden en haar kinderen zijn allebei naar Los Angeles verhuisd. Vanwege een zwaar geval van ‘legenestsyndroom’ trekt ze zélf ook naar Californië, maar haar zoon Freddie en dochter Jackie zijn er eigenlijk niet zo blij mee...

Call Your Mother is te volgen via Hulu; mogelijk komt de serie snel naar Disney+ (Star) of Videoland.

4. MacGruber

Zowat iedereen kent MacGyver; de spion die van een rolletje plakband en een paar punaises een explosief weet te knutselen. De parodie op MacGyver, MacGruber, is een stuk minder bekend maar krijgt in 2021 ook een eigen serie.

MacGruber is een gestoorde, racistische, homofobe gek én… de held die Amerika nodig heeft, blijkbaar. Het typetje werd geboren in de comedyreeks Saturday Night Live en kreeg in 2010 zijn eigen speelfilm. Hoewel de film behoorlijk flopte, wil Peacock het cultfiguur in 2021 terugbrengen. Meer over het streamingplatform Peacock hoor je in onze Bankplakkers-podcast.

5. The Shrink Next Door

Will Ferrell en Paul Rudd spelen twee buren in deze nieuwe, zwarte comedy. De serie is gebaseerd op de gelijknamige ‘true crime’-podcast, en draait om een psycholoog (Rudd) die zijn cliënten helemaal inpalmt en controleert. Ferrell speelt de sullige Marty, die helemaal in de ban raakt van zijn nieuwe buurman.

The Shrink Next Door verschijnt dit jaar op Apple TV+.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

6. Call Me Kat

Mayim Bialik (Blossom, The Big Bang Theory) speelt Kat; een vrijgezelle vrouw die nét uit een vervelende relatie komt. Ze steekt al haar spaargeld in een kattencafé en bereidt zich voor op een leven als oude vrijster. Haar moeder en vriendinnen proberen haar uit alle macht aan leuke mannen te koppelen, maar Kat heeft een oogje op haar oud-klasgenoot Max. Díe ziet Kat eigenlijk als een gezellige vriendin en heeft geen zin in een relatie.

Call Me Kat wordt geproduceerd door Bialik zelf én haar The Big Bang Theory-collega Jim Parsons. De serie begon in januari 2021 op de Amerikaanse zender FOX. We verwachten Call Me Kat over een tijdje op de Nederlandse FOX óf Disney+.

7. The Neighborhood

De superaardige mediator Dave (Max Greenfield) verhuist van het platteland naar Pasadena, waar hij in een zwarte buurt terechtkomt. Hij probeert een goede buurman te zijn en dat irriteert zijn nieuwe buurman Calvin (Cedric the Entertainer) enorm! In de grote stad bemoeien buren zich niet met elkaar en Daves vriendelijkheid werkt hem op de zenuwen.

Dave en Calvin kunnen totaal niet met elkaar opschieten, maar omdat ze naast elkaar wonen móeten ze allebei hun best doen. Uiteindelijk beseffen ze dat een goede buur beter is dan een verre vriend, nadat ze samen in de meest bizarre situaties terechtkomen.

The Neighborhood is momenteel exclusief te zien op Comedy Central. Iedere zondag zie je om 18:00 uur een dubbelaflevering en doordeweeks wordt de sitcom herhaald. The Neighborhood loopt in Amerika al drie seizoenen en werd onlangs verlengd met een vierde reeks.

8. Dollface

Kat Dennings speelde recent een grote rol in WandaVision, maar eind vorig jaar was ze te zien in de comedy Dollface! Jules (Dennings) wordt in de steek gelaten door haar vriend en beseft dat ze haar vriendinnen jarenlang heeft verwaarloosd. Ze is het helemaal niet meer gewend om single te zijn en probeert het contact met haar vriendinnen te herstellen.

Dollface is een prima comedyserie met een licht feministisch tintje. Ook grappig zijn de vele cameo’s van o.a. Margot Robbie, Macaulay Culkin en en Dave Coulier. Je ziet Dollface via het Ziggo Movies & Series (X)L-pakket. Een tweede seizoen is al in de maak.

9. Dad stop Embarrassing Me!

Jamie Foxx bedacht deze sitcom, die is gebaseerd op de relatie met zijn eigen dochter Corinne. Foxx en zijn dochter spelen de hoofdrollen in deze comedy, samen met David Allen Grier (die met Foxx samenwerkte in de sketchshow In Living Color).

Foxx speelt de vader van tiener Kyla-Drew, en ineens moet hij fulltime voor haar zorgen. Hij is de baas van een makeup-imperium, en doet keihard zijn best om de goedkeuring van zijn dochter te krijgen. Hij slooft zich totaal uit en z’n dochter schaamt zich voortdurend de ogen uit haar hoofd. Dad Stop Embarrassing Me! is vanaf 14 april te zien op Netflix.

10. Young Rock

Het is 2032 en Dwayne ‘The Rock’ Johnson zit middenin zijn presidentscampagne… Tijdens een lang interview vertelt hij over zijn leven en de belangrijkste gebeurtenissen zie je in hilarische flashbacks voorbijkomen. Van zijn jonge jaren met zijn worstelende vader Rocky Johnson, tot zijn eigen wilde carrière als worstelsuperster!

Young Rock is nog maar net begonnen op de Amerikaanse zender NBC. Wanneer de avonturen van Dwayne Johnson in Nederland te zien zijn is nog niet bekend. Aangezien veel NBC-series momenteel op Netflix staan, verwachten we ‘m over een tijdje daar.

Lachen, gieren, brullen!

Dankzij streamingsdiensten is het tegenwoordig makkelijker om comedyseries te kijken dan ooit! Hier vind je de grappigste series/films op Netflix, en als je meer van standup-comedy houdt dan is dit lijstje een aanrader.

Lees verder