Colin Farrell als Alexander the Great in Alexander met Angelina Jolie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Colin Farrell als Alexander the Great in Alexander met Angelina Jolie

Wait, wut? De raarste castingkeuzes ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Soms voelt een acteur enorm misplaatst in een film. Dat komt vaak niet eens omdat hij of zij niet kan acteren… Het is gewoon niet de juiste persoon voor de rol! Herkenbaar? In dit toplijstje zetten we acht voorbeelden op een rijtje.

1. Colin Farrell als Alexander the Great in Alexander

Een Ier die een Macedoniër speelt. Natuurlijk zet je hem dan eerst een platinablonde (?) pruik op! Een vreemde keuze, die Colin Farrell nog meer misplaatst deed aanvoelen in Alexander. Een gemiste kans van Oliver Stone, de man die op de credits verscheen van klassiekers als Platoon en Wall Street.

2. Jesse Eisenberg als Lex Luthor in Superman v Batman: Dawn of Justice

Oké, Jesse Eisenberg is heus niet eigenhandig verantwoordelijk voor het finaal floppen van Batman v Superman: Dawn of Justice, maar zijn enorm over the top acteerwerk als Lex Luthor droeg ook bepaald niet bij aan de kwaliteit van de film… Het wordt zelfs nog erger als je je bedenkt dat Lex Luthor in de comics helemaal geen losgeslagen maniak is! Hij is een gedisciplineerd genie, wiens intellect zijn grootste troef is tegen Superman.

Jesse Eisenberg als Lex Luthor in Superman v Batman: Dawn of Justice

3. Vince Vaughn als Norman Bates in Psycho

Ken je die shot voor shot remake van Psycho van Gus Van Sant? Bij ons staat die film ook wel bekend als 'pure heiligschennis'! We vinden het daarom ook bijzonder moeilijk om Vince Vaughn te vergeven voor het feit dat hij besloot te tekenen voor de rol van Norman Bates.

4. Kevin Costner als Robin Hood in Prince of Thieves

Robin Hood is een van de meest iconische Britse personages allertijden! En we weten allemaal dat je zo’n rol natuurlijk het beste laat vertolken door een typische Amerikaan… Overigens is Kevin Costner hier compleet inwisselbaar voor de Nieuw-Zeelander Russell Crowe. Wat bezielt die casting directors toch? Waren Sean Bean, Ralph Fiennes en Christian Bale allemaal bezet of zo?

Kevin Costner als Robin Hood in Prince of Thieves

5. Emma Watson als Hermelien in Harry Potter

Als we uitgaan van de beschrijving van J.K. Rowling dan lijkt Emma Watson amper op de Hermelien Griffel die de schrijfster voor ogen had! Waar is die wilde haardos en waar zijn die grote voortanden? Begrijp ons goed: we zijn enorm blij met de Hermelien die Watson neer heeft gezet, maar echt trouw aan de boeken is de actrice natuurlijk niet…

6. Keanu Reeves als Siddhārtha Gautama in Little Buddha

Wij houden enorm van Keanu Reeves! In onze ogen kan de acteur weinig tot niets verkeerd doen. Er is echter één klein dingetje dat ons ervan weerhield om die petitie die hem tot persoon van het jaar zou uitroepen te tekenen. Want hoezo speelt hij in vredesnaam de grondlegger van het Boeddhisme in Little Buddha?

Keanu Reeves als Siddhārtha Gautama in Little Buddha

7. Topher Grace als Venom in Spider-Man 3

Als we de geruchten mogen geloven kreeg regisseur Sam Raimi met Spider-Man 3 de schurk Venom in zijn maag gesplitst, terwijl hij daar helemaal niet op zat te wachten. Jammer, want op zich is Venom misschien wel de meest toffe Spider-Man-schurk van allemaal! Helaas komt de versie van Topher Grace echter niet lekker uit de verf...

Hollywood is en blijft nou eenmaal een beetje raar

Op zoek naar nog meer rariteiten? Wij helpen je graag een handje op weg! Wist je bijvoorbeeld dat Netflix behoorlijk wat rare genres herbergt? Onze favoriet is natuurlijk 'tienerseries voor goede vrienden'. Geen tijd voor een hele film? No worries, er zijn ook meer dan voldoende rare fimtrailers te vinden. Ook dat toplijstje bewijst trouwens dat raar niet per se slecht is. Of wilde je The Godfather soms een slechte film noemen? Als hekkensluiter wijzen we nog graag op een aantal rare namen die celebs aan hun kinderen gaven. PS Excuses als jij toevallig ook Audio Science heet…

Lees verder