Bloemblaadje Bloesem Regenboog! De raarste namen die celebs aan hun kinderen gaven

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bloemblaadje Bloesem Regenboog! De raarste namen die celebs aan hun kinderen gaven

Bloemblaadje Bloesem Regenboog! De raarste namen die celebs aan hun kinderen gaven

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oh Hollywood... De plek van doorgeslagen celebs en waar de politie letters op een berg bewaakt tegen pranksters. In Hollywood en aanverwante streken kunnen celebs soms wat aparte keuzes maken. Zoals wanneer het om de naam van hun pasgeboren kinderen gaat. We lepelen de meest exotische voorbeelden even voor je op. 

Audio Science, kom onmiddelijk hier!

Ja, je leest het goed: Audio Science. Het is niet de naam van een online studie aan de Hogeschool van Amsterdam, of een nogal niche tijdschrift. Het is de naam van de dochter van actrice Shannyn Sossamon en kinderboeken-auteur Dallas Clayton. 

Pilot Inspector, ga NU naar binnen!

Geef je kind geen naam, maar een titel. Dat moet Jason Lee (acteur) hebben gedacht toen hij deze naam bedacht. Nee, het verhaal is dat hij een nummer op de radio hoorde met 'Pilot' er in. En toen dacht hij 'ja!' en daarna 'Pilot Inspector!' Zoiets. Geen idee, het is een bizarre naam. 

Bloemblaadje Bloesem Regenboog! De raarste namen die celebs aan hun kinderen gaven

Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence, trek je schoenen aan!

Zijn wij even blij met copy-paste toen we deze naam tegenkwamen. De dochter van (inmiddels overleden) muzikant Michael Hutchence en de (inmiddels óók overleden) tv-presentator Paula Yates heeft in ieder geval de langste naam van de hele reeks. Dat is nogal een verhaal hoor: Paula had een relatie met Bob Geldof. Drie dochters kwamen daar uit voort. Vervolgens verliet ze hem voor de INXS-zager Michael, die zelfmoord pleegde. Zij trok het bijzonder slecht en kwam er toen ook nog eens achter dat haar vader niet haar echte vader was, maar ze is verwekt door de collega van haar vader (beiden beroemd). Ze overleed aan een overdosis heroine. Heavenly HIraani etcetera -roepnaam Tiger Lilly- is daarna geadopteerd door Bob Geldof. Haar andere dochters die ze met Geldolf kreeg heten overigens Fifi Trixibelle, Peaches en Pixie. Oh, en Peaches is inmiddels óók overleden aan een overdosis heroine. Pfffff... wat een deprimerend verhaal, sorry daarvoor. 

Petal Blossom Rainbow en Buddy Bear Maurice, Daisy Boo Pamela en Poppy Honey Rosie! Ophouden!

Jamie Oliver, u welbekend van koken en boy-next-door uithangen op televisie vond deze namen stuk voor stuk een supergoed idee. Het maakte hem wel het pispaaltje van de UK als het om rare namen ging. En dat is wel een beetje terecht. 

Rocket Valentin, je eten wordt koud!

Regisseur Robert Rodriguez en Elizabeth Avellán noemden hun kindje Rocket. We hopen dat het niet slaat op de bevalling. De andere kinderen waren ook het bokje, want Raketje heeft vier zussen en broers: Rebel Rodriguez, Racer Rodriguez, Rogue Rodriguez, Rhiannon Rodriguez. 

Free Carradine, doe je jas aan!

David Carradine en Barbara Hershey (beiden acteurs) hadden misschien een andere associatie bij deze naam dan de rest van de wereld. Waar zij dachten dat 'Free' stond voor het vrijheid, leest de naam als een postertekst voor iemand die onterecht is opgesloten. 

Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence, niet de kat pesten!

Uma Thurman kreeg met (inmiddels ex) Arpad Busson een dochter, en dit is waar ze op uit kwamen. De relatie klapte bijzonder snel. Geen idee of dat verband heeft met deze absurde opsomming van namen, maar zo voelt het wel.  

Geef toe, dit is allemaal een stuk erger dan de beroemde dochter-met-rare-naam Apple van Gwyneth Paltrow. 

Lees verder