LOL: De 10 raarste Netflix-genres en hoe ze te vinden

Veronica Superguide logo
LOL: De 10 raarste Netflix-genres en hoe ze te vinden

LOL: De 10 raarste Netflix-genres en hoe ze te vinden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zit je eindelijk lekker onderuit gezakt op de bank, maar weet je gewoon niet wat je moet kijken? Op Superguide kan je rekenen als het om weirde tips gaat. We hebben de 10 meeste rare Netflix-genres voor je uitgezocht, en vertellen je meteen hoe je ze vindt. 

De basis

Kopieer en plak deze link - https://www.netflix.com/browse/genre/ - in je zoekbalk en gooi daar de bijbehorende codes achter. Let er wel op dat je alvast bent ingelogd. Wil je bijvoorbeeld de categorie ‘tienerseries voor goede vrienden’ uitpluizen voer dan deze URL in: https://www.netflix.com/browse/genre/2004791.

Tienerseries voor goede vrienden: 2004791

Wij kijken series het liefst alleen in het donker in ons bed. Maar ben jij nou iemand die wel graag met een vriendin samen kijkt (want ja, dit is toch echt meer een ‘meisjes’ categorie), dan vinden jullie misschien hier iets nieuws tussen. 

Feesten!: 1188010

Deze categorie is het beste te bekijken met een glaasje te veel op. Alhoewel het misschien ook wel kan worden beschouwd als de stonerpagina. Vooral veel seks, drugs en humor. Wij raden Friends with Benefits (hint, hint) aan voor een avondje Netflix en Chill. 

NX: Super-Powered – scifi, fantasy en meer: 2867911

Ook wel het paradijs voor nerds genoemd. Hier vind je alle ruimte-, dino- en zombie-films die je maar kan bedenken. Ook voor het Marvel Cinematic Universe (voor zolang dat nog op Netflix staat) en een aantal horrors kan je hier terecht. 

True Bromance: 2693465

Zijn jij en je vriend nou echte mannen en hebben jullie totaal geen behoefte aan die zoetsappige chick flicks die altijd maar worden gepromoot, dan is dit de categorie voor jullie! Vol met comedy’s voor de echte kerels zoals American Pie en The Hangover.

Casual kijken: 2691054

Beter bekend als de series die je opzet om bij in slaap te vallen. Friends wordt bij ons op de redactie bijvoorbeeld gebruikt als een verhaaltje voor het slapen gaan. Verder zijn dit vooral series die je op de achtergrond aanzet tijdens het koken zodat je je niet zo verdomd alleen voelt. 

Intellectueel stimulerende docu’s: 2014872

Oké, dit genre heeft een leukere titel in het Engels: Brain Food Docs. Anyways, mocht je fan zijn van ons lijstje met documentaire’s waar je nog lang over moet nadenken, dan kan je hier je lol op. Je vindt op deze pagina alles over de natuur, ruimte, geschiedenis en nog veel meer.

Absurde comedyseries: 77223

We nemen het terug: dit is DE stonerpagina! Vreemde verhalen en rare animatieseries zijn hier in overvloed. De klassieke Rick & Morty staat uiteraard bovenaan de lijst. En de thumbnail van Tuca and Bertie ziet er ook nogal apart uit…

Halvegaren en buitenbeentjes: 1073915

Ben jij een echte outcast en voel jij je soms net iets te raar voor de wereld? Wij hebben de perfecte match voor jou gevonden! Hier vind je alle idioten op een rijtje en hoef jij je niet meer alleen te voelen. 

Comedyduo’s: 2707203

Sommige duo’s kunnen niet zonder elkaar worden gezien. Denk je bijvoorbeeld aan Seth Rogen, dan komt James Franco daar meteen achteraan. En Grace is niks zonder Frankie. Heb jij ook een perfecte partner in crime?

Wijn- en drankendegustatie: 1458

Wij kunnen een drankje op z’n tijd wel waarderen, maar voor de echte alcoholisten onder ons is er deze categorie! Helaas staan er maar 4 films en 1 serie onder dit genre. Deze pagina is ook perfect voor de echte wijnsnob, want de films zijn voornamelijk informatief.

Lees verder