The Big Bang Theory

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Big Bang Theory
Hollywood

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

|
|

Laatste update:

In 2019 kwam er een einde aan de langstlopende sitcom ooit en we missen de geeks van appartement 4A nog steeds. De cast van The Big Bang Theory hield ons twaalf seizoenen lang bezig, maar waar zijn de sterren nu? Wij zochten het uit!

Kaley Cuoco als Penny

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Kaley heeft zeker niet stilgezeten nadat ze haar vrienden in The Big Bang Theory moest verlaten. Je kan wel zeggen dat deze ster behoorlijk lekker gaat in Hollywood. We konden de knappe actrice al horen als crazy Harley Quinn in de gelijknamige serie (te zien op HBO Max). Ook schittert ze naast komediekoning Kevin Hart en grootheid Woody Harrelson in de Netflix-film The Man from Toronto.

Kaley vliegt lekker door in haar carrière, want vooral met haar rol als stewardess Cassie Bowden in The Flight Attendant doet de actrice het héél lekker. Ze schittert in de HBO Max Original, waarin ook Hollands glorie Michiel Huisman speelt. Niet heel verrassend dat ze met deze serie een Golden Globe-nominatie naar binnen wist te hengelen!

Simon Helberg als Howard Wolowitz

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Ook Simon was absoluut nog niet klaar met acteren, hoewel we er wel even voor moesten vrezen. De acteur zette zijn acteerklussen tijdelijk on hold na het einde van The Big Bang Theory om meer tijd door te brengen met zijn gezin.

Gelukkig pakte Simon de draad al snel weer op. En hoe! Hij begon na zijn welverdiende pauze met musical-drama Annette, naast Adam Driver (House of Gucci, A Marriage Story). De trouwe TBBT-fan heeft de acteur nog kunnen horen in de spin-off Young Sheldon als -jawel- de jonge versie van Howard! Als kers op de taart wist hij ook nog een rol te scoren in As They Made Us, de film van oud-collega Mayim Bialik.

Mayim Bialik als Amy Farrah Fowler

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Van neuronerd, naar kattenvrouwtje, regisseur én host? Dat doet Mayim Bialik wel eventjes! De actrice heeft The Big Bang Theory dan wel achter zich gelaten, maar ze is nooit onder de setlampen vandaan gekropen. Zo is ze nu te zien in de hilarische sitcom Call Me Kat en verscheen ze als host voor de camera’s in de gameshow Jeopardy!.

En daar stopt het niet. Mayim maakte ook haar regiedebuut met As They Made Us, een echtscheidingsdrama mét grote namen als Oscarwinnaar Dustin Hoffman (The Graduate, Rain Man).  En natuurlijk blijven Mayims mede-nerds haar hartstikke trouw, want Simon Helberg vertolkt ook een van de hoofdrollen in haar film. ‘’Het is fijn om vertrouwde gezichten om je heen te hebben, die je goed kennen en je gevoel voor humor begrijpen,’’ vertelde ze daarover in de talkshow van Kelly Clarkson.

Kunal Nayyar als Rajesh Koothrappali

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Ook Kunal heft het televisiebestaan nooit achter zich kunnen laten. Na een break van shows en social media, pakte hij de draad weer op met het acteerwerk. Zo ging Kunal van geek naar seriemoordenaar (ja, in Hollywood kan alles) in de Netflix-serie Criminal: UK. En van crimineel naar trol (nogmaals, álles kan); hij is namelijk te horen als de glimmende Guy Diamond in de animatiefilm Trolls World Tour.

De acteur voegde zich later ook bij de sterrencast (met Uma Thurman en Elizabeth Henstridge) van de thriller Suspicion (te zien op Apple TV+). En de oud-Big Bang Theory-ster speelt de hoofdrol in de romantische comedy The Storied Life Of A.J. Fikry.

Melissa Rauch als Bernadette Rostenkowski

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Het stoffige Big Bang Theory-appartement lijkt wel de broedplaats voor superhelden. Of, voor geanimeerde antihelden eigenlijk. Ook Melissa was namelijk in 2017 al te horen als badass Harley in Batman and Harley Quinn.

2019 was het jaar waarin Melissa gedag zei tegen The Big Bang Theory, maar het filmleven lacht de actrice gelukkig nog behoorlijk toe. Ze was namelijk te zien in The Laundromat, waarin ze de dochter van filmlegende Meryl Streep speelde. En dat is niet alles, want de ster blaast in 2023 een sitcom-klassieker nieuw leven in. Ze is de executive producer en hoofdrolspeelster van een reeks nieuwe aflevering van 80's sitcom Night Court.

Johnny Galecki als Leonard Hofstadter

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Johnny kon de wereld van sitcoms écht nog niet verlaten na zijn succes bij The Big Bang Theory (na een Primetime Emmy-nominatie weet je het wel) en keerde weer terug als David Healy in The Conners, een spin-off van Roseanne (de serie waarmee hij doorbrak).  

Na zijn rol als Leonard, bleef het rustig rondom Johnny in filmland. In 2017 was de acteur te zien in de ijzingwekkende remake van The Ring en in 2019 speelde hij nog in het zoete A Dog’s Journey

Jim Parsons als Sheldon Cooper

Wat is er gebeurd met de cast van The Big Bang Theory?

Jim kon écht geen afscheid nemen van zijn Big Bang Theory-familie. Hij bleef hangen bij de sitcom door de spin-off Young Sheldon. Tja, afslaan is geen optie als de serie de naam van je karakter met trots draagt! Ook zijn on-screen liefje Mayim liet Jim niet in de steek. Zo werkt hij momenteel als producer mee aan haar serie Call Me Kat.

The Big Bang Theory gaf Jim een flitsende start en sindsdien is de acteur eigenlijk niet meer weg te denken van het filmtoneel. Van het drama The Boys in the Band (te zien op Netflix) tot het schokkende Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (de film over creep Ted Bundy); Jim Parsons gaat wel lekker! Ook wist hij een grote rol te scoren in de Netflix Original Hollywood.

Voor de cast begon het niet met een Big Bang, maar wél met het kneuterige clubje en het succes van de show. De sterren mogen zeker niet klagen met deze fenomenale kickstart van hun carrière!

Spontaan zin gekregen in een flinke dosis humor van de welbekende nerds? Alle seizoenen van The Big Bang Theory zijn te bekijken op HBO Max. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder