The Big Bang Theory selfie

Veronica Superguide logo
The Big Bang Theory selfie

Wij waren voor de allerlaatste keer bij opnames van The Big Bang Theory

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Big Bang Theory werd 12 jaar lang opgenomen voor een live publiek maar deze week gaat defintief het slot op de deur van het appartement. Superguide was uitgenodigd voor de opnames van een van de laatste afleveringen. We spraken Kaley Cuoco en Johnny Galecki over het einde van de serie.

Kaley Cuoco wijst naar een poster op een muur, met 2 robots erop. Van alle setstukken die de afgelopen 12 jaar haar tweede huis hebben gevormd, is dat het souvenir dat ze meeneemt als straks het doek valt voor The Big Bang Theory. “Ik heb er duizenden keren naar gekeken en dat wil ik thuis blijven doen.”

De actrice speelde in 278 afleveringen de rol van Penny. Afgezien van de finale werden al die episodes opgenomen voor een live publiek. Voor Cuoco zat daar steevast één bijzondere gast tussen: haar vader miste maar één dinsdag, de vaste draaidag van de show.

The Big Bang Theory

Vaste plek in het publiek

Gary Cuoco heeft zijn vaste zitplek veroverd op de set, maar voor fans van de show was het de afgelopen 12 jaar dringen geblazen om die eer te krijgen. Op dagen als vandaag staan er lange rijen buiten de studio, waar de eerste hypende bezoekers zich al zo’n zes uur voor de opnames melden.

De kaartjes zijn gratis en alleen al daarom in een poep en een scheet weg. Bovendien biedt een ticket nog geen garantie op toegang: alleen de eerste 200 mensen in de rij mogen naar binnen rennen, meestal gillend!

The Big Bang Theory

In contact met The Big Bang Theory-cast

Ondanks de efficiënte indeling van de decors moet de cast geregeld heen en weer lopen tussen de verschillende locaties. Tot vreugde van de fans in de zaal want die zien namelijk binnen een paar meter hun favoriete Big Bang Theory-acteurs langswandelen. Meestal zijn ze ook niet te beroerd om effe te zwaaien of een praatje met het publiek te maken.

Elke opnamedag heet een van de castleden het publiek welkom en tijdens ons bezoek is dat Johnny Galecki, aka Leonard in de serie. “Dat vinden de fans natuurlijk leuk, maar wij zijn ook echt dankbaar voor het publiek. Het is zo fijn om meteen feedback te krijgen, om direct te horen of een grap werkt of niet.”

Big Bang Theory grappen uittesten

Tijdens de opnames worden scènes vaak op 2 of 3 verschillende manieren opgenomen. Voor de cast is het nog steeds een mysterie welke grap wel of niet landt bij het publiek.

“Soms liggen wij zelf tijdens de eerste repetities helemaal dubbel om een grap, en als we het dan opnemen blijft het hier oorverdovend stil. Maar zo werkt het met comedy; het is geen vaste formule, je moet elke week weer het wiel uitvinden.”

50 miljoen dollar mislopen

De geruchten gaan dat het vooral Jim ‘Sheldon’ Parsons was die niet meer wilde bijtekenen voor meer The Big Bang Theory. Nog een tweejarige deal had hem en de 4 andere hoofdpersonen ieder een slordige 50 miljoen dollar opgeleverd! Holy shit, dan ben je er inderdaad klaar mee! Toch hebben de andere hoofdrolspelers ook vrede gesloten met het einde van The Big Bang Theory.

“Ik vergelijk het met een roadtrip”, zegt Galecki. “Je zit nog lekker in je auto, je hebt nog genoeg benzine, het gezelschap is goed en je zou nog best even door kunnen rijden. Maar zodra je die afslag hebt genomen, weet je dat het een goed idee was om te stoppen.”

Cuoco had zelf nog zo 20 seizoenen kunnen doorgaan, bekent de actrice. “Deze personages zijn speciaal voor mij. Niet alleen Penny, maar ook de jongens en de mensen die er later zijn bijgekomen. Het waren allemaal underdogs, maar ze hebben een voor een iets moois opgebouwd. Daarom is het ook wel een goed moment om ze achter te laten. Het leven gaat verder, maar dit zal voor mij altijd een magische plek blijven.”

Wij waren voor de allerlaatste keer bij opnames van The Big Bang Theory

De laatste aflevering van The Big Bang Theory kijk je op Veronica

De laatste aflevering van The Big Bang Theory werd afgelopen week op de Amerikaanse tv uitgezonden en kan je aanstaande zaterdag 25 mei op Veronica kijken. *Snik* En daarna is het dus voorbij! Young Sheldon, de prequel sitcom, gaat nog wel door.

Lees verder