Sheldon-acteur Jim Parsons van The Big Bang Theory

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sheldon-acteur Jim Parsons van The Big Bang Theory

Jim Parsons (Sheldon) stopte met The Big Bang Theory om deze reden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Jim Parsons was tot 2019 de showstopper van The Big Bang Theory, als de extreem nerdy Sheldon. De acteur vertelt nu waarom hij stopte met Big Bang Theory: zijn geliefde hond overleed! Hij draaide met die beslissing ook de nek om van seizoen 13 en 14, die al besteld waren.

Een voorgevoel

In de podcast van David Tennant vertelt de acteur wat hem overtuigde om te stoppen met The Big Bang Theory. Bij het tekenen voor het 11e en 12e seizoen, had Jim Parsons als het gevoel dat hij voor het laatst Sheldon zou spelen.

Dode hond

Die zomer moest hij zijn 14-jarige hond laten inslapen, maar hij kon er helaas niet bij zijn. Zijn werk voor The Big Bang Theory en het Broadway toneelstuk Boys in the Band, hield hem tegen. Toen besefte Jim dat hij "het leven niet meer aan zich voorbij wilde laten vliegen en de tijd wilde nemen om rond te kijken". Bekijk hier de emotionele laatste beelden vanaf de Big Bang Theory set.

Jim Parsons (Sheldon) stopte met The Big Bang Theory om deze reden

Dode vader

De Sheldon-acteur noemt ook het overlijden van zijn vader als reden: "Ik realiseerde me dat ik 46 zou zijn bij het afronden van het twaalfde seizoen van The Big Bang Theory. Het is niet dat ik bijgelovig ben, maar het zorgde wel voor context."

Big Bang Theory had door mogen gaan van Jim Parsons

The Big Bang Theory had wel zonder Sheldon door mogen gaan, als het aan Jim Parsons lag. "Het zou alleen maar grootser hebben aangevoeld als ik eruit was gegaan en onderdeel was geweest van iets wat daarna nog verder was gegroeid." The Big Bang Theory was zo succesvol dat de acteurs miljoenen verdienden per seizoen!

Overigens heeft zijn personage wel een spin-off serie in de vorm van Young Sheldon, over de kinderjaren van de nerd. 

Inmiddels kun je Jim Parsons ook zien op Netflix in de serie Hollywood en de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Lees verder