The Big Bang Theory, 12 seizoenen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Big Bang Theory, 12 seizoenen

The Big Bang Theory had eigenlijk 14 seizoenen kunnen hebben

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na twaalf seizoenen kwam er in 2019 een einde aan The Big Bang Theory. Het had echter weinig gescheeld of er waren nog twee seizoenen bijgekomen, maar daar stak hoofdrolspeler Jim Parsons een stokje voor.

Production designer John Shaffner verklapt namelijk dat er nog méér afleveringen op de planken lagen, maar dat die nooit meer zijn gemaakt. "Jim gaf aan dat hij ermee wilde stoppen, en we besloten om niet verder te gaan zonder zijn iconische personage." De makers vreesden namelijk dat kijkers zonder de neurotische Sheldon Cooper af zouden haken.

Persbericht

Toch kwam het nieuws wel als een verrassing voor zowel cast als crew. "We waren halverwege het seizoen en kwamen binnen voor de scriptlezing. Toen ging opeens het gerucht de ronde dat het ons laatste jaar was", legt John uit. "We kregen het nieuws te horen via een persbericht, net zoals iedereen. Blijkbaar was Jim Parsons tijdens onze vakantieweek met Chuck Lorre, de baas van Warner Bros, gaan praten. Hij zei dat hij na dat jaar niet meer terug kon komen om The Big Bang Theory te voltooien. Dat betekende dus ook het einde voor de rest van ons." Wat uiteindelijk deze emotionele beelden heeft opgeleverd..

Stoppen op hoogtepunt

John Shaffner heeft wel begrip voor de keuze van Jim. "De beslissing kwam heel hard aan voor sommige acteurs en ook voor de werknemers, want het was een hele goede baan. Maar ik respecteer wat Jim gedaan heeft. Het is beter om te stoppen op je hoogtepunt. Ook voor hem was het moeilijk om te doen wat hij deed" verklaart hij. Eerder gaf Jim al aan dat hij vond dat de serie was uitverteld. "Ik heb dat personage gespeeld met alles wat ik had, maar er zat gewoon niets meer in dat we nog niet hadden gedaan." Al gaf dat makers wel genoeg inspiratie om de jonge jaren van Sheldon eens uit te lichten.

De twaalf seizoenen van The Big Bang Theory staan op Netflix.

Lees verder