Cast van The Hangover op een dak in Las Vegas

Veronica Superguide logo
Cast van The Hangover op een dak in Las Vegas

Lachen, gieren, brullen: de 8 beste comedyklassiekers op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hoe herken je een goede comedy? Dat je weer moet lachen, ongeacht hoe vaak je hem al gezien hebt. Dat geldt zeker voor deze comedykrakers op Netflix!

Monty Python’s Life of Brian (1979)

In deze briljante satire wordt de simpele Brian aan het begin van de jaartelling tegen wil en dank aangezien voor de Messias. Wat volgt is een reeks vlijmscherpe sketches over religie, waarbij de leden van het legendarische Monty Python-gezelschap bijna alle rollen voor hun rekening nemen. Deze film was jarenlang verboden in verschillende Europese landen, dus reden te meer om hem even mee te pikken!

The Blues Brothers (1980)

Wanneer de gebroeders Jake en Elwood horen dat hun weeshuis kampt met een torenhoge belastingschuld, besluiten ze een reeks benefietconcerten te organiseren. Maar ‘on the road’ krijgen de muzikanten het aan de stok met de politie, neonazi’s en een rivaliserende countryband. Gastoptredens van soullegendes als Ray Charles, Aretha Franklin en James Brown maken deze swingende actiekomedie helemaal af!

Lachen, gieren, brullen: de 8 beste comedyklassiekers op Netflix

Coming to America (1988)

Bijna tien jaar na The Blues Brothers leverde regisseur John Landis opnieuw een comedyklassieker af. In Coming to America speelt Eddie Murphy een wereldvreemde Afrikaanse prins die afreist naar New York om de ware liefde te vinden. Inmiddels wordt er druk gewerkt aan een vervolg op deze komische kaskraker.

The Naked Gun: From the Files of Police Squad (1988)

In deze krankzinnige parodie op politieseries moet rechercheur Frank Debrin (Leslie Nielsen) een aanslag op de Britse koningin voorkomen. Maar de klungelige politieman vormt misschien wel een groter gevaar voor de openbare orde dan de terroristen. Nielsen houdt tussen het spervuur aan rake grappen zijn gezicht moeiteloos in de plooi en groeide zo uit tot een van de populairste comedy-acteurs van eind vorige eeuw.

Lachen, gieren, brullen: de 8 beste comedyklassiekers op Netflix

Clueless (1995)

Alicia Silverstone is onweerstaanbaar als de geliefde, maar oppervlakkige Cher. Samen met haar al even hippe vrienden besluit ze om een nieuwe klasgenote een make-over te geven. Maar dan dreigt de nieuwkomer Cher in populariteit te overstijgen… Deze 90s cultklassieker schopte het onlangs nog tot onze lijst van onze favoriete High School-films op Netflix.

The Big Lebowski (1998)

In deze gortdroge komedie van de gebroeders Coen (Fargo) raakt een zorgeloze stoner door een simpele naamsverwarring betrokken bij een idiote kidnappingzaak. Jeff Bridges speelt de rol van zijn leven als The Dude, maar ook de rest van de cast is een feest om naar te kijken. Let vooral even op John Turturro als Jesus Quintana. Deze aalgladde bowler krijgt zelfs binnenkort zijn eigen spin-off!

Lachen, gieren, brullen: de 8 beste comedyklassiekers op Netflix

Mean Girls (2004)

Cady (Lindsay Lohan) is opgegroeid in de wildernis van Afrika. Maar niets kan haar voorbereiden op de jungle van een doorsnee Amerikaanse middelbare school. Al snel staat ze tegenover de populairste meiden van de school en moet Cady alles op alles zetten om haar semester te overleven… Deze heerlijke high school-film bracht niet alleen een vervolg en een spin-off voort, maar ook een heuse Broadway-musical!

The Hangover (2009)

Wanneer de aanstaande bruidegom na een wild vrijgezellenfeest in Las Vegas spoorloos is verdwenen, beginnen zijn katerige vrienden een race tegen de klok om hem op tijd voor het altaar te krijgen. Bradley Cooper (in misschien wel zijn beste rol ooit) en Ed Helms zijn geweldig in de hoofdrollen, maar het is comedian Zach Galifianakis die de show steelt als het losgeslagen projectiel Alan. En blijf vooral even zitten bij de aftiteling!

Lachen, gieren, brullen: de 8 beste comedyklassiekers op Netflix

Lees verder