The Big Lebowski spin-off Going Places eindelijk bijna af

Veronica Superguide logo
The Big Lebowski spin-off Going Places eindelijk bijna af

The Big Lebowski spin-off Going Places eindelijk bijna af

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is alweer een paar jaar geleden sinds we voor het laatst wat hoorden over het vervolg op comedy-klassieker The Big Lebowski. Deze spin-off getiteld Going Places zou zich richten op The Dude’s geduchte bowlingrivaal Jesus “The Jesus” Quintana, gespeeld door John Turturro. In 2016 dook er een eerste afbeelding van de opnames op, maar sindsdien werd het verdacht stil. Turturro heeft nu de stilte doorbroken in een interview met The Independent, en hij verzekert ons dat het helemaal goed zit met dit al drie jaar geleden opgenomen vervolg.

Goed gevoel

De vertraging zit 'm vooral in de montage van de film: “Ik moest het een beetje tweaken maar nu heb ik er een heel goed gevoel bij”, zo legt Turturro uit, die de film tevens zelf geregisseerd heeft. “Het is een verhaal over wat er met Jesus gebeurt nadat hij uit de gevangenis komt”. Ook is het een goed teken dat Turturro de volledige goedkeuring heeft gekregen van Big Lebowski-regisseurs Ethan en Joel Coen: “Het zijn goede vrienden van mij, en ze waren heel positief toen ik zei dat ik dit personage meer wilde verkennen. Zij zeiden: ‘Iemand moet het doen, want wij doen het niet!’”

Remake

Gek genoeg wordt Going Places niet alleen een spin-off van de comedy hit uit 1998, maar ook een remake van de Franse film Les Valseuses uit 1974. Hierin spelen Gerard Depardieu en Patrick Dewaere twee ploerten die zowat alle vrouwen die ze tegenkomen waardeloos behandelen. Dat past natuurlijk niet in het #MeToo-tijdperk. Volgens Turturro wordt zijn versie van Going Places dan ook juist “een film over hoe dom mannen zijn; de vrouwen zijn de sterkere personages die hun zaakjes beter voor elkaar hebben”. Een releasedatum heeft Going Places nog niet, maar nu Turturro de film bijna af heeft zal het niet lang meer duren voor we hem weer als The Jesus in actie zullen zien!

Lees verder