Back to School: de 7 beste High School-films op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Back to School: de 7 beste High School-films op Netflix

Back to School: de 7 beste High School-films op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Of je nu maandag weer naar school moet of je je diploma tien jaar geleden al hebt opgehaald: er gaat niks boven een lekkere high school-film. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet, van cultklassiekers tot kaskrakers!

Fast Times at Ridgemont High (1982)

De meeste high school-komedies zaten vol met hitsige pubers (gespeeld door net iets te oude acteurs), melige grappen en duffe seksscènes. Fast Times maakte van de tieners mensen van vlees en bloed, die kampten met problemen als liefdesverdriet en abortus. Maar gelukkig valt er ook genoeg te lachen, met name om Sean Penn als de zorgeloze stoner Spiccoli. De vroege rollen van acteerkanonnen als Nicolas Cage, Jennifer Jason Leigh en Forest Whitaker maken het feestje compleet!

The Breakfast Club (1985)

In deze 80s klassieker moeten vijf tieners voor straf op zaterdag naar school om een opstel te schrijven. Ondanks de grote verschillen tussen de scholieren, ontstaat er toch een bijzondere band tussen de tegenpolen. Van regisseur John Hughes, die ook tekende voor high school-klassiekers als Sixteen Candles en het hieronder besproken Ferris Bueller’s Day Off.

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

In deze luchtige feelgood-film speelt Matthew Broderick een bijdehante scholier die samen met zijn vriendin en beste vriend een dagje gaat spijbelen. Maar de schooldirecteur zet alles op alles om het drietal weer in de banken te krijgen! In de jaren 90 verscheen een aanzienlijk minder succesvolle televisieserie over Ferris en zijn vrienden.

Clueless (1995)

Cher alles wat haar hartje begeert: status, geld en populariteit. Ze besluit haar talenten in te zetten om anderen te helpen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Clueless groeide uit tot een cultklassieker, niet in de laatste plaats dankzij Alicia Silverstone als de even onnozele als onweerstaanbare Cher. Gebaseerd op Jane Austens klassieke roman Emma uit 1815, geloof het of niet.

Mean Girls (2004)

Cady Heron, een Amerikaanse tiener die is opgegroeid in Afrika, komt in de jungle van de middelbare school terecht. Naïef als ze is, sluit ze vriendschap met de meiden uit de titel. Maar als Cady wordt verraden, neemt ze op meedogenloze wraak op haar plaaggeesten. Het vlijmscherpe scenario van comédienne Tina Fey wordt tot leven gewekt door puik acteerwerk van Rachel McAdams (The Notebook), Amanda Seyfried (Mamma Mia!) en Lindsay Lohan (ja, echt!).

Zie ook:

Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)

Dat Amerika niet het alleenrecht heeft op uitstekende high school-films bewijst Angus, Thongs and Perfect Snogging. In deze Britse komedie staat Georgia op het punt om vijftien te worden. Hoog tijd voor een vriendje! Ze valt als een blok voor Robbie, maar die lijkt meer oog te hebben voor de aartsvijand dan Georgia. Gebaseerd op de jeugdroman Tijger, Tanga´s en Tongzoenen van Louise Rennison.

To All The Boys I’ve Loved Before (2018)

Lara Jean lijdt een onopvallend leven op school. Maar daar komt snel verandering in wanneer al haar liefdesbrieven op straat komen te liggen. To All The Boys I’ve Loved Before is misschien wel de best ontvangen Netflix Original-film ooit. En het is niet moeilijk om te zien waarom: Lana Condor (X-Men: Apocalypse) is supercharmant in de hoofdrol en de emoties gaat net wat dieper dan we gewend zijn van dit soort tienerkomedies.

Lees verder