Coming To America

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Coming To America

Coming To America krijgt na 30 jaar(!) een sequel

|
|

Laatste update:

De geruchten gingen al jaren, en werden steeds concreter, maar nu is het officieel: Coming To America 2 verschijnt in 2020. Mét Eddie Murphy!

De langverwachte sequel (ruim 30 jaar!) moet in de zomer van volgend jaar uitkomen. Coming To America 2 wordt geregisseerd door Craig Brewer (Empire, Black Snake Moan), die momenteel met Eddie Murphy werkt aan de Netflix-film Dolemite Is My Name.

Het verhaal van de film is geschreven door Kenya Barris, de bedenker van Black-ish. In de rol van prins Akeem (of inmiddels misschien wel koning?) reist Murphy terug naar de Verenigde Staten, als een jongeman beweert zijn zoon te zijn. Akeem wil natuurlijk graag weten of deze kroonprins wel écht tot de koninklijke familie van Zamunda behoort.

Coming To America 2

Coming To America was één van de grootste comedyhits uit de jaren 80; deels door de ongelooflijke populariteit van Eddie Murphy. De acteur lag flink overhoop met regisseur John Landis (The Blues Brothers, National Lampoon), maar het duo werkte later toch weer samen aan Beverly Hills Cop III.

Over Beverly Hills Cop IV gaan overigens ook nog steeds de wildste verhalen rond. Schijnbaar maken de Vlaamse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah eerst Bad Boys For Life, en gaan ze daarna aan het werk met Eddie Murphy!

Lees verder