Noooo! Einde voor Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine

Het achtste seizoen van de comedyserie Brooklyn Nine-Nine is bijna af, maar helaas betekent dit het einde! Bedenker Dan Goor maakte dit bekend via social media.

Brooklyn Nine-Nine draait om de belevenissen van een stel rechercheurs in New York. De bijdehante Jake Peralta (Andy Samberg), het zachte ei Charles Boyle (Joe Lo Truglio), de streberige Amy Santiago (Melissa Fumero), de keiharde Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) en de family man Terry Jeffords (Terry Crews). Onder leiding van de strenge, humorloze Raymond Holt (Andre Braugher) vangen ze criminelen, en lijden ze onder vriendjespolitiek bij de politie.

Einde voor Brooklyn Nine-Nine

De zender FOX zette de serie na vijf seizoenen stop, waarna Brooklyn Nine-Nine in afgeslankte vorm verderging bij NBC. Na de dood van George Floyd (door politiegeweld) meldden de makers en acteurs een beetje met de politieserie in de maag te zitten. Het is de bedoeling dat het achtste seizoen deels gaat over excessief geweld tegen zwarte Amerikanen.

Volgens bedenker Dan Goor hebben ze de beslissing om te stoppen met de show zelf gemaakt. “Uiteindelijk dachten we dat dit de beste manier was om het verhaal, de personages én de kijkers te eren. Sommige mensen zullen teleurgesteld zijn, maar eerlijk gezegd zijn we blij dat het zo lang heeft mogen duren.” De eerste keer werd de comedyserie door de zender stopgezet, waarna NBC toehapte omdat fans nog steeds erg enthousiast waren. Nu de makers zélf besluiten te stoppen lijkt een fan-campagne kansloos…

Het achtste seizoen van Brooklyn Nine-Nine verschijnt in de loop van 2021 op NBC. Wanneer we het slot in Nederland kunnen bekijken is nog onbekend: Netflix heeft op dit moment de eerste zes reeksen online staan. Hopelijk komt de zevende er snel bij, want die ziet er geweldig uit!