Andy Samberg in Brooklyn Nine-Nine Seizoen 6 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Andy Samberg in Brooklyn Nine-Nine Seizoen 6 op Netflix

Bingpot: De 9 beste afleveringen van Brooklyn Nine-Nine

|
|

Laatste update:

Dit weekend verscheen Brooklyn Nine-Nine: Seizoen 6 op Netflix. Om alvast in de stemming te komen, rankten wij de beste afleveringen tot nu toe van deze prettig gestoorde politieserie!

9. The Party (Seizoen 1, Aflevering 16)

In een eerdere review van Brooklyn Nine-Nine schreven we al dat deze comedyserie zich het best laat omschrijven als een kruising tussen Police Academy en The Office. Deze aflevering is daar een prima voorbeeld van! In 'The Party' worden rechercheur Jake Peralta (Andy Samberg) en zijn collega’s uitgenodigd op het chique verjaardagsfeest van Captain Holt (Andre Braugher). De ontmoeting tussen het losgeslagen politiekorps en de deftige vriendenkring van de politiecommandant zorgt echter al snel voor bijzonder ongemakkelijke situaties...

8. Yippie Kayak (Seizoen 3, Aflevering 10)

Jake’s obsessie met de actieklassieker Die Hard is een terugkerend element in Brooklyn Nine-Nine. Wanneer hij op kerstavond in een warenhuis vol overvallers belandt, is dat dan ook een droom die uitkomt. Maar de droom verandert al snel in een nachtmerrie wanneer de beruchte Vulture de leiding krijgt over de zaak. Tot overmaat van ramp is het niet Jake, maar zijn neurotische partner Boyle die het ultieme John McClane-moment beleeft… om het vervolgens natuurlijk compleet te verpesten!

7. Adrian Pimento (Seizoen 3, Aflevering 17)

Sommige achtergrondpersonages van Brooklyn Nine-Nine zijn minstens zo populair onder de fans als de vaste cast. Zo is er de charmante Pontiac Bandit, beroepsklootzak The Vulture en natuurlijk Adrian Pimento. Deze niet al te stabiele undercoveragent (een geweldige rol van Jason Mantzoukas uit redactiefavoriet The Good Place) wordt geïntroduceerd in de aflevering die zijn naam draagt. Aan zijn nieuwe vrienden van de Nine-Nine de zware taak om dit ongeleide projectiel op het rechte pad te houden!

6. The Box (Seizoen 5, Aflevering 14)

'The Box' speelt zich bijna volledig af in de verhoorkamer waar deze topaflevering zijn naam aan dankt. Daar proberen Jake en Captain Holt ervoor te zorgen dat een tandarts de moord op zijn zakenpartner bekent. Het belooft echter een lange nacht te worden wanneer de verdachte zijn ondervragers op sluwe wijze tegen elkaar uitspeelt. Black Panther-acteur Sterling K. Brown werd genomineerd voor een Emmy Award voor zijn ijzersterke rol van de arrogante tandarts.

5. Jake & Amy (Seizoen 5, Aflevering 22)

De bruiloft van Jake en Amy dreigt in het water te vallen wanneer het koppel enkele uren voor de ceremonie een mysterieuze bommelding ontvangt. Gelukkig kunnen de tortelduifjes altijd rekenen op hun collega’s! Deze aflevering bewijst maar weer eens dat de personages van Brooklyn Nine-Nine meer zijn dan komische stereotypes. De fans zullen het dan ook niet droog houden tijdens de even grappige als ontroerende huwelijksceremonie.

4. 99 (Seizoen 5, Aflevering 9)

In deze jubileumaflevering missen de collega’s hun vlucht vanuit Los Angeles, omdat Jake een tussenstop moest maken bij de wolkenkrabber waar Die Hard is opgenomen. Aangezien Captain Holt een belangrijk sollicitatiegesprek heeft, moet het team alles op alles zetten om hun commandant op tijd in New York te krijgen. Wat volgt is een even grappige als chaotische road-trip met een onweerstaanbare soundtrack met klassiekers van onder meer Beastie Boys en Europe.

3. The Swedes (Seizoen 3, Aflevering 9)

De rivaliteit tussen de Nine-Nine en andere politiekorpsen levert vaak de beste afleveringen op. Zo ook in 'The Swedes', waarin Jake en Rosa moeten samenwerken met Interpol om een bende diamantensmokkelaars op te rollen. Maar de onuitstaanbaar perfectionistische Zweedse rechercheurs halen al snel het bloed onder de nagels van hun Amerikaanse collega’s vandaan. Vooral een van de beste afleveringen omdat in de dialogen tussen de New Yorkse agenten en hun Scandinavische vakgenoten in razend tempo de ene geslaagde grap op de andere wordt gestapeld.

2. Tactical Village (Seizoen 1, Aflevering 19)

Ook in 'Tactical Village' krijgen de agenten uit Brooklyn concurrentie. Deze keer moeten ze namelijk bewijzen dat ze het beste korps van New York zijn tijdens een politie-oefening waarbij een gijzelingssituatie wordt nagebootst. Door de wapentraining die de cast van Brooklyn Nine-Nine heeft gevolgd, oogt deze aflevering als een gelikte actiefilm. Voeg daarbij een reeks slimme popcultuurverwijzingen, variërend van Star Wars tot Mamma Mia, en je hebt een van de beste delen uit de reeks!

1. The Chopper (Seizoen 2, Aflevering 22)

Jake kan zijn geluk niet op als hij de beschikking krijgt over een politiehelikopter om een miljoenenbuit van een overval te vinden. In zijn enthousiasme meet hij zich het alias Deathblade aan. Captain Holt vindt de heli echter maar geldverspilling en gaat niet mee in het rollenspel. Totdat hij na een motiverende speech van Jake alsnog overstag gaat en zichzelf met bulderende stem omdoopt tot Velvet Thunder!

Alle actieclichés worden op de hak genomen in een aflevering waar het plezier van begin tot eind vanaf spat. Met als onbetwist hoogtepunt het slow-motionshot waarin onze helden uit de chopper springen op de klanken van M.O.P.’s hiphopklassieker ‘Ante Up’. Bingpot!

Bonus: De beste openingsscène

In de eerste minuten van Brooklyn Nine-Nine valt er vaak al meer te lachen dan bij de meeste comedyseries in een complete aflevering. We hadden dan ook makkelijk een ranglijst kunnen maken van de beste ‘cold opens’ uit de reeks (misschien doen we dat wel bij de première van Brooklyn Nine-Nine: Seizoen 7). Onze favoriete openingsscène is die waarin Jake een muzikale draai geeft aan een politie line-up. Perfect idee, perfecte uitvoering en de perfecte uitsmijter!

Alle seizoenen van Brooklyn Nine-Nine zijn nu te zien op Netflix.

Lees verder