Trouble in Paradise: vijf redenen waarom The Good Place de beste comedyserie is op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Trouble in Paradise: vijf redenen waarom The Good Place de beste comedyserie is op Netflix

Trouble in Paradise: vijf redenen waarom The Good Place de beste comedyserie is op Netflix

|
|

Laatste update:

Vandaag begint het derde seizoen van The Good Place op Netflix. Wij geven je vijf redenen waarom je deze hemelse comedyserie niet mag missen!

1. The Good Place heeft het origineelste uitgangspunt van een comedyserie in jaren

In The Good Place wordt Eleanor overreden door een mobiel reclamebord voor erectiepillen. In het hiernamaals wordt ze verwelkomd door Michael, een excentrieke engel met een voorkeur voor bonte vlinderdasjes. Hij vertelt haar dat ze door haar werk als mensenrechtenadvocate haar plek in The Good Place dubbel en dwars heeft verdiend.

Er is slechts één probleem: Eleanor is in werkelijkheid een egoïstisch kreng, dat op aarde de kost verdiende als telefonische verkoopster van nepmedicijnen aan bejaarden. Om ervoor te zorgen dat ze niet naar The Bad Place wordt gestuurd, moet Eleanor alles op alles zetten om de waarheid verborgen te houden!

2. De cast bestaat uit oude bekenden en nieuwe talenten

Eleanor wordt gespeeld door Kristen Bell. De actrice uit Frozen en Veronica Mars schakelt daarbij moeiteloos tussen een slimme heldin en een onuitstaanbaar kreng. Ted Danson, de comedyheld uit Cheers, bewijst als de verstrooide Michael dat hij het grappen maken nog niet verleerd is. Ook in de bijrollen valt er genoeg te genieten. Zo steelt D'Arcy Carden regelmatig de show als Janet, de net niet helemaal lekker afgestelde virtuele assistent die nieuwkomers wegwijs maakt in The Good Place.

3. Na iedere aflevering voel je je weer wat slimmer dan daarvoor

Om te voorkomen dat Eleanor in The Bad Place belandt, probeert zij een beter mens te worden in het hiernamaals dan dat zij op aarde was. Hiervoor neemt ze filosofielessen bij Chidi, een jong overleden professor in ethiek. Via Eleanor steek je als kijker zo ook nog wat op van de beroemde filosofen en grote ethische vraagstukken. Dat klinkt misschien stoffig, maar leren en lachen gaan in The Good Place gelukkig prima samen!

Zie ook:

4. The Good Place zit vol verrassende twists en spannende cliffhangers

Bij de meeste sitcoms zet je een aantal uiteenlopende personages op de bank (met soms een uitstapje naar de keuken) en in de slotaflevering zitten ze nog op precies dezelfde plek als in de pilot. The Good Place pakt het een stuk avontuurlijker aan. Iedere aflevering eindigt met een spannende cliffhanger, de personages bezoeken alle uithoeken van het hiernamaals en de serie heeft meer verrassende plottwists in petto dan het oeuvre van M. Night Shyamalan!
Trouble in Paradise: vijf redenen waarom The Good Place de beste comedyserie is op Netflix

5. Niet onbelangrijk, de serie is waanzinnig grappig!

The Good Place is bedacht en geschreven door Michael Schur. Hij tekende eerder voor succesvolle comedyseries als The Office, Parks and Recreation en Brooklyn Nine-Nine. Net als die series zit The Good Place boordevol prettig gestoorde personages, maffe situaties en vlijmscherpe grappen. In tegenstelling tot zijn vorige series, is Schur in The Good Place echter niet gebonden aan een realistische setting. Hierdoor kan hij zijn komische creativiteit helemaal de vrije loop laten. Het resultaat is misschien wel de grappigste serie op zijn cv!

Het derde seizoen van The Good Place trapt vandaag af op Netflix met een extra lange aflevering.

Lees verder