De cast van Netflix-comedyserie Brooklyn Nine-Nine

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van Netflix-comedyserie Brooklyn Nine-Nine

Netflix-tip: lach je blauw met Brooklyn Nine-Nine

|
|

Laatste update:

Wat krijg je als je Police Academy kruist met The Office? De onweerstaanbare comedyserie Brooklyn Nine-Nine!

Chaos

In Brooklyn Nine-Nine volgen we de avonturen van de briljante rechercheur Jake Peralta. Doordat hij de ene na de andere zaak oplost, zien zijn bazen door de vingers dat hij het niet zo nauw neemt met de regels. Maar daar komt verandering in wanneer Raymond Holt de leiding krijgt over het politiebureau. Deze strenge politiecommandant heeft discipline hoog in het vaandel staan en verlangt van zijn team hetzelfde. Maar al snel blijkt dat orde scheppen in de chaos van de Nine-Nine makkelijker is gezegd dan gedaan…

Slapstick

Afgaande op bovenstaande beschrijving, zou je kunnen dat Brooklyn Nine-Nine weinig meer is dan een zouteloze update van de Police Academy-formule. Maar deze serie zit gelukkig een stuk beter in elkaar! Geen wonder, Brooklyn Nine-Nine is bedacht door Daniel Goor en Michael Shur. Dit schrijversduo tekende eerder voor comedyhits als The Office, Parks and Recreation en redactiefavoriet The Good Place. En net als zijn voorgangers zit deze serie vol droge humor, slimme woordgrapjes, snelle slapstick en talloze popcultuurverwijzingen. En dat alles gefilmd als een gelikte politieserie vol actie, spanning en avontuur!

Netflix-tip: lach je blauw met Brooklyn Nine-Nine

Internetsensatie

Ook voor de camera loopt er genoeg talent rond in Brooklyn Nine-Nine. Zo wordt Jake Peralta gespeeld door Andy Samberg. Deze Amerikaanse komiek is onderdeel van The Lonely Island, de internetsensatie die naam maakte met popparodieën als ‘I’m on a Boat’ en ‘Motherlover’. Actieheld Terry Crews (The Expendables) speelt Terry Jeffords, een uit de kluiten gewassen rechercheur die het liefst achter zijn bureau zit sinds hij vader is geworden van de tweeling Cagney en Lacey. Andere rechercheurs die New York (on)veilig maken, zijn de neurotische foodie Boyle (Joe Lo Truglio), de ambitieuze Amy Santiago (Melissa Fumero) en de intimiderende Rosa Diaz (Stephanie Beatriz ).

Golden Globes

Inmiddels bestaat deze serie alweer zes jaar en in die tijd sleepte deze politiereeks tientallen prijzen en nominaties in de wacht. Zo won Brooklyn Nine-Nine in 2014 de Golden Globe voor beste comedyserie. In dat jaar mocht Andy Samberg ook een Globe in ontvangst nemen voor zijn rol van Jake Peralta, de rechercheur die geobsedeerd is door Die Hard. Maar het beste nieuws is dat er inmiddels vijf seizoenen van de Nine-Nine op Netflix staan, met in totaal meer dan 110 afleveringen! En met slechts 20 minuten per aflevering op de klok, zit er geen grammetje overbodig vet aan deze reeks. Kortom, het is geen straf om tijd door te brengen op dit prettig gestoorde politiebureau!

Lees verder