Kandidaten De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kandidaten De Verraders

Wanneer start het nieuwe seizoen van De Verraders?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het eerste seizoen van De Verraders smaakte naar meer. Gelukkig maakte RTL 4 snel bekend dat er een tweede seizoen in de maak is. Om je voor te bereiden op De Verraders seizoen 2 hebben we dit handige overzicht gemaakt!

De Verraders: het spel

Voordat we ingaan op de releasedatum van het tweede seizoen van De Verraders, geven we eerst wat uitleg over het spel.

De Verraders wordt gespeeld met achttien BN'ers, die elke dag samen een missie uitvoeren om zoveel mogelijk zilverstaven te verdienen. Onder de deelnemers vind je drie verraders en vijftien getrouwen. De verraders komen 's avonds samen om iemand te ‘vermoorden’. Deze persoon moet het spel vervolgens verlaten. De verraders proberen hun identiteit verborgen te houden voor de getrouwen, maar ze kennen elkaar wel, en ook de kijkers weten meteen wie welke rol speelt. Het is aan de getrouwen om de verraders te ontmaskeren. Zij doen dat tijdens de Raad, bij deze bijeenkomst geeft elke deelnemer aan wie hij of zij wil ‘verbannen’. De hoop is natuurlijk een verrader te verbannen, voordat deze 's nachts toeslaat!

De finale wordt gespeeld met de drie laatste deelnemers. Zij beslissen met wie ze het slotspel willen spelen. De twee personen die op elkaar gestemd hebben, mogen bepalen wie er met de totale zilverschat naar huis gaat - net zoals Chatilla van Grinsven en Samantha Steenwijk in het afgelopen seizoen

Wanneer is het nieuwe seizoen van De Verraders te zien?

De Verraders werd zo goed bekeken, dat RTL al tijdens het eerste seizoen een nieuw seizoen bestelde. "De eerste twee afleveringen trokken, inclusief uitgesteld kijken, elk meer dan twee miljoen kijkers", aldus RTL. "Dit zijn natuurlijk droomcijfers voor een nieuw programma en daarom bestellen we nu al een nieuw seizoen van dit bloedstollende psychologisch avontuur", reageerde zenderbaas Peter van der Vorst. 

Helaas hield het statement van Peter daar op… We weten dus ook nog niet wanneer we het nieuwe seizoen van De Verraders op tv mogen verwachten. Maar we zijn niet vies van een gokje! Aangezien het eerste seizoen vanaf maart 2021 te zien was, zetten wij ons geld voor seizoen twee op maart 2022.

Het vorige seizoen

Het vorige seizoen werd gewonnen door Chatilla en Samantha. Ondanks dat Samantha een verrader was, besloot ze de zilverschat toch te delen met haar bestie. Dat betekende alleen wel dat de derde overgebleven deelnemer, Loiza Lamers, met lege handen naar huis ging.

Ondanks stevige kritiek op de finale waren de kijkers enorm te spreken over de rest van het seizoen. Logisch, want er was nogal wat om van te genieten! We noemen bijvoorbeeld het moment dat Sinan Can zijn eigen deelname riskeerde om verrader Diederik Jekel te ontmaskeren. Of neem de laatste paar afleveringen waarin 'monster' Samantha vakkundig haar mede-verraders uit het spel wist te spelen. En dan hebben we het nog niet eens over die heerlijk ‘ongemakkelijke’ Steven Kazàn...

Hoe de winnaars terugkijken op hun deelname lees je hier.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wat weten we al over de nieuwe afleveringen van de Verraders?

Zeker weten doen we het niet, maar wij verwachten het tweede seizoen van De Verraders in maart 2022 op tv. De opnames zullen dan ergens deze herfst plaatsvinden. Concrete details over de nieuwe afleveringen blijven nog even uit. Het lijkt echter wel een zekerheidje dat Tijl Beckand opnieuw gevraagd wordt als presentator en Kasteel Erenstein in de Zuid-Limburgse gemeente Kerkrade wederom het decor vormt.

Wie doen er mee aan De Verraders 2022?

Aan het eerste seizoen van De Verraders deden 18 BN'ers mee. Dit waren Gaby Blaaser, Holly Mae Brood, Sinan Can, Chatilla van Grinsven, Abbey Hoes, Diederik Jekel, Steven Kazàn, Loiza Lamers, Kim Lammers, Loek Peters, Jörgen Raymann, Samantha Steenwijk, Kees Boot, Francis van Broekhuizen, Edson da Graça, Daan Nieber, Barbara Sloesen en Gertjan Verbeek.

RTL maakte in februari en maart bekend welke BN’ers er precies mee zouden doen. Als de zender dit jaar dat voorbeeld volgt, kunnen we je komende winter/voorjaar dus meer vertellen over de deelnemers van seizoen twee.

Kun je niet wachten op het nieuwe seizoen van De Verraders? Voor wat voorpret kun je een overnachting boeken in het kasteel waar het eerste seizoen opgenomen werd. En leuk als fan van spannende spelshows: er komen ook nieuwe seizoenen van Wie is de Mol? en Expeditie Robinson aan!

Lees verder