Steven Kazàn in De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Steven Kazàn in De Verraders

Steven Kazàn helemaal gesloopt na De Verraders: 'Veel zwaarder dan gedacht'

|
|

Laatste update:

Goochelaar en theatermaker Steven Kazàn ontpopte zich de afgelopen weken tot de vrolijke en af en toe ongemakkelijke smaakmaker van RTL 4's hitshow De Verraders. Helaas vloog hij er gisteren uit. Wij belden met Steven om te kijken of hij al een beetje is bijgekomen!

Je gaat dagenlang hélemaal op in het spel en dan stuurt de groep je weg tijdens de Raad. Hoe voelt het om er dan uit te liggen?

"Heel dubbel. Ik was natuurlijk een getrouwe dus het doel was duidelijk: ik wilde dat zilver winnen. Aan de andere kant voelde het ook wel als een kleine opluchting. Het spel was veel zwaarder dan gedacht.""Als je wordt verbannen is het: hup, de auto in en gaan. Je wordt eigenlijk afgevoerd, haha. Toen ik thuiskwam ging ik meteen plat. Ik denk dat ik nog nooit zó lang aan een stuk door heb geslapen."

Wat maakte het zo zwaar?

"Het was gewoon een mindfuck. Sommige kandidaten waren mega-fanatiek en vlogen naar links en dan weer naar rechts tijdens het konkelen. Ik ben redelijk sociaal hoor en ik kan goed met mensen praten. Maar ik ben ook wel iemand die af en toe afstand neemt. Vooral dat mentale was dus vrij zwaar."

Het lijkt me vrij lastig om dat dan van je af te zetten, als het de héle dag maar doorgaat.

"Je bent ook helemaal gesloopt na zo'n dag. Althans: dat gold voor mij. Je wil in de avond ook écht slapen, maar dan blijven de gesprekken en momenten van zo'n dag ook maar door je hoofd spoken. En dan weet je ook nog dat je zomaar eens vermoord zou kunnen worden door de verraders."

Steven Kazàn helemaal gesloopt na De Verraders: 'Veel zwaarder dan gedacht'

Je zat vól op Barbara Sloesen. Zij was een verrader, als we jou mochten geloven. Nou Steven: dat pakte toch even anders uit hè?

"Je ziet of hoort na afloop niets; het moest allemaal geheim blijven. Dus ja: toen ik een aantal weken geleden voor de buis zat en de verraders voor het eerst zag... Beetje pijnlijk."

Zat je gevoel voor de rest wel goed?

"Nou, dat zit eigenlijk 9 van de 10 keer goed. Dus, geloof het of niet: Holly en Kees (naast Diederik de oorspronkelijke twee verraders, red.) had ik eigenlijk al vrij snel in mijn vizier."

Hoe kun je je eigenlijk wapenen tegen de verraders?

"Nou, niet echt, haha. Ik ben ervan overtuigd dat je invloed als getrouwe in die zin niet heel groot is. Als de verraders je willen vermoorden, doen ze dat. Ik vond het ook zo zielig voor Gaby (Blaaser, de eerste die door de verraders werd vermoord, red.). Ze had nog amper iets gedaan en vloog er al uit. Vanaf dat moment was het spel écht aan."

Vanaf moment één - mede door een verspreking in de auto na een opdracht (Steven zei een keer 'we' toen 'ie het over de verraders had) - stond je bij veel kandidaten op de verdenkingslijst. Hoe probeerde je die ogen van je af te krijgen?

"Dat was gewoon erg moeilijk. Mensen dachten - omdat ik een goochelaar ben - dat ik goed kan liegen, maar die twee dingen hebben niets met elkaar te maken, haha. Eigenlijk was het dus gewoon wachten totdat iemand een fout zou maken. Dat gebeurde bij verrader Diederik, die we eruit stuurden. We hoorden hem gewoon een aantal keer liegen dus dat was voor mij dé bevestiging."

Kandidaat Abbey Hoes omschreef je als 'ongemakkelijk' toen je tijdens een ronde rafel-gesprek in de lach schoot omdat je moest zeggen: 'ik ben een getrouwe'. Was de groepsdruk te heftig?

"Ik lag zelf ook enorm in een deuk toen ik dat later terugzag. Hoe het kwam? Weet ik niet. Voor een zaal van 500 man word ik op geen enkel moment rood en bij zo'n moment opeens wel..."

Wilde je eigenlijk een verrader worden?

"Ja, dat wilde ik best. Al vraag ik me wel af of het een verschil had gemaakt: iedereen zat vanaf moment een op mij."

Elke week een miljoenenpubliek dat je in de armen sluit: dat lijkt me best lekker!

"Zeker. Je merkt het ook gewoon op straat en op het schoolplein van mijn zoontje. Je ziet die hoofdjes wat meer je kant op gaan. Je krijgt duimpjes omhoog: 'goed gedaan, Steven!' Dat vind ik ook een compliment waard richting de makers: ondanks al het verraad en gekonkel, maakten ze er wel een positief programma van. Ze wilden niemand de grond in boren. Ik heb er enorm van genoten."

Smaakt De Verraders naar meer? Heb je nog ambities op tv-gebied?

"Nou, ik ben met iets bezig, waar ik uiteraard nog niet veel over kan vertellen..."

Kun je niet één klein mini-tipje van de sluier oplichten?

"Het zit in de magic-comedy-hoek!"

De Verraders is op zaterdagen om 21:30 uur te zien op RTL 4. We kunnen nog drie weken genieten, maar ook daarna zitten we geramd: De Verraders is nu al zeker van een tweede seizoen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder