De Verraders hebben spijt: 'We hebben een monster in huis gehaald'

Door Redactie
Holly Mae Brood en Kees Boot

Na de spannende cliffhanger van vorige week zaten kijkers deze aflevering op het puntje van hun stoel. Want: keert Samantha Steenwijk zich tegen Verraders Holly en Kees óf gaat ze mee in hun bondje? Dat antwoord bleef niet lang verborgen!

'Verraders' Holly Mae Brood en Kees Boot kregen na de ontmaskering van Diederik Jekel een eenmalig aanbod: spelen jullie samen verder óf komt er nog iemand bij? De twee kozen direct voor allesweter Samantha Steenwijk, die er op haar beurt geen moment over twijfelde om over te stappen.

Te zelfverzekerd

Maar al snel kregen ze tóch spijt; deze Verrader is namelijk wel erg overtuigd van haar eigen zaken. "Ik heb heel de bende achter mij staan", maakt ze duidelijk. "Ik weet dat de groep mij er nooit uit gaat stemmen. Wat gaan ze doen dan aan de tafel? Francis gaat nooit op mij stemmen, Chatilla gaat nooit op mij stemmen, Abby niet", somt ze de overgebleven kandidaten op. Maar daar denken zowel Kees als Holly het zijne van. "Dat gaan ze wel."

Enorme spijt

Na haar aangehoord te hebben, baalt Kees als een stekker. "Ik heb meteen spijt. Iemand die zegt: 'ze eten uit mijn hand. Ik weet precies wat er speelt', die moet je dus niet in je team hebben. Die is namelijk in staat tot alles. Spijt!" De acteur komt maar tot één conclusie: 'We hebben een monster in huis gehaald'. En daar zou hij zomaar eens gelijk in kunnen hebben; het is immers Samantha die hem kort daarna al voor de bus gooit.

Eerste twijfels richting Samantha

Uiteindelijk is er gelukkig nog niets aan de hand. Het is de heerlijk gênante Steven Kazàn die het spel moet verlaten en de anderen gaan door naar de volgende ronde. Alleen staat het spel na de executie op scherp... als zowel Chatilla van Grinsven als Francis van Broekhuizen gaan twijfelen aan hun bestie Samantha. "We spraken af om op Kees te gaan en nu stemt Samantha op Steven. Dat was een hele shock voor ons!" Wie weet wat volgende week dus weer brengt.

De vaste kijkers bereiden zich er alvast op voor.

De aflevering van De Verraders gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: