Samantha Steenwijk De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Samantha Steenwijk De Verraders

BN’ers levend begraven in De Verraders: ‘Ik kan dit, ik kan dit, ik kan dit’

|
|

Laatste update:

Taphefobie, acrofobie of trypanofobie? Welke zou jij kiezen? Als je voor taphefobie kiest, hopen we dat je stalen zenuwen hebt… De angst om levend begraven te worden is namelijk real! Zo ontdekten gisteravond ook de deelnemers van De Verraders!

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van De Verraders!

Het nieuwe Wie is de Mol?

Het nieuwe Wie is de Mol? zo wordt De Verraders ook wel genoemd. En tot dusver stelt het RTL-programma inderdaad niet te teleur! Gisteravond zagen we bijvoorbeeld hoe vijf BN’ers zich lieten opsluiten in een doodskist… Dat zit zo: de kandidaten aan het spelprogramma moesten kiezen tussen drie voor hen onbekende termen: taphefobie, acrofobie of trypanofobie. Taphefobie bleek de angst te zijn om levend begraven te worden.

20 minuten in een doodskist

Chatilla van Grinsven, Samantha Steenwijk, Steven Kazàn, Holly Mae Brood en Abbey Hoes moeten zich in De Verraders twintig minuten laten opsluiten in een doodskist. Daarmee konden ze dan één kilo zilver winnen. Die beloning leek echter plots niet meer zo belangrijk… “Ik ben een stoere meid, ik kan alles doen, maar laat me niet in een kist of kleine ruimte opgesloten zitten’’, hoorden we een paniekerige Chatilla zeggen. Toch besluit ze door te zetten: “Ik kan dit, ik kan dit, ik kan dit’.

De Verraders Chatilla van Grinsven

Zo sneaky werken De Verraders

Levend begraven worden? Is dat niet écht gevaarlijk? De makers van De Verraders hadden een slimme truc bedacht: de kisten werden namelijk niet in een graf gelegd, maar een stukje de lucht in getild, waarna presentator Tijl Beckand zand op het deksel schepte. De kracht van suggestie werkte echter uitstekend! Maar vrees niet: de deelnemers die voor acrofobie (hoogtevrees) of trypanofobie (angst voor naalden) kozen, hadden het ook niet bepaald naar hun zin… Geen wonder dat elke deelnemer wel een keer moet huilen!

Dat geldt zeker voor Gertjan Verbeek die door de drie verraders (Holly Mae Brood, Kees Boot en Diederik Jekel) uit de weg werd geruimd. Gelukkig lijken de getrouwen op dit moment nog blind voor hun identiteit! Zij stemden namelijk Edson da Graça naar huis...

De Verraders is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij RTL4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder